ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Στο Μουσείο της Ακρόπολης

Χθες το απόγευμα η Τατιάνα Μπλάτνικ παρευρέθηκε στην παρουσίαση του προγράμματος της ακτιβίστριας για τα ανθρώπινα δικαιώματα και κόρης του Ρόμπερτ Κένεντι, Κέρι Κένεντι «Speak Truth to Power», η οποία πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο της Ακρόπολης. Για την εμφάνισή της, επέλεξε μαντό από δαντέλα και λευκό παντελόνι 5226 Celia Kritharioti. Αμέσως πριν, η Τατιάνα Μπλάτνικ, έγινε εθελόντρια δότρια μυελού των οστών για τον Σύλλογο «Οραμα Ελπίδα» της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ».

Έκκληση για το χτίσιμο ενός κόσμου πιο ειρηνικού και πιο δίκαιου, όπου η ανθρώπινη αξιοπρέπεια και τα ανθρώπινα δικαιώματα  θα είναι σεβαστά και απαραβίαστα, αλλά και μήνυμα αισιοδοξίας, ότι ο καθένας από εμάς μπορεί να κάνει τη διαφορά, έστειλε σήμερα το πρωί από το Μουσείο της Ακρόπολης η διεθνής ακτιβίστρια και Πρόεδρος του “Robert F. Kennedy Human Rights”, κυρία Kerry Kennedy, κόρη του αείμνηστου Robert F. Kennedy και της Ethel Kennedy.  Κατά τη διάρκεια της διάλεξής της, με τίτλο  «Λέγοντας την αλήθεια στην εξουσία για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων»,  την οποία οργάνωσε το «Ίδρυμα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη», η Kerry Kennedy έκανε πολλές αναφορές στους αρχαίους Έλληνες φιλοσόφους, ποιητές και ήρωες, που ενέπνευσαν τον πατέρα της και καθόρισαν την πορεία του και τη δική της, καθώς και αναφορές στους σύγχρονους ήρωες σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης, που ύψωσαν το ανάστημά τους ενάντια στη βία, τη σκληρότητα, τη διαφθορά και την αδικία, προκαλώντας τον θαυμασμό και το θερμό χειροκρότημα του κόσμου  που είχε κατακλύσει το αμφιθέατρο του Μουσείου της Ακρόπολης.

Έκκληση για το χτίσιμο ενός κόσμου πιο ειρηνικού και πιο δίκαιου, όπου η ανθρώπινη αξιοπρέπεια και τα ανθρώπινα δικαιώματα θα είναι σεβαστά και απαραβίαστα, αλλά και μήνυμα αισιοδοξίας, ότι ο καθένας από εμάς μπορεί να κάνει τη διαφορά, έστειλε σήμερα το πρωί από το Μουσείο της Ακρόπολης η διεθνής ακτιβίστρια και Πρόεδρος του “Robert F. Kennedy Human Rights”, κυρία Kerry Kennedy, κόρη του αείμνηστου Robert F. Kennedy και της Ethel Kennedy.
Κατά τη διάρκεια της διάλεξής της, με τίτλο «Λέγοντας την αλήθεια στην εξουσία για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», την οποία οργάνωσε το «Ίδρυμα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη», η Kerry Kennedy έκανε πολλές αναφορές στους αρχαίους Έλληνες φιλοσόφους, ποιητές και ήρωες, που ενέπνευσαν τον πατέρα της και καθόρισαν την πορεία του και τη δική της, καθώς και αναφορές στους σύγχρονους ήρωες σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης, που ύψωσαν το ανάστημά τους ενάντια στη βία, τη σκληρότητα, τη διαφθορά και την αδικία, προκαλώντας τον θαυμασμό και το θερμό χειροκρότημα του κόσμου που είχε κατακλύσει το αμφιθέατρο του Μουσείου της Ακρόπολης.

«Στον Περικλή βασίστηκαν και οι δικοί μας ιδρυτικοί πατέρες, επεσήμανε η Kerry Kennedy αρχίζοντας την ομιλία της, όταν είπαμε ότι δεν θέλουμε να μιμηθούμε άλλα έθνη αλλά θέλουμε να μας μιμηθούν τα άλλα έθνη. Γι’ αυτό πραγματικά νιώθουμε στενούς δεσμούς με την Ελλάδα  μέχρι και σήμερα. Θεωρώ αυτή την ιδέα «ενός ενωμένου κόσμου»  εξαιτερικά σημαντική, γιατί είναι εξοργιστικό σε μια χώρα σαν την Ελλάδα μια μητέρα να πρέπει σήμερα να αποφασίσει αν θα αγοράσει φάρμακα για τους ηλικιωμένους γονείς της ή τροφή για τα παιδιά της! Δεν υπάρχει λόγος να συμβαίνει κάτι τέτοιο σ΄ αυτή τη χώρα, που είναι μέλος της πλουσιότερης και ισχυρότερης  ομοσπονδίας κρατών στην ιστορία του κόσμου, και αυτές οι αποφάσεις να παίρνονται σήμερα, αυτή την ημέρα... Εμείς και όλες οι χώρες οφείλουμε να σταθούμε στο πλευρό της Ελλάδας, γιατί αν δεν την στηρίξουμε ο καθένας θα έχει μεγάλο πρόβλημα παντού στον κόσμο!».

«Στον Περικλή βασίστηκαν και οι δικοί μας ιδρυτικοί πατέρες, επεσήμανε η Kerry Kennedy αρχίζοντας την ομιλία της, όταν είπαμε ότι δεν θέλουμε να μιμηθούμε άλλα έθνη αλλά θέλουμε να μας μιμηθούν τα άλλα έθνη. Γι’ αυτό πραγματικά νιώθουμε στενούς δεσμούς με την Ελλάδα μέχρι και σήμερα. Θεωρώ αυτή την ιδέα «ενός ενωμένου κόσμου» εξαιτερικά σημαντική, γιατί είναι εξοργιστικό σε μια χώρα σαν την Ελλάδα μια μητέρα να πρέπει σήμερα να αποφασίσει αν θα αγοράσει φάρμακα για τους ηλικιωμένους γονείς της ή τροφή για τα παιδιά της! Δεν υπάρχει λόγος να συμβαίνει κάτι τέτοιο σ΄ αυτή τη χώρα, που είναι μέλος της πλουσιότερης και ισχυρότερης ομοσπονδίας κρατών στην ιστορία του κόσμου, και αυτές οι αποφάσεις να παίρνονται σήμερα, αυτή την ημέρα… Εμείς και όλες οι χώρες οφείλουμε να σταθούμε στο πλευρό της Ελλάδας, γιατί αν δεν την στηρίξουμε ο καθένας θα έχει μεγάλο πρόβλημα παντού στον κόσμο!».

Zέτα Αντσακλή, Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Kerry Kennedy, Αλεξία Αντσακλή

Zέτα Αντσακλή, Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Kerry Kennedy, Αλεξία Αντσακλή

Αλεξία Αντσακλή , Κάτια Ζυγούλη, Σάκης Ρουβάς, Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Όλγα Κεφαλογιάννη, Kerry Kennedy, Πριγκίπισσα Τατιάνα

Αλεξία Αντσακλή , Κάτια Ζυγούλη, Σάκης Ρουβάς, Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Όλγα Κεφαλογιάννη, Kerry Kennedy, Πριγκίπισσα Τατιάνα

Φωτογραφίες: Studio Panoulis

error: Content is protected !!