ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Σήμερα μαγειρεύω Ψαρονέφρι Παγιάρ με σάλτσα φέτας & τραγανές πατάτες!

Έχουμε καιρό να μαγειρέψουμε. Καλοκαίρι…

1

Όμως, όταν βρίσκω ευκαιρία τρυπώνω σε ξένες κουζίνες, ζητάω συνταγές και μαγειρεύω και με τον chef! Το έκανα πάλι μόλις δοκίμασα το εκπληκτικό Ψαρονέφρι Παγιάρ με σάλτσα φέτας και τραγανές πατάτες, του chef Διονύση Καρκαφίρη, του Mykonos Theoxenia.
Τι να μου πει η δροσιά της υπέροχης κατά τα άλλα πισίνας του ξενοδοχείου, και οι μεσημεριανές, νωχελικές στιγμές μου στην ονειρική αιώρα, όταν έχω επίσημη πρόσκληση από τον βραβευμένο chef να μαγειρέψουμε μαζί…Τι επίσημη πρόσκληση δηλαδή, τον απείλησα με μαχαίρι του sushi αν δεν μαγειρεύαμε μαζί…

Καθόλου άσχημα, αλλά καλύτερα στην κουζίνα του Mykonos Theoxenia!

Καθόλου άσχημα, αλλά καλύτερα στην κουζίνα του Mykonos Theoxenia!

Δεν θα μου χαλούσε χατήρι ο chef Διονύσης Καρκαφίρης!

Δεν θα μου χαλούσε χατίρι ο chef Διονύσης Καρκαφίρης!

Έτοιμοι?

Έτοιμοι?

Ο chef μου σημειώνει την συνταγή υπό το απειλητικό βλέμμα μου...

Ο chef μου σημειώνει την συνταγή υπό το απειλητικό βλέμμα μου…

Υλικά:5

1 Ψαρονέφρι 200 γρμ. Ζητήστε από τον κρεοπώλη σας να σας το κόψει λεπτό και να το χτυπήσει
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/4 ποτήρι λευκό κρασί
1/4 ποτήρι ζωμός κότας
1/4 ποτήρι κρέμα γάλακτος
100 γρμ τυρί φέτα κομμένη σε κυβάκια
Μικρές πατατούλες
λίγη ρίγανη
λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

Καίω λίγο λάδι στο τηγάνι και αλατοπιπερώνω καλά το Ψαρονέφρι μου.

6
Κάνω ένα πέρασμα το κρέας από την φωτιά, απλά να σοταριστεί και το σβήνω με το κρασί.

7

8

9

10

12
Χαμηλώνω τη φωτιά και αφήνω το κρέας να τραβήξει όλα τα αρώματα του κρασιού, μέχρι το εσωτερικό του. Διπλώνω στη μέση το φιλέτο και το αφήνω να ξεκουραστεί.

11

Σε ένα κατσαρολάκι ετοιμάζω την sauce σοτάροντας ελαφριά το ψιλοκομμένο κρεμμύδι.

13

Σβήνω με λευκό κρασί και προσθέτω τον ζωμό κότας και την crème fresh μέχρι να πάρουν μία βράση.

14
Προσθέτω τα κομματάκια της φέτας και όσο το αφήνω να πάρει βράση τα χτυπάω με το mixer για να ενωθούν όλα τα υλικά, μέχρι να γίνουν μία όμορφη κρέμα.

15

16

17

Έχω ήδη μισοβρασμένες τις πατάτες μου, και τελειώνω στο λάδι. Φυσικά, μπορώ αντί να τις τηγανίσω να τις τελειώσω στο grill του φούρνου, πάνω σε μία λαδόκολλα.

18

19

Στήνω το πιάτο μου…

READY

Καλή επιτυχία!

Ετοιμάζουμε την σαλάτα που θα συνοδέψει το Παγιάρ μας. Φυσικά, αν δεν είστε της ...κουζίνας, μην παραλείψετε όταν βρεθείτε στην Μύκονο να δοκιμάσετε το Ψαρονέφρι με την σάλτσα Φέτας, από τα χέρια του chef...

Ετοιμάζουμε την σαλάτα που θα συνοδέψει το Παγιάρ μας. Φυσικά, αν δεν είστε της …κουζίνας, μην παραλείψετε όταν βρεθείτε στην Μύκονο να δοκιμάσετε το Ψαρονέφρι με την σάλτσα Φέτας, από τα χέρια του chef…

error: Content is protected !!