ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Προσπαθώντας να διατηρήσω μία “Κανονικότητα”

Δεν έχω πιάσει ακόμα απόλυτα τον παλμό του, αλλά είμαι σχεδόν βέβαιη πως αυτό το δεύτερο lock-down δεν θα είναι ίδιο με το προηγούμενο. Το “exotic” αίσθημα, στο σχεδόν απόκοσμο σκηνικό που νοιώσαμε κατά τη διάρκεια της ακαριαίας στάσης του παγκόσμιου καλπασμού που έως και απολαύσαμε την άνοιξη, αυτή τη φορά αντιμετωπίζεται με μεγαλύτερη δυσπιστία, ενώ η αναμονή της ελευθερίας που θα μας προσέφερε σε γενναιόδωρες δόσεις το καλοκαίρι που απλωνόταν υπέροχο μπροστά μας, έχει δώσει τη θέση του σε αυτή της οικονομικής ανασφάλειας στην αγορά της προ-Χριστουγεννιάτικης περιόδου.
“Πάνω από όλα η υγεία μας” λέμε και το πιστεύουμε ασφαλώς, και δεν ξέρω πόσο εύκολα -ή όχι και τόσο- θα βγει αυτή η δεύτερη καραντίνα κατά της έξαρσης του κορονοϊού, όμως είμαι βέβαιη πως όλοι ψάχνουμε να βρούμε και να κρατηθούμε από όποιο ψήγμα κανονικότητας μπορεί να βρεθεί τριγύρω.
Σε προσωπικό επίπεδο, η εν λόγω “κανονικότητα” έχει ένα βαθμό δυσκολίας παραπάνω, μιας και μέσα σε αυτό το lock-down διάστημα βρίσκομαι σε καθεστώς μετακόμισης στο καινούργιο μας σπίτι, που πέρα από όλα τα σπουδαία και ευχάριστα που φέρνει μαζί της η νέα αυτή σελίδα, στη πραγματικότητα σημαίνει πως ζούμε μεταξύ ενός σπιτιού γεμάτου κούτες προς αναχώρηση και ενός άλλου που έστω κι αν ετοιμάζεται πυρετωδώς να μας υποδεχθεί, as we speak είναι ακόμη σχεδόν γιαπί.
Δεν ξέρω αν θα ριχτώ και αυτή τη φορά στις μαγειρικές και στην ανταλλαγή συνταγών λοιπόν, αν θα επιδοθώ σε online yoga, αν θα διαβάσω όσα δεν κατάφερα την πρώτη φορά ή αν θα ξενυχτήσω μπροστά στο Netflix.
Αυτό που ξέρω σίγουρα, είναι πως ναι, αυτό που κορόιδευα τώρα θα το λουστώ και θα ασχοληθώ -θέλοντας ή μη- big time με τις ντουλάπες, ξεκαθαρίζοντας τι θα πάρω μαζί μου και τι θα αφήσω πίσω, και πως προσπαθώντας να διατηρήσω μία οποιαδήποτε “Κανονικότητα”, θα συνεχίσω να έχω γεμάτα με ολόφρεσκα λουλούδια τα βάζα μου, έως και την ημέρα της μετακόμισης. Μπορεί ολόγυρα μου να επικρατεί το χάος, όμως έως και την ημέρα που θα κλείσω για πάντα αυτή την πόρτα πίσω μου, όλες οι υπέροχες αναμνήσεις μου θα συνοδεύονται από τα αρώματα των ολόφρεσκων λουλουδιών, στα βάζα.

Ο Γιώργος και η Αντουανέτα Κουτσουράδη δημιουργούν τα μπουκέτα που θα φιλοξενήσουν τα βάζα μου, και που θα χαρίσουν τα ολόφρεσκα αρώματα τους στο υπό καθεστώς μετακόμισης σπίτι μου.

Never give up on the things that make you smile!

Τώρα, που ζω αποκλειστικά μέσα στο σπίτι, έχω περισσότερη ανάγκη από ποτέ τη “κανονικότητα” που απολαμβάνω μέσα από τις ολόφρεσκες συνθέσεις του αγαπημένου μου flower shop, Antoinetta Koutsouradi

Θα κάνω ό,τι κάνω και τα τελευταία πάρα πολλά πλέον χρόνια, όπου η Αντουανέτα Κουτσουράδη φτιάχνει τα απλά αλλά κομψά και άλλες φορές τα εντυπωσιακά και ευφάνταστα μπουκέτα, που στέλνει κάθε Δευτέρα σπίτι μου.Το ίδιο κάνει η Antoinetta Koutsouradi κάθε Δευτέρα από τότε που καθιέρωσα αυτή την υπέροχη συνήθεια, της παραγγελίας του εβδομαδιαίου μπουκέτου μου, τα λουλούδια του οποίου ομορφαίνουν με τα χρώματα τους και φρεσκάρουν με τα αρώματα τους τα δωμάτια του σπιτιού μου. Και κάθε Δευτέρα, έστω κι αν είναι μία αγαπημένη συνήθεια τόσων πλέον χρόνων, η έκπληξη και το χαμόγελο με το που αντικρίζω αυτό το μπουκέτο, είναι πάντα ίδια. Μία συνήθεια που κοστίζει ελάχιστα, κι όμως συγκαταλέγεται στις μικρές πολυτέλειες της καθημερινότητα μας που αξίζουμε να απολαμβάνουμε και να προσφέρουμε σε αυτούς που αγαπάμε.
Το εβδομαδιαίο μπουκέτο που είναι τόσο απλό μα συγχρόνως τόσο όμορφο, που πάντα όταν το αντικρίζεις, σου φέρνει το ίδιο χαμόγελο στα χείλη. Ανακουφιστικά οικείο, όπως όλα όσα συνοδεύουν τα αγαπημένα καθιερωμένα.

Πάρε τηλέφωνο την Αντουανέτα στο 21 0801 0395, συμφωνήστε στο τι ακριβώς θέλεις να σου στέλνει μία φορά την εβδομάδα στο σπίτι σου, και χάρισε στην καθημερινότητα σου μια συνήθεια που θα σου προσφέρει την “οικονομική” πολυτέλεια που χρειάζεσαι, πόσω μάλλον σε αυτή την τόσο διαφορετική πραγματικότητα που ζούμε.

Μία συνήθεια που υιοθέτησαν και οι φίλες μου, και αν θέλετε να υιοθετήσετε και εσείς, πάρτε τηλέφωνο την Αντουανέτα στο 21 0801 0395 και φτιάξτε παρέα την εβδομαδιαία παραγγελία που σας ταιριάζει καλύτερα. Πρόκειται για μία συνήθεια πολύ πιο οικονομική από ότι μπορεί να φαίνεται, ενώ τα εν λόγω μπουκέτα του flower shop Antoinetta Koutsouradi, συνοδεύονται από πανέμορφες ετικέτες με ευχές για “Καλή Εβδομάδα”.
Πρόκειται για μία συνήθεια που τώρα περισσότερο από ποτέ έχουμε ανάγκη, για να μας υπενθυμίζει την κανονικότητα, που όλοι τώρα περισσότερο από ποτέ χρειαζόμαστε.
Καλή εβδομάδα!

error: Content is protected !!