ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Σήμερα θα κάνουμε Επιτάφιο με την Ενάτη Συμφωνία του Μπετόβεν από την Φιλαρμονική της Βιέννης!

Αν ήταν ένα άλλο Πάσχα, οποιοδήποτε άλλο Πάσχα, θα βρισκόμουν στις Σπέτσες. Θα είχα προσκυνήσει από το πρωί τον Επιτάφιο του Αγίου Νικολάου, και στις 9 το βράδυ, θα βρισκόμουν και εγώ, μαζί με πλήθος άλλου κόσμου στην πλατεία της Μπουμπουλίνας, όπου οι πιστοί που συνόδευαν τους Επιτάφιους από όλες τις εκκλησίες του νησιού, του Αγίου Νικολάου, του Αγίου Αντωνίου, της Ανάλυψης, του Τιμίου Προδρόμου Σπετσών, των Αγίων Θεοδώρων, θα συγκεντρώνονταν στην Ντάπια, καθώς θα έψελναν το «Ἡ ζωὴ ἐν τάφῳ», το «Αἱ γενεαὶ πᾶσαι» και το «Ὢ γλυκύ μου ἔαρ» υπό από το κατανυκτικό φως των εκατοντάδων κίτρινων κεριών και τα μεθυστικά αρώματα από τα στεφάνια του Σταυρού και από τις λεβάντες, τις μπουκαμβίλιες, από τους καρπούς των ανθισμένων λεμονόδεντρων και το θυμάρι του νησιού.

Φιλαρμονική της Βιέννης

Μα δεν είναι ένα οποιοδήποτε Πάσχα το φετινό. Και σήμερα, την ίδια ώρα που θα βρισκόμουν ανάμεσα στους χιλιάδες κατοίκους, επισκέπτες και παραθεριστές του νησιού τραγουδώντας το «Αἱ γενεαὶ πᾶσαι», στις 9 το βράδυ ακριβώς, μέσα από την σελίδα του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών στο Facebook θα απολαύσουμε Live την Ενάτη Συμφωνία του Μπετόβεν να αναβλύζει πηγαία χαρά και να μεταφέρει την αξία της αλληλεγγύης, όσο κανένα άλλο έργο στην παγκόσμια ιστορία της μουσικής!
Θα απολαύσουμε τη μεγαλειώδη αυτή δημιουργία σε αναμετάδοση από την αίθουσα Μουζίκφεραϊν της Βιέννης με την Φιλαρμονική της Βιέννης, υπό τον Christian Thielemann.

Μιας που αυτό, είναι ένα εντελώς διαφορετικό Πάσχα, σκέφτεστε οτιδήποτε καλύτερο για το σημερινό βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής;

It’s good to know: Στο Facebook του Μεγάρου κάθε βράδυ μουσική από τις μεγάλες αίθουσες συναυλιών της Ευρώπης. Μια συνεργασία του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών με το European Concert Hall Organisation (ECHO), για να σας προσφέρουμε υπέροχη μουσική από τις μεγαλύτερες συναυλιακές αίθουσες της Ευρώπης στην ασφάλεια και τη θαλπωρή του σπιτιού μας.

Χρόνια πολλά!

error: Content is protected !!