ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Πρωτοχρονιάτικη Πίτα για την παράσταση «Ιστορίες του παππού Αριστοφάνη»

Με χαρούμενη και εορταστική διάθεση ο θίασος και όλοι οι συντελεστές της παράστασης «Ιστορίες του παππού Αριστοφάνη» έκοψε την πίτα, παρουσία της Αντιπροέδρου του ΙΜΕ, Σοφίας Κουνενάκη Εφραίμογλου και του Διευθύνοντος Συμβούλου, Δημήτρη Εφραίμογλου και του καλλιτεχνικού διευθυντή, Θρασύβουλου Γιάτσιου, στο «ΘΕΑΤΡΟΝ» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», με το φλουρί να πέφτει στο κομμάτι του Χρήστου Ντόβα!

ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΒΑΣ

Η παράσταση «Ιστορίες του παππού Αριστοφάνη» του Δημήτρη Ποταμίτη σε σκηνοθεσία Νανάς Νικολάου συνεχίζει με μεγάλη επιτυχία της παραστάσεις της στο «ΘΕΑΤΡΟΝ» του Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», και απευθύνεται σε όλη την οικογένεια, αποτελώντας ένα υπερθέαμα γεμάτο χρώματα, μουσική και χορό.

ΝΙΚΟΣ ΟΡΦΑΝΟΣ, ΜΕΜΟΣ ΜΠΕΓΝΗΣ

Το έργο έχει παρουσιαστεί σε πάνω από 12 χώρες και διδάσκεται στο Ανθολόγιο Λογοτεχνικών Κειμένων της Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού. Ανέβηκε για πρώτη φορά το 1978 από την παιδική σκηνή του «Θεάτρου Έρευνας» και από τότε έχει κατακτήσει τις καρδιές μικρών και μεγάλων. Χαρακτηρίζεται από την ευστροφία του, την απλότητα και το χιούμορ του. Τέσσερα έργα του Αριστοφάνη -«Ειρήνη», «Αχαρνείς», «Πλούτος», «Όρνιθες»- συνδιαλέγονται μεταξύ τους παρουσιάζοντας στα ματιά των θεατών τα αιώνια και τόσο σύγχρονα θέματα που απασχολούν τις κοινωνίες και αφορούν: την κοινωνική δικαιοσύνη, τη δίκαιη κατανομή του πλούτου, τον ρόλο των συκοφαντών και των κολάκων στους κυβερνώντες, τον πόλεμο και την αγωνιώδη αναζήτηση των ανθρώπων για την ειρήνη και τέλος τον καταλυτικό ρόλο της κάθε μορφής εξουσίας στη διαμόρφωση των κοινωνιών και κατ’ επέκταση στη ζωή των ανθρώπων, με τη συνήθη «αριστοφανική προσέγγιση» της διακωμώδησης των κακώς κειμένων.

ΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΟΥΡΑΣ, ΝΙΚΟΣ ΟΡΦΑΝΟΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΕΦΡΑΙΜΟΓΛΟΥ, ΜΕΜΟΣ ΜΠΕΓΝΗΣ, ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ ΓΑΤΣΙΟΣ

ΜΕΜΟΣ ΜΠΕΓΝΗΣ

ΣΟΦΙΑ ΕΦΡΑΙΜΟΓΛΟΥ, ΝΑΝΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Ο Δημήτρης Ποταμίτης δεν επέλεξε τυχαία αυτά τα τέσσερα έργα και κατάφερε στη διάρκεια μίας μόνο παράστασης να αναδείξει όλα αυτά τα καίρια και σύγχρονα ζητήματα με τα οποία καταπιάνεται ο Αριστοφάνης.

Φωτογραφίες: Papadakis Press

error: Content is protected !!