ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Συνέπεια στο όνειρο….

89309-d-faihmpehΜια ζωή το ίδιο όνειρο. Συνέπεια στο στυλ, στην αισθητική, στο εκλεπτυσμένο γούστο , στην κομψότητα των “θέλω”. Όχι, δεν αναφέρομαι σε τρόπο ντυσίματος αλλά σε τρόπο ζωής.

Χρόνια πολλά στην “υπηρεσία” ενός συγκεκριμένου ρεπορτάζ που δε σπουδάζεται και δεν μεταδίδεται , μια ζωή να μη φτάνει να εξηγήσω σε αρκετούς -αλλά ευτυχώς όχι σε πολλούς, ίσως μόνο σε αυτούς που απλά με θεωρούσαν τυχερή που …ταξιδεύω για να πάω σε πάρτι- το τι ακριβώς πραγματεύεται. Πάντα μου ήταν πιο εύκολο να εξηγήσω τι δέν πραγματεύεται….

“Κοσμικός” δεν είναι αυτός που …πάει σε πάρτι και “Κοσμικογράφος” δεν είναι αυτός που περιγράφει πάρτι. “Κοσμικός” δεν είναι αυτός που υπηρετεί πιστά τις λανθασμένες προσταγές της παρεξηγημένης έννοιας του lifestyle και “Κοσμικογράφος” δεν είναι αυτός που περιγράφει τα “πρώτα τραπέζια πίστα” των μπουζουκιών. Στη καλύτερη περίπτωση ο πρώτος είναι ήδη χρεοκοπημένος και ο δεύτερος δεν είχε την ευκαιρία να παραμείνει πιστός στο όνειρο του.

Μη περιμένετε από το Fay’s Control να μάθετε τα τελευταία κουτσομπολιά της πόλης. Δεν τα γνωρίζω, ενώ αυτά που φτάνουν στα αυτιά μου τα ξεχνάω αμέσως. Αλλά πάλι, υπάρχουν τόσα άλλα μεγάλα και έγκυρα sites που θα σας τα πουν όλα. Μπαίνω και εγώ σε κάποια από αυτά.

Μην περιμένετε από το Fay’s Control να σας επιτρέψει να κρυφοκοιτάξετε λίγο από τη κλειδαρότρυπα, ό,τι όμορφο και σημαντικό ας το ζήσουμε μαζί.

Ας μιλήσουμε λοιπόν για άλλα. Ας μιλήσουμε για πραγματικά “κοσμικά” γεγονότα που συνήθως διαδραματίζονται πολύ μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Ας γνωρίσουμε μερικούς “κοσμικούς” ανθρώπους -όπως αντιλαμβάνομαι εγώ την κοσμικότητα-, ανθρώπους που δεν αρέσκονται γενικώς να “φωτογραφίζουν” τη κοινωνική τους δραστηριότητα αλλά των οποίων οι στιγμές “φωτίζονται” έτσι κι αλλιώς από τις επιλογές και τα έργα τους. Θα ήθελα να σας γνωρίσω τους ανθρώπους αυτούς μέσα από τη στήλη “People I love”. Με τους περισσότερους από αυτούς έχουμε μεγαλώσει μαζί , με άλλους γνωριστήκαμε στην πορεία της διαδρομής. Όλοι έχουν διακριθεί σε ό,τι έχουν καταπιαστεί γιατί έχουν ένα κοινό παρονομαστή που τους ενώνει: το πάθος για τα πιστεύω τους.

Ας μιλήσουμε για Τέχνη. “Η Τέχνη δεν είναι σύμβουλος δύναμης , αλλά παρηγοριάς” κατά τον Τόμας Μαν. Δεν είμαι κριτικός Τέχνης και αυτό θα κάνει τα πράγματα πιο απλά, θα προτείνουμε δεν θα κρίνουμε. Ας επαναπροσδιορίσουμε το lifestyle των ’00s και ας εκτιμήσουμε το “ευ ζην” που δεν κατηγοριοποιείται σε δεκαετίες , που ουδεμία σχέση έχει με την προσωπική ή την εγχώρια οικονομική κατάσταση. Διότι ό,τι αληθινό και εμπνευσμένο από τις ζωές αξιόλογων ανθρώπων που αποστρέφονται νεοπλουτίστικες συμπεριφορές , δεν προκαλούν και γυρνούν τη πλάτη σε οτιδήποτε flashy και δήθεν, είναι άξιο να καταγραφεί και να διαβαστεί.

Στο Fay’s Control θα προτείνουμε συνήθειες, τάσεις, στάσεις ζωής. Θα διαβάσουμε καλά βιβλία και θα ακούσουμε όμορφες μουσικές. Θα ταξιδέψουμε χωρίς αποσκευές ως ταξιδιώτες , όχι ως τουρίστες της Business Class. Θα προσπαθήσουμε να μην κατηγορούμε για τα πάντα την οικονομική κρίση. Όχι επαναλαμβάνοντας το κλισέ περί των “θετικών της κρίσης”, δεν υπάρχουν θετικά. Όμως, όταν το “πάρτι” της επίπλαστης ευημερίας τελείωσε , όταν αντιληφθήκαμε πως το hangover δεν περνά με day after pills και απλά πρέπει να μάθουμε να το ζούμε με αυτό, ήρθε και η ώρα της αυτοκριτικής. Και διαπιστώσαμε, πως το στυλ, η αισθητική, το εκλεπτυσμένο γούστο και η κομψότητα των “θέλω” μας είναι κεκτημένα και όχι αγορασμένα.

Μένουμε συνεπείς στο όνειρο λοιπόν και σας καλωσορίζω στο fayscontrol.gr

Με αγάπη,

Φαίη

ΥΓ. Δεν θα μπορούσα ποτέ να υλοποιήσω και αυτό το όνειρο, τη δημιουργία του fayscontrol.gr εάν δεν αντλούσα δύναμη , εμπειρία και κουράγιο από σπουδαίους ανθρώπους που πίστεψαν σε εμένα και αποτέλεσαν τον αγέρα κάτω από τα φτερά μου. Νοιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω όλους όσους συνεργάστηκα από τη πρώτη μέρα του απίθανου ταξιδιού μου στον χώρο των εφημερίδων και των περιοδικών, που ξεκίνησε κάποια χρονιά της δεκαετίας του ’90.

Εκδότες που πίστεψαν στην παιδεία μου, δημοσιογράφους-δάσκαλους που πίστεψαν στη πένα μου , διευθυντές και αρχισυντάκτες που τσακωθήκαμε, αγαπηθήκαμε, διαφωνήσαμε , μοιραστήκαμε λύπες και γιορτάσαμε επιτυχίες.

Επιμελητές κειμένων, photo editors και φωτογράφους που ξενύχτησαν μαζί μου.

Πρωταγωνιστές της επιστήμης, της πολιτικής, της τέχνης, των εξώφυλλων και της ζωής που μού εμπιστεύτηκαν τις ιστορίες τους.

Ευχαριστώ θερμά την Στέλλα Λιζάρδη, Διευθύντρια Σύνταξης της Ελληνικής “Vogue” που εμπνεύστηκε από την καριέρα μου τον τίτλο της στήλης “Fay’s Control”. Αυτός ο τίτλος ταξίδεψε με επιτυχία στο περιοδικό “Life & Style” και έφτασε εδώ.

Ευχαριστώ τους φίλους μου που με πίεσαν -πολύ- για τη δημιουργία αυτού του site. Χωρίς τη δική τους επιμονή μάλλον δεν θα προχωρούσα.

Ευχαριστώ τον Νίκο Παπαπολίζο για τον σχεδιασμό του fayscontrol.gr και για τις ώρες που υπομονετικά μου διέθεσε.

Ευχαριστώ τους γονείς μου, τον Δημήτρη και την Ελμίνα για τα μεγάλα “όχι” που είχα πάντα τη πολυτέλεια να πω, για τις εκπτώσεις που δε χρειάστηκε ποτέ να κάνω.

Ευχαριστώ την κόρη μου Ελμίνα που στέκεται πάντα η μεγαλύτερη πηγή έμπνευσης για μένα. Δανείζομαι τη φράση της Μανίνας Ζουμπουλάκη: “είναι ο φανταστικός μου αναγνώστης”.

Ευχαριστώ τον Νικόλα. Χωρίς αυτόν τίποτα δεν θα είχε σημασία. Τίποτα δεν θα είχε πλάκα.

Ευχαριστώ όλους μου τους αναγνώστες που με ακολουθούν όπου κι αν πάω, ελπίζω να τους βρω και εδώ.

error: Content is protected !!