ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Seeing People/Seeing Space…

Μιλάμε με την Ηρώ Παγώνα για την έκθεση ταξιδιωτικής φωτογραφίας που εγκαινιάζεται στις 9 Οκτωβρίου στο Καρύδειο Ίδρυμα της Φιλοθέης. Είμαι πραγματικά χαρούμενη γιατί έβαλα και εγώ ένα μικρό λιθαράκι για την πραγματοποίηση της…

ok

Η έκθεση , σε επιμέλεια της Ιωάννας Βασδέκη και της  Έλενας Πάτση, θα διαρκέσει έως τις 13 Οκτωβρίου και τα έσοδα από τις πωλήσεις των φωτογραφιών- αφισών θα διατεθούν για την ενίσχυση της μη κερδοσκοπικής εταιρίας Μέριμνα.

artist“Η έκθεση Seeing People/ Seeing Space που θα πραγματοποιηθεί στο Καρύδειο Ίδρυμα Φιλοθέης, ξεκίνησε από την ανάγκη να αναβιώσω  τα ταξίδια μου  και να τα  μοιραστώ με φίλους… Ξεχώρισα φωτογραφίες που παρουσιάζουν και σχολιάζουν με θετικό τρόπο μια πολιτιστική και κοινωνική πραγματικότητα. Φωτογραφίες που θα μπορούσαν να γίνουν αφορμή για δημιουργικό διάλογο με τον θεατή.
Μια περιπλάνηση σε 14 χώρες που ξεκίνησε από το Περού και την Ιαπωνία , το 2007. Ακολούθησε η Κένυα, η Ιορδανία και οι ΗΠΑ, το 2008, η Βραζιλία, η Ρωσία, το Θιβέτ και η Κίνα , το 2009, το Μαρόκο την αμέσως επόμενη χρονιά, η Ταιλάνδη, το Βιετνάμ, το 2011, ο Καναδάς το ’12,και τέλος, η Αιθιοπία.
Οι φωτογραφίες της έκθεσης  είναι αφηγήσεις μιας διαφορετικής  πραγματικότητας. Απλές, γνήσιες, ειλικρινείς, καταγράφουν στιγμές καθημερινότητας, ανοιχτούς ορίζοντες,πολύχρωμα σκηνικά, γιορτές, προσευχές, εμβλητικά κτήρια, εργατικές κατοικίες, αντιθέσεις.
Ο φακός εστιάζει στο χρώμα, στο φως, στη στιγμή, στο συναίσθημα. Εντοπίζει την χαρά που πηγάζει μέσα από την ανάγκη για επιβίωση, την αγάπη για την ζωή, την ανθρώπινη δημιουργία. Προτείνει να κατανοήσουμε , να νιώσουμε, να πλησιάσουμε  αυτό που τελικά δεν είναι τόσο διαφορετικό και μακρινό…”

Χορηγός Επικοινωνίας: “Fay’s Control”, fayscontrol.gr

EasterBazaarInvitationV5 for print

Αυτά, είναι μερικά από τα έργα της που αγαπώ…1051

149413831272116

error: Content is protected !!