ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

“Ελπίδα” μέσα από τη νέα Πτέρυγα στο 1ο Κέντρο Υγείας Σαλαμίνας!

Η Νέα Πτέρυγα του 1ου Κέντρου Υγείας Σαλαμίνας, που αποτελεί δωρεά του Σωματείου «ΕΛΠΙΔΑ-Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο» σε συνεργασία με το Ίδρυμα «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη», εγκαινιάστηκε χθες, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, παρουσία της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.
Την κυρία Σακελλαροπούλου υποδέχτηκαν ο Υπουργός Υγείας κύριος Βασίλης Κικίλιας, ο Δήμαρχος Σαλαμίνας κύριος Γεώργιος Παναγόπουλος και η Πρόεδρος του Σωματείου «ΕΛΠΙΔΑ-Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο» κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη.

Ο Δήμαρχος Σαλαμίνας Γιώργος Παναγόπουλος υποδέχεται την Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη στο Δημαρχείο Σαλαμίνας [ΦΩΤΟ ΘΟΔΩΡΗΣ ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ]

Το έργο που πραγματοποιήθηκε με αφορμή το Επετειακό Έτος «Θερμοπύλες-Σαλαμίνα 2020» και με πρωτοβουλία της κυρίας Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη αποτελεί ανταπόκριση σε πάγιο αίτημα των κατοίκων του νησιού. Στην νέα πτέρυγα θα λειτουργήσει παιδιατρικό ιατρείο, οφθαλμολογικό ιατρείο, δερματολογικό ιατρείο, ενώ θα στεγάσει και τα γραφεία της νοσηλευτικής υπηρεσίας.

Μαριάννα Βαρδινογιάννη

«Μέσα σε συνθήκες πρωτοφανούς υγειονομικής κρίσης, η σημερινή ημέρα είναι ιδιαίτερα συμβολική, καθώς τιμάμε την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, με τα εγκαίνια της νέας αυτής πτέρυγας, που αποτελούν μια χαραμάδα φωτός και ελπίδας στην καρδιά όλων μας. Σε μια περίοδο που ολόκληρη η ανθρωπότητα δοκιμάζεται, η συστράτευση και η συλλογική ευθύνη αποτελεί απόλυτη ανάγκη. Για εμάς, στην ΕΛΠΙΔΑ και στο Ίδρυμα, η προσφορά αυτή ήταν μονόδρομος και χρέος, από την πρώτη στιγμή που σχεδιάζαμε τις δράσεις του Επετειακού Έτους. Κι αυτό γιατί αισθανόμασταν την αναγκαιότητα όταν κλείσουν τα φώτα των εορτασμών, να μείνουν υποδομές στο νησί που θα βελτίωναν τις συνθήκες ζωής των κατοίκων και η επέτειος των 2.500 χρόνων να αφήσει ένα αποτύπωμα για το σήμερα αλλά και για το αύριο. Η νέα πτέρυγα του Κέντρου Υγείας αποτελεί υλοποίηση αυτής της υπόσχεσης. Είναι μια ελάχιστη συνεισφορά που ενισχύει τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του ιατρικού, νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού και θα βελτιώσει τις υπηρεσίες του Κέντρου Υγείας» τόνισε στην ομιλία της η κυρία Βαρδινογιάννη.

Δήμαρχος Σαλαμίνας Γιώργος Παναγόπουλος, Μαριάννα Βαρδινογιάννη, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, Γιώργος Πατούλης, Μητροπολίτης Ιεράς Μητρόπολης Μεγάρων και Σαλαμίνας Κωνσταντίνος

Στον χαιρετισμό της η Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε τη σημασία ενίσχυσης του ΕΣΥ, μέσα σε συνθήκες πρωτοφανούς κρίσης, ενώ ευχαρίστησε το Σωματείο «ΕΛΠΙΔΑ Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο» και την κυρία Βαρδινογιάννη για τη συνεισφορά τους.

Μαριάννα Βαρδινογιάννη, Κατερίνα Σακελλαροπούλου με εργαζομένους του Κέντρου Υγείας

Μετά την τέλεση του αγιασμού από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ιεράς Μητροπόλεως Μεγάρων και Σαλαμίνος κ. Κωνσταντίνο, οι παραβρισκόμενοι ξεναγήθηκαν στους χώρους της νέας πτέρυγας από τον διοικητή της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς και Αιγαίου Χρήστο Ροϊλό, τη διευθύντρια Παναγιώτα Μπάφα και την υπεύθυνη Νοσηλευτικής Υπηρεσίας Αγορίτσα Κουλούρη.
Παρόντες στη σεμνή εκδήλωση των εγκαινίων ήταν ακόμα ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης, ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας κύριος Μάριος Θεμιστοκλέους, ο αρμόδιος για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας Υποδιοικητής κύριος Περικλής Αλεβίζος και ο πρώην Δήμαρχος Σαλαμίνας κύριος Αθανάσιος Μακρής.

Κατερίνα Σακελλαροπούλου, Μαριάννα Βαρδινογιάννη, Βασίλης Κικίλιας, Χρήστος Ροϊλός

Αμέσως μετά την τέλεση των εγκαινίων η Α.Ε. η Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η κυρία Βαρδινογιάννη επισκέφθηκαν το Δημαρχείο της Σαλαμίνας όπου τις υποδέχτηκε ο Δήμαρχος Σαλαμίνας κύριος Γιώργος Παναγόπουλος. Ο κύριος Παναγόπουλος ευχαρίστησε θερμά την Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την κυρία Βαρδινογιάννη για τη στήριξή τους στο νησί της Σαλαμίνας και τους πρόσφερε συμβολικά από ένα στεφάνι ελιάς από την υπεραιωνόβια «Ελιά της Όρσας» ηλικίας 2.500 ετών που βρίσκεται στην περιοχή του Αιαντείου στη Σαλαμίνα.

Φωτογραφίες: Studio Panoulis

error: Content is protected !!