ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Ρεγκάτα “Ωκεανίδα”: Ο 3ος Αγώνας Ξύλινων Ιστιοπλοϊκών Σκαφών είναι γεγονός!

“Ο Αγώνας Κλασικών και Παραδοσιακών Σκαφών «ΩΚΕΑΝΙΔΑ 2022» θα πραγματοποιηθεί για τρίτη συνεχόμενη φορά, στις 21-23 Οκτωβρίου 2022, στον θαλάσσιο χώρο του Φαληρικού όρμου” μου λέει με τον ίδιο ενθουσιασμό που είχε και πριν δύο χρόνια, σε brunch στην Κηφισιά, η Δάφνη Ζουμπουλάκη, για τον Αγώνα που  οργανώνει με πολύ χαρά πάλι φέτος με τον Στέλιο Νούτσο και τον Γιώργο Διβάνη.

Η Δάφνη Ζουμπουλάκη

Για τις άλλες μου αθλοπαιδιές…” όπως μου εξηγεί με το χαρακτηριστικό γέλιο του μικρού παιδιού, για την διεξαγωγή του επίσημου αγώνα με παραδοσιακά ξύλινα σκάφη και λέμβους στο παράκτιο μέτωπο της Αττικής, ο οποίος θα προσφέρει τη δυνατότητα στους δημότες της πόλης μας να έρθουν σε επαφή και να θαυμάσουν από κοντά τα μοναδικά αυτά σκαριά.

Η «ΩΚΕΑΝΙΔΑ» είναι ένας επίσημος αγώνας με παραδοσιακά ξύλινα ιστιοφόρα σκάφη και λέμβους στο παράκτιο μέτωπο της Αττικής, προσφέροντας τη δυνατότητα στους δημότες της πόλης μας να έρθουν σε επαφή και να θαυμάσουν από κοντά τα μοναδικά αυτά ιστορικά σκαριά. Ο αγώνας συνδιοργανώνεται με την Περιφέρειας Αττικής και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας. Την ίδια μέρα με τον αγώνα, το Σάββατο 22 Οκτωβρίου, μεταξύ 14.00 – 18.00, στον χώρο της Ναυταθλητικής Μαρίνας του Δήμου Καλλιθέας, θα δημιουργηθεί ένα μικρό «Χωριό» σε συνεργασία με εθελοντικούς και κοινωνικούς φορείς, με απώτερο στόχο την περαιτέρω ενημέρωση του κοινού για θέματα που αφορούν το θαλάσσιο περιβάλλον και τη ναυτική μας παράδοση.

“Μη Κερδοσκοπικές και Φιλανθρωπικές Οργανώσεις, όπως το ΜΚΣ ΔΕΣΜΟΣ, η BlueCycle, η Greenpeace, το WWF Ελλάς, ο ΑΡΧΕΛΩΝ, το The HOME Project, κ.ά., θα βρίσκονται κοντά μας και θα παρουσιάσουν το έργο τους. Παράλληλα θα πραγματοποιηθούν ανοιχτά εργαστήρια ευαισθητοποίησης για μικρούς και μεγάλους σε περιβαλλοντικά θέματα” μου λέει η Δάφνη και συνεχίζει “Το Δίκτυο ΔΑΦΝΗ και η POLYGREEN, που δραστηριοποιούνται στην πράσινη μετάβαση των νησιών μας, θα παρουσιάσουν καλές πρακτικές και προγράμματα σχετικά με τη διαχείριση της ενέργειας και των απορριμμάτων. Οι μικρότεροι μας επισκέπτες, ανάμεσα στους οποίους κάθε χρόνο είναι και παιδιά που φιλοξενούνται σε δομές προστασίας, θα έχουν την ευκαιρία να ζωγραφίσουν τους τοίχους της Μαρίνας, εμπνεόμενοι από τη ζωή στη θάλασσα, παρέα με γνωστούς καλλιτέχνες και street artists, όπως ο Cacao Rocks, ο Θωμάς Διώτης, και η Δάφνη Κωστοπούλου”.

DCIM100MEDIADJI_0098.JPG

Επιπλέον, θα μπορούν να παρακολουθήσουν εργαστήρια και ομαδικά παιχνίδια σε συνεργασία με το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων και το Σώμα Ελλήνων Οδηγών, ενώ θα υπάρχουν και εισαγωγικά μαθήματα skateboard και surf, με καταξιωμένους αθλητές του χώρου. Στο πλαίσιο των αρχών της συμπερίληψης και της ισότιμης πρόσβασης, θα γίνει παρουσίαση του έργου της Sail Ability, που αφορά το άθλημα της ιστιοπλοΐας για ΑΜΕΑ, ενώ όσες γυναίκες και κορίτσια το επιθυμούν θα μπορούν να γνωρίσουν με ασφάλεια τις βασικές αρχές της ιστιοπλοΐας μέσω του προγράμματος “Steering the Course”. “Φιλοδοξούμε η «ΩΚΕΑΝΙΔΑ» να αποτελέσει άλλη μια γιορτή του ναυταθλητισμού· ένα σημαντικό κίνητρο να εμπνεύσει η ναυτική μας παράδοση τη σύγχρονη πρόκληση του «ευ αγωνίζεσθαι»” ολοκληρώνει η Δάφνη Ζουμπουλάκη, προσκαλώντας μας όλους να παρακολουθήσουμε τον 3ο Αγώνα Ξύλινων Ιστιοπλοϊκών Σκαφών.

error: Content is protected !!