Rhizoma: Ένα Ελληνικό brand που κάνει υπερήφανο το βιολογικό ελαιόλαδο σε όλον τον κόσμο!
Το ανακάλυψα, με ενθουσίασε τόσο για την γεύση του όσο για την αισθητική προσέγγιση που προωθεί αυτή την Ελληνική ετικέτα σε όλον τον κόσμο, το έβαλα σπίτι μου, το δοκίμασε η οικογένεια μου, και πλέον ναι, όλα όσα θα μαγειρεύουμε εδώ παρέα, θα τα φτιάχνουμε με το …Rhizoma!
Follow me…
To Rhizoma Olive Farms είναι ένα μέρος μιας καινοτόμου εταιρίας βασισμένης στην εξειδικευμένη γνώση του ιδρυτή της, του βιολόγου Δρ. Τάσου Ανέστη.
Με την συσσωρευμένη σοφία τριών γενιών καλλιέργειας, παραγωγής και ελαιοποίησης και σε συνδιασμό με την αφοσίωση και την πίστη στο προϊόν που μπορείτε να γευτείτε, η οικογένεια Ανέστη παράγει ένα μοναδικό έξτρα παρθένο, βιολογικό ελαιόλαδο, με το υπέροχο όνομα Rhizoma.
Η Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευση (ΠΟΠ Κρανιδίου Αργολίδας) αποδυκνύει ότι η παραδοσιακή μέθοδος καλλιέργειας σε συνδιασμό με τις τελευταίες καινοτόμες τεχνικές ελαιοποίησης μπορεί να παράξει ένα μοναδικό, ισσοροπημένο οργανοληπτικά προϊόν όπως είναι το Rhizoma.
Η αφοσίωση όλης της ομάδας του Rhizoma στις περιβαλλοντικά φιλικότερες συνθήκες καλλιέργειας και παραγωγής σημαίνει στην πράξη ότι μπορούν να είναι σίγουροι για την δημιουργία ενός αυθεντικού και συνάμα ποιοτικού ελαιολάδου κάθε συγκομηδιτική χρονιά.
Ταυτόχρονα με την αφοσίωση των παραγωγών στην ποιότητα του Rhizoma προωθούν την Μεσογειακή δίαιτα, που πρωτοστατεί και στην αειφορική διαχείρηση. Ακολουθούν τις παραδοσιακές μεθόδους και διαδικασίες εδώ και δεκαετίες, ενώ έχουν πελάτες που εμπιστεύονται το λάδι της οικογένειας τους εδώ και δεκαετίες… Εμπιστεύονται το Rhizoma γιατί γνωρίζουν ότι ζητούμενο είναι πάντα η εφαρμογή των πιο κατάλληλων γεωπονικών τεχνικών ώστε το Rhizoma να είναι πάντα στα στάνταρντ που ορίζει η ιστορία του.
Η ΝΑ Αργολίδα έχει κερδίσει παγκόσμια αναγνωρισιμότητα σαν μια ελαιοπαραγωγική περιοχή σε μεγάλο βαθμό λόγω των ιδανικών κλιματολογικών συνθηκών που κυριαρχούν. Είναι λόγω αυτών των συνθηκών που η ελαιοκαλλιέργεια στην περιοχή είναι τόσο σημαντική. Το Κρανίδι, έχει όλα τα στοιχεία μιας υποτροπικής, άνυδρης μεσογειακής έκτασης με μέση ετήσια θερμοκρασία 18.5 βαθμούς Κελσίου με μακριά θερμά καλοκαίρια, και ηπειρωτικούς χειμώνες.
Αν και οι ελιές στο Rhizoma έχουν προσαρμοστεί σε μεγάλο βαθμό στις ιδιαίτερες γεωομορφολογικές συνθήκες της περιοχής, το ανθρώπινο δυναμικό του ελαιώνα εξασφαλίζει σε καθημερινή βάση ότι οι χημικές και φυσικές παράμετροι, πολύ σημαντικοί για την παραγωγή ποιοτικών αγροτικών προϊόντων, παραμένουν στα επιθυμητά όρια ώστε το Rhizoma να διατηρεί την μοναδική του γεύση που τονίζει τόσο την ιδιαιτερότητα της περιοχής όσο και την ταυτότητα του παραγωγού του.
It’s good to know:
The Product: Rhizoma is a premium quality, filtered organic olive oil.
Our oil is obtained entirely from hand-picked fresh green olives and produced exclusively by mechanical means. During production, care is taken so that temperature never exceeds 27⁰ C. Malaxing (or stirring) time is always below 40 minutes to minimise oxidation and ensure maximum polyphenol content. Members of our team have been systematically studying olive growing and oil-making with agronomists and oil experts from around the world for the past decade.
An intense limpid golden yellow colour with light green hues is the most recognisable visual characteristic of our oil. Its aroma is ample and rotund, rich in notes of fruity hints. Its taste is elegant and strong with notes of artichoke and medicinal herbs, especially thyme and freshly cut grass.
It is ideal on bean appetisers, salmon carpaccio, tomato salads, marinated or roasted fish, mushroom soups, mussel risotto, stewed cuttlefish, baked poultry or lamb, goat’s cheese, chickpea salads, mussels au gratin, couscous and barley purée amongst others.
The typical oval-shaped ‘Manaki’ olives are known for their tender and satisfying flavour and their classification as one of the oldest varieties in Greece. Several hundred of the trees in our olive orchards are at least a few hundred years old, reliably offering a bountiful crop of olives year upon year.
The Concept: Our oil is produced under the strictest quality control during cultivation, harvesting, and oil making. We also pay close attention to our carbon footprint and water conservation. Our business is always informed by the voices of our ancestors, calling us on to new and better ways of doing things.
This is why we try to look 20–30 years into the future, starting projects that we hope our children and grandchildren will continue. Our modus operandi in farming is ‘continuous trial and error’ until our standards of quality are met; solemn, wise and rich just like our precious oil.
As producers we aim to take our client by the hand out into our olive orchards, reassuring them of the goodness of the land and the excellence of our product. We, the producers of Rhizoma olive oil, like pioneers in other fields, have strong, independent personalities exactly like our unique flavours of our olive.
Stay tuned…xxx