ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Μία εικαστική πρόταση που αξίζει: Τα εγκαίνια της έκθεσης του Περικλή Πραβήτα, με τίτλο “Shoot me”. Την Δευτέρα 4 Μαρτίου, στις 20.00′ , στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων.
Εικαστική σύνθεση με σχέδια σε χαρτί. Μια παρατακτική απεικόνιση ανθρώπων από το 1950 έως το 2013, δίχως χρονολογική σειρά. Φίλοι και συγγενείς, νυν και πρώην, σε μια σύνθεση «χρόνου – παρόντος», που αντλεί το πρωτογενές υλικό της από οικογενειακά φωτογραφικά άλμπουμ.

girls

Πως επιλέγει να παρουσιαστεί το άτομο σε μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή, γνωρίζοντας ότι η εικόνα αυτή θα αποτελεί εφάπαξ ντοκουμέντο της ζωής του;

Πόζες στημένες, ολόσωμες, μετωπικές. Οι άνθρωποι στέκουν όρθιοι, εκτεθειμένοι, χωρίς πληροφορίες για τον περιβάλλοντα χώρο από τον οποίο προέρχονται. Τα πρόσωπα επαναλαμβανόμενα σε διαφορετικές χρονικές περιόδους, το ένα δίπλα στο άλλο, κοιτούν ευθεία απέναντι. Η δυναμική του πλήθους, εναλλάσσεται με την παθητικότητα της παράταξης των ατόμων. Η ασφάλεια της συνύπαρξης, διαδέχεται το ενδεχόμενο της καταστροφής.

women

Ο Περικλής Πραβήτας γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και ζει στα Εξάρχεια. Σπούδασε γλυπτική στην Καλών Τεχνών της Τήνου και στην ΑΣΚΤ της Αθήνας. Μεταξύ άλλων, συμμετείχε στη 2η Biennale της Αθήνας, στη 15η Biennale Νέων Δημιουργών της Ευρώπης και της Μεσογείου και στην έκθεση Recording actions for bijoux de kant στο TAF.

Κύπρου 91Α & Σικίνου, Κυψέλη / Τηλ. 213.004.04.96. / www.polychorosket.gr / info@polychorosket.gr

error: Content is protected !!