ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

“Reflections of Life” by Menelaos: Μελωδικές συνθέσεις γεμάτες αρμονία και ευαισθησία!

Το CSR in Greece, Κέντρο Τεχνογνωσίας ΕΚΕ της Capital Link, έχοντας πάντα ως στόχο να στηρίζει και να προβάλλει τις δράσεις που ωφελούν τις ευάλωτες Κοινωνικές Ομάδες και τη Κοινωνία, παρουσιάζει το νέο μουσικό άλμπουμ του Μενέλαου Κανάκη, Ψυχολόγου – Ψυχοθεραπευτή και Συντονιστή Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης του Τομέα Κοινωνικής Πρόνοιας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Μουσικές συνθέσεις του Μενέλαου Κανάκη έχουν επενδύσει παρουσιάσεις σε Ομιλίες και Συνέδρια τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό, ενώ ο ίδιος είναι ευαισθητοποιημένος μέσα από την επαγγελματική του εμπειρία στην παροχή ψυχοκοινωνικής υποστήριξης για τη σημαντικότητα του έργου που παρέχεται από τον ΕΕΣ, όπως και άλλες ΜΚΟ σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Μόλις κυκλοφόρησε από την FM RECORDS το δεύτερο ψηφιακό του άλμπουμ με μια συλλογή από 14 νέες μουσικές ορχηστικές συνθέσεις  που χαρακτηρίζονται από μελωδία, ρομαντισμό και συναίσθημα. Μουσικές συναρπαστικές και ιδιαίτερες που γεννούν εικόνες, ταξιδεύουν και γαληνεύουν.

Ο Μενέλαος Κανάκης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Άρχισε να ασχολείται με τη μουσική στην εφηβική του ηλικία παίζοντας πλήκτρα. Ακολούθησε η ενασχόλησή του και με την κιθάρα και συμμετείχε σε διάφορα μουσικά σχήματα με τοπικές εμφανίσεις και μουσικές βραδιές.

Η αγάπη του για τη μαγεία και το απέραντο της ανθρώπινης ψυχής μεταφράστηκε σε σπουδές στην Κοινωνική Εργασία στο ΤΕΙ Αθήνας καθώς και στο δεύτερο πτυχίο του στην Ψυχολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Απασχολείται επαγγελματικά με το αντικείμενο των Ακαδημαϊκών του σπουδών σαν ψυχολόγος / ψυχοθεραπευτής δουλεύοντας με εφήβους και ενήλικες ατομικά καθώς και ζευγάρια όπως και ομάδες .

Είναι Συντονιστής Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, συνεργάτης του Θεραπευτικού και Εκπαιδευτικού Ινστιτούτου “Αντίστιξη”, συνεργάζεται με παιδικούς σταθμούς και διατηρεί δικό του γραφείο σαν ψυχολόγος.

Μενέλαος Κανάκης

Δεν άφησε όμως και τη μεγάλη του αγάπη για τη μουσική με την οποία ασχολείται ανελλιπώς κυρίως με :
• τη σύνθεση και την ενορχήστρωση δικής του μουσικής,
• τη συγγραφή στίχων καθώς και
• την επιμέλεια βίντεο για τις μουσικές του συνθέσεις.

Όπως χαρακτηριστικά λέει ο ίδιος : «Εκεί που η αγάπη συνδυάζεται με τον έρωτα γεννιέται η μουσική που για μένα εκφράζεται παίζοντας κιθάρα και πλήκτρα. Ο πλούτος των συναισθημάτων, της βίωσης της ανθρώπινης υπόστασης και του προσώπου σε όλες τους τις εκδοχές, όταν μετατρέπονται σε μουσική μπορούν να πουν τα πάντα ή και ακόμα περισσότερα, χωρίς λέξεις. Μουσική είναι τα πάντα γύρω μας και εντός μας… Από τον χτύπο της καρδιάς μέχρι το θρόισμα των φύλλων στο άγγιγμα του ανέμου και τον παφλασμό του κύματος κάτω από την πανσέληνο. Το άθροισμα των στιγμών μας στις οποίες εναλλάσσονται η μελωδία και ο σκοπός και συνθέτουν το ρεπερτόριο της ύπαρξής μας».
Το πρώτο ψηφιακό άλμπουμ του κ. Κανάκη κυκλοφόρησε από την FM RECORDS το Μάιο του 2016 με 14 ορχηστρικές συνθέσεις και τίτλο “Moments” by Menelaos , ενώ το 2017 το κομμάτι “Waves” συμπεριλήφθηκε μαζί με συνθέσεις διεθνώς καταξιωμένων Ελλήνων καλλιτεχνών ( Μίκης Θεοδωράκης, Μίμης Πλέσσας, Ευάγγελος Μπουντούνης, Μιχάλης Κουμπιός κ.α ) στο επετειακό άλμπουμ της FM Records με ορχηστρική μουσική για τον εορτασμό των 30 χρόνων λειτουργίας της εταιρείας.

Το δεύτερο αυτό άλμπουμ με τίτλο “Reflections of Life” by Menelaos περιλαμβάνει τα κομμάτια που κινούνται μέσα σε ένα πλαίσιο αρμονίας, γαλήνης και εναλλαγή συναισθημάτων.
Όπως λέει ο ίδιος:  “Το «Reflections of Life» είναι η μουσική αποτύπωση των διαφορετικών εκφάνσεων και εκφράσεων της ζωής. Ένα μουσικό ταξίδι με συναισθήματα και βιώματα που μεταφράστηκαν σε νότες. Κάθε κομμάτι είναι περισσότερο κομμάτι ψυχής και συναισθήματος όπως εξελισσόταν ενώ το ενορχήστρωνα.
Μουσικές συνθέσεις φτιαγμένες με αγάπη από αγάπη όπως το «As Long as There is Love»
Γεμάτα αναμνήσεις ή για να συνδεθούν με αναμνήσεις όπως το «Memories»
Άλλωστε ζούμε μία και μοναδική φορά αλλά είναι η πρώτη φορά μα τελευταία μας ευκαιρία να μη σπαταλήσουμε τη ζωή μας «First Time Last Chance»
Μακάρι να μπορούμε να τη ζούμε με τρόπο που δεν θα θέλουμε να τελειώσει, συνειδητοποιημένοι ότι ενώ δεν μπορεί να είναι μια αδιάκοπτη και αδιάκοπη ευτυχία, μπορούμε να επιθυμούμε μέχρι την τελευταία στιγμή «One More Dance»
Γιατί η ομορφιά βρίσκεται στη σπανιότητα αλλά για αυτή τη σπανιότητα αξίζει η ομορφιά «Black Swan».
Γιατί η σχέση είναι μέρος της ομορφιάς όχι επειδή είναι εύκολη, αλλά έκφραση και μοίρασμα, αυτά που έχουμε να πούμε, αυτά που αξίζει να ακούσουμε «Tell me».
Και το αποκορύφωμα του σχετίζεσθαι αναβλύζει στην ερωτική σχέση και τη συντροφικότητα «Lovers Nights».
Όχι όμως για να ζούμε για τις στιγμές αλλά να ζούμε τις στιγμές «Those Moments».
Ώστε να αισθανόμαστε την ουσία και όχι απλά το περιεχόμενο της ζωής «Reflections of Life».
Όπως κάποια βράδια καλοκαιριού με πανσέληνο που η ψυχή ταξιδεύει με τον αντικατοπτρισμό του φεγγαριού στη ράχη της θάλασσας «Summer Moon Ballad».
Όπως όταν ερωτεύεσαι την ίδια τη ζωή και υπερασπίζεσαι το να υπάρχεις ερωτικά «When You Fall in Love».
Αφού ναι μεν ο χρόνος ρέει σαν νερό αλλά μπορεί και αξίζει να μην σκορπιέται «Time is Flying».
Ακόμα και αν η ζωή μοιάζει με τη θάλασσα που άλλοτε είναι φιλική τρυφερή και γαλήνια και άλλοτε χρειάζεται να παλέψουμε με τα κύματά της για να μη χάσουμε την πορεία μας «Waves».
Αλλά τι μπορεί να μας ταξιδέψει και να αγκαλιάσει τη ματιά και την ψυχή περισσότερο από τη θάλασσα «Thalassa».
Το «Reflections of Life» είναι αφιερωμένο στην ίδια τη ζωή, με ευγνωμοσύνη για τα καλά αλλά και τα αρνητικά της. Τη ζωή που έχει τους δικούς της τρόπους να μας ωριμάζει και να μας εμπλουτίζει μέσα και από τις δυσκολίες ακόμα και όταν δεν το καταλαβαίνουμε. Αφιερωμένο στους αγαπημένους μου ανθρώπους καθώς και ανθρώπους που σημάδεψαν το δρόμο μου κάνοντάς τον πιο εύκολο αλλά και πιο δύσκολο, γιατί σε κάθε εκδοχή μου δίνουν την ευκαιρία να επιλέγω να γίνομαι καλύτερος και πιο ανθρώπινος. Αφιερωμένο κυρίως στη γυναίκα μου την Άννα που είναι η πιο γλυκιά μελωδία στη ζωή μου, αφού κάτι δικό της είναι μέσα σε κάθε μου σύνθεση και μοιράζεται μαζί μου τη μεγάλη μου αγάπη για τη μουσική.”

 

error: Content is protected !!