ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

«Σέβομαι τη Διαφορετικότητα»: Με την ΑΧΙΟΝ HELLAS στα ακριτικά μας νησιά!

Με μεγάλη επιτυχία συνεχίζεται το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Σέβομαι τη Διαφορετικότητα» που διοργανώνει το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας και το Βρετανικό Συμβούλιο, στηρίζοντας έμπρακτα τις δράσεις της AXION HELLAS στα ακριτικά μας νησιά!

Αυτήν τη φορά, τόσο οι εκπαιδευτές όσο και οι εθελοντές του προγράμματός μας επισκέφτηκαν τα νησιά της Σχοινούσας, της Ανάφης, της Κάσου και της Καρπάθου, πραγματοποιώντας πλήθος δράσεων στα σχολεία των νησιών. Στο πρόγραμμα συμμετείχαν η ολυμπιονίκης τοξοβολίας Φωτεινή Βαβάτση, ο εκπαιδευτής του Βρετανικού Συμβουλίου Κλιφ Πάρυ και η υποδιευθύντρια του ΔΚΟΕ Ντόρα Πάλλη.

Για άλλη μια φορά, η συμμετοχή της εκπαιδευτικής κοινότητας των κατοίκων ήταν πραγματικά συγκινητική!

“Στην Κάρπαθο υλοποιήσαμε το πρόγραμμα στα παιδιά του 1ου και του 2ου Δημοτικού Σχολείου Πηγαδιών καθώς και στο Γυμνάσιο Πηγαδιών. Αντιστοίχως, στα νησιά της Σχοινούσας, Κάσου κι Ανάφης στους μαθητές του Δημοτικού και Γυμνασίου Σχολείου” λέει στο Fay’s Control η Ντόρα Πάλλη.

Συνολικά, συμμετείχαν περισσότερα από 520 παιδιά κι εκπαιδευτικοί, ενώ με το συγκεκριμένο πρόγραμμα προωθούνται οι αξίες του Αθλητισμού και του Ολυμπισμού στους νέους μας.

Μέσα από τις ποικίλες εκπαιδευτικές δράσεις οι νέοι μας εμπεδώνουν τις αξίες αυτές κι ενθαρρύνονται να τις εντάξουν στην καθημερινή τους πρακτική.

«Η ειρήνη και η μία βία, ο σεβασμός στο συνάνθρωπο και η φιλία, η άμιλλα και η έννοια της κοινότητας «περνάνε» στους νέους και τους γονείς με βιωματικό τρόπο μέσα από το πρόγραμμα.
Η πολύ μεγάλη ανταπόκριση που βρίσκουμε, δίνει σε όλους μας δύναμη να συνεχίσουμε αυτόν το μαραθώνιο στα ακριτικά μας νησιά. Είναι κάτι που οφείλουμε στους ακρίτες μας» επισήμανε η υπεύθυνη του προγράμματος, Ντόρα Πάλλη.

Το επόμενο ραντεβού μας θα είναι στα νησιά του Αιγαίου!

error: Content is protected !!