ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Σοφία Κουνενάκη-Εφραίμογλου : «Fostering Inclusive Growth in Europe»

Η αύξηση της ανισότητας στην κατανομή εισοδήματος διεθνώς δοκιμάζει και την κοινωνική συνοχή και τους δημοκρατικούς θεσμούς, τόνισε η κα Σοφία Κουνενάκη-Εφραίμογλου σε χαιρετισμό της προς το παγκόσμιο συνέδριο WIL (Women-in-Leadership) με θέμα την ανάπτυξη χωρίς αποκλεισμούς – Inclusive Growth. Ιστορικά, όλες οι μεγάλες αλλαγές έχουν επιφέρει ανεργία και αποκλεισμούς κοινωνικών ομάδων, τόνισε η κα Εφραίμογλου. Αυτό συνέβη στη Βιομηχανική Επανάσταση και του 18ου και του 19ου αιώνα. Αυτό συμβαίνει και με την Τεχνολογική Επανάσταση των ημερών μας.

Σοφία Κουνενάκη-Εφραίμογλου

Σοφία Κουνενάκη-Εφραίμογλου

H Αντιπρόεδρος του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού και Επικεφαλής του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», εξέφρασε τη χαρά της για το γεγονός: Ότι το παγκόσμιο συνέδριο του WIL πραγματοποιείται στο χώρο μας και ειδικά στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος». Στη συνέχεια, η κα Εφραίμογλου τόνισε ότι το μεγάλο πρόβλημα σήμερα, είναι πως οι παραδοσιακές μέθοδοι για την αντιμετώπιση του φαινομένου της αυξανόμενης ανισότητας στην κατανομή του εισοδήματος δεν βοηθούν πλέον: οι φορολογικοί συντελεστές έχουν φτάσει ήδη σε υψηλά επίπεδα και λειτουργούν αποτρεπτικά για την αποταμίευση και επένδυση, ενώ το κοινωνικό κράτος υποβαθμίζεται λόγω έλλειψης πόρων.
Ταυτόχρονα, συνέχισε η κα Εφραίμογλου, νέοι παράγοντες όπως ο καπιταλισμός-καζίνο, οι δημογραφικές εξελίξεις, το διαδίκτυο, η Μεγάλη Ύφεση και οι νέες συνθήκες απασχόλησης εντείνουν το πρόβλημα της ανισοκατανομής και επιβάλλουν την κατά προτεραιότητα αντιμετώπιση του. Η υιοθέτηση των αρχών της ανάπτυξης χωρίς αποκλεισμούς, όπως έχουν με επάρκεια στοιχειοθετηθεί από οργανισμούς όπως ο ΟΟΣΑ, αποτελεί τουλάχιστον μέρος της απάντησης στο κρίσιμο αυτό πρόβλημα της εποχής μας.
Το συνέδριο του WIL πραγματοποιήθηκε στο χώρο του «Ελληνικού Κόσμου», την Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015 με ομιλητές από πολλές από τις χώρες στις οποίες δραστηριοποιείται το Δίκτυο Women-in-Leadership — όπως οι ΗΠΑ, η Τσεχία, η Σουηδία, η Γαλλία, η Πολωνία, η Γερμανία, η Αγγλία, οι Ινδίες, η Ισπανία, η Λιθουανία κλπ.

efre1
Στη φετινή εκδήλωση συμμετείχε πληθώρα προσωπικοτήτων από τον ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επιχειρηματικό κόσμο, όπως η Paulina Dejmek-Hack, Οικονομική Σύμβουλος του προέδρου της Κομισιόν Jean-Claude Juncker, η Viviane Chaine-Ribeiro, Διευθύνουσα Σύμβουλος της Talentia Software και Πρόεδρος της SYNTEC, η Kristin Schreiber, Διευθύντρια του προγράμματος «COSME» για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και ο Avinash Chandarana, Διευθυντής Ανάπτυξης και Ομαδικής Μάθησης του MCI Group, η Marina Niforos, Ιδρύτρια της εταιρείας Logos Global Advisors, η Ράνια Αικατερινάρη, partner στην Ernst & Young η Ηρώ Αθανασίου, Πρόεδρος της ΕΛΑΙΣ-Unilever κα.
Τις εργασίες παρακολούθησε μεγάλος αριθμός εκπροσώπων του επιχειρηματικού κόσμου—όπως η Νέλλη Κάτσου, Αντιπρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της Pharmathen, o Μπάμπης Εγγλέζος, Πρόεδρος του ΣΕΔ, ο Ντίνος Λαμπρινόπουλος, Πρόεδρος της ΕΕΔΕ, η Λήδα Κοντογιάννη Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού & Διοικητικής Υποστήριξης του Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών, η Ελευθερία Μαμιδάκη της Jetoil, η Ντέπυ Τζιμέα, Διευθύντρια Εταιρικής Επικοινωνίας Ομίλου ΟΤΕ και η Τζίνα Μαμιδάκη Πρόεδρος του blue.gr και Mamidakis Hotels. Παρευρέθηκαν επίσης η Ράνια Σουλάκη, Διευθύντρια Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και Δημοσίων Σχέσεων του Ομίλου Ελληνικά Πετρέλαια, η Ασημίνα Ξηροτύρη, πρώην βουλευτής της ΔΗΜΑΡ και πλήθος άλλων.

error: Content is protected !!