ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Δάφνη Βαλέντε: Το Ελληνικό design πρωταγωνίστησε στην “Maison & Objet” στο Παρίσι!

Μια μεγάλη επιτυχία του Ελληνικού design στο εξωτερικό αποτελεί η συμμετοχή της Δάφνης Βαλέντε στην έκθεση ‘Maison & Objet’ στο Παρίσι.
Αυτό το τόσο δύσκολο καλοκαίρι για όλουs, η Δάφνη οπλισμένη με χρώματα, χιούμορ και αισιοδοξία, πήγε κόντρα στη εθνική μας κατάθλιψη, υλοποιόντας μια συλλογή κοσμημάτων με τυπωμένες οπτικές απάτες ‘Trompe L’oeil’ για το Καλοκαίρι 2016.

Δάφνη Βαλέντε Trompe l'oeil Pendant S3
Στη δημιουργική διαδικασία της συλλογής, ξεκίνησε φτιάχνοντας χάρτινα κολάζ από φωτογραφίες διαμαντιών, τα οποία στη συνέχεια εκτυπώθηκαν ψηφιακά σε πλέξιγκλας, κόπηκαν με laser και πήραν σχήμα σε καλούπι. Όλα τα μεταλικά στοιχεία είναι ασήμι 925, οι χάντρες είναι επιμεταλλωμένοι αιματήτεs και η υψηλών προδιαγραφών κατασκευή, έγινε σε ένα υπερσύγχρονο Ελληνικό εργοστάσιο.

Δάφνη Βαλέντε Trompe L'oeil βραχιόλι S5
Το τελικό αποτέλεσμα δίνει την εντύπωση ότι βλέπει κανείς  ένα εντυπωσιακό και πολύτιμο κόσμημα, αλλά είναι απλά μια ψευδαίσθηση!

Δάφνη Βαλέντε Trompe l'oeil Σκουλαρίκια S1
Στην έκθεση αναγνωρίστηκε η μοναδική πρωτοτυπία της ιδέας, το χιούμορ, η άψογη ποιότητα και η σημασία στην λεπτομέρεια, έγιναν πωλήσεις σε Galeries και Concept stores, βρέθηκε αντιπρόσωπος για την Ιαπωνία και η Δάφνη έγινε δεκτή να συμμετάσχει στην έκθεση αξεσουάρ μόδας ‘Premiere Classe’ στο Παρίσι την επόμενη σαιζόν.
Η συλλογή αυτή δηλώνει απερίφραστα ότι ‘Ότι λάμπει, δεν είναι χρυσός’, μπορεί να περιγραφεί ως ‘Τα νέα κοσμήματα του Αυτοκράτορα’, αποτελεί δε μια μεγάλη επιβράβευση για την Ελληνίδα σχεδιάστρια που συμπληρώνει φέτος 30 χρόνια δημιουργικής καριέρας.

Δάφνη Βαλέντε κολιέ S 6 Trompe l'oeil S6
Τα κοσμήματα της Δάφνης για το Χειμώνα 2015-16 πωλούνται αποκλειστικά στα καταστήματα GEELIST σε Κολωνάκι, Γλυφάδα, Κηφισιά και Θεσσαλονίκη.
www.daphne-valente.com

Δάφνη Βαλέντε κολιέTrompe l'oeil S9
Daphne Valente 3-5 Axarlian Street, Athens 10563, Greece tel & fax: +30 210 3242260 e-mail: info@daphnevalente.com

error: Content is protected !!