ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Πρόσωπα και events που κλείνουν την αυλαία αυτού του χρόνου!

Διήμερη επίσκεψη στην Αθήνα πραγματοποίησε η Αυτού Γαληνότητα Πρίγκιπας Αλβέρτος Β’ του Μονακό, ως Τιμώμενος Καλεσμένος (Guest of Honor) και Κεντρικός Ομιλητής (Keynote Speaker), στο Gala Dinner του 6ου “Sustainability Summit for South-east Europe and the Mediterranean” που διοργάνωσε ο Economist και έλαβε χώρα στο Divani Apollon Palace & Thalasso, στην Αθήνα.

O Πρίγκιπας Αλβέρτος Β’ του Μονακό με τον John Andrews του Economist και τον Δρ. Βασίλη Αποστολόπουλο, Επίτιμο Πρόξενο του Μονακό στην Ελλάδα.

Κατά την ομιλία του, με επίκεντρο το περιβάλλον και την κλιματική αλλαγή, ο Πρίγκιπας Αλβέρτος Β’ αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στις δράσεις που πρέπει να αναλάβουμε σε πολλά επίπεδα για την προστασία του περιβάλλοντος: την προστασία του θαλάσσιου οικοσυστήματος, την καλλιέργεια τροφίμων που θα σέβονται το περιβάλλον και ανθρωπότητα με τις διαθέσιμες τεχνολογικές λύσεις, την πράσινη μετάβαση του Τουρισμού με τη μείωση του ανθρακικού αποτυπώματος στις μεταφορές. Στάθηκε, επιπλέον, στη συζήτηση που ακολούθησε, στο εξαιρετικό παράδειγμα της κυκλικής οικονομίας της Αστυπάλαιας που θα πρέπει να εφαρμοστεί σε μεγαλύτερη κλίμακα αλλά και στην στροφή της Formula 1 στην ηλεκτροκίνηση.

«Κανείς μας δεν θα μπορέσει να σώσει τον κόσμο μόνος του. Και ίσως να μην μπορέσουμε να το κάνουμε ούτε και όλοι μαζί. Συλλογικά, όμως, μπορούμε να πετύχουμε ουσιαστική αλλαγή σε πολλά πεδία. Σε πεδία που είναι αρκετά σημαντικά ώστε να μεταμορφώσουν το μέλλον μας», ήταν το χαρακτηριστικό μήνυμα με το οποίο ο πρίγκιπας Αλβέρτος έκλεισε το διήμερο συνέδριο.

Τον Πρίγκιπα συνόδευσε στο πρόγραμμά του ο Επίτιμος Πρόξενος του Μονακό στην Ελλάδα, Δρ. Βασίλης Γ. Αποστολόπουλος, ενώ το Προξενείο ήταν εκ των υποστηρικτών του συνεδρίου.

O Πρίγκιπας Αλβέρτος Β’ του Μονακό λαμβάνει την αναμνηστική πλακέτα από τον Επίτιμο Πρόξενο του Μονακό στην Ελλάδα, Δρ. Βασίλη Αποστολόπουλο.

Περισσότεροι από 700 προσκεκλημένοι γέμισαν το Auditorium Grace Rainey Rogers, στο Metropolitan Museum of Arts της Νέας Υόρκης στις 29 Νοεμβρίου 2022 για την ειδική προβολή της ταινίας, «Σμύρνη μου Αγαπημένη» σε σκηνοθεσία του Γρηγόρη Καραντινάκη και σενάριο της Μιμής Ντενίση, εμπνευσμένο από το βιβλίο της «Σμύρνη μου αγαπημένη», που αφορά στην καταστροφή της Σμύρνης το 1922. Ένα γεγονός με ιδιαίτερη και τιμητική σημασία, επίκαιρο όσο ποτέ, με την υποστήριξη του Γιώργου Κωνσταντέλλη. Αποτελεί δε την ακριβότερη διεθνή παραγωγή του ελληνικού κινηματογράφου.

Μιμή Ντενίση

Το καστ των ηθοποιών που διακρίνονται για την εξαιρετική τους ερμηνεία και ταύτιση με την ευαίσθητη ιστορική απόδοση των δρώμενων συνθέτουν ο πρωταγωνιστής Λεωνίδας Κακούρης, ο Burak Hakki, o Rupert Graves, o Κρατερός Kατσούλης, η Κατερίνα Γερονικολού, η Ντίνα Μιχαηλίδου, η Susan Hamshire, ο Γιάννης Βογιατζής και η Ναταλία Δραγούμη.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Ελληνικής Μόνιμης Αποστολής στα Ηνωμένα Έθνη και φιλοξενήθηκε από τη Μόνιμη Αντιπρόσωπο της Ελλάδας, πρέσβειρα κα Μαρία Θεοφίλη, η οποία προλόγισε και απηύθυνε χαιρετισμούς. Μοιράστηκε ένα σύντομο ιστορικό υπόβαθρο για την κοσμοπολίτικη Σμύρνη και τα γεγονότα που διαδραματίζονται στην ταινία. Επισήμανε πως «Μέσα από τη γνώση και την κατανόηση της ιστορίας μας, μπορούμε να ζήσουμε πιο ανθρώπινα, να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις που προκύπτουν και να διαμορφώσουμε ένα καλύτερο μέλλον».

Κάθυ Γουλανδρή, Μιμή Ντενίση

Η έμπνευση της Μιμής Ντενίση για το θέμα της ταινίας, ήρθε μετά από μια συζήτηση με την διακεκριμένη ηθοποιό Ολυμπία Δουκάκη, στην οποία αναφέρθηκε με μεγάλη ευγνωμοσύνη στην ομιλία της. Η δυναμική σκηνοθετική ματιά του Γρηγόρη Καραντινάκη ταίριαξε απόλυτα με τον στόχο του σεναρίου «να βγάλει την αλήθεια για τη σύγχρονη ελληνική ιστορία, για την οποία ο κόσμος δεν είναι τόσο πληροφορημένος, όσο είναι για το Ολοκαύτωμα και τη Γενοκτονία των Αρμενίων».

Γιάννης Κουμάνταρος, Μιμή Ντενίση

Επίσης η σεναριογράφος και πρωταγωνίστρια Μιμή Ντενίση αναφέρει «αυτή είναι μια ταινία, που δεν έχει έναν άνθρωπο, που δεν έχει εμένα, την Φιλιώ που είναι πρωταγωνίστρια. Η Φιλιώ είναι το σύμβολο της Σμύρνης. Είναι η Σμύρνη! Κανείς δεν άγγιξε πριν από μένα το θέμα αυτό. Καταλαβαίνω ότι οι πολιτικοί πρέπει να τηρούν πάντα κάποια ισορροπία. Αυτός είναι ο ρόλος τους. Ο καλλιτέχνης όμως, πρέπει να έχει την ελευθερία να μιλάει και κάποτε πρέπει η ιστορία αυτή να ειπωθεί από όλες τις πλευρές, πατριωτικά και όχι εθνικιστικά. Η ταινία είναι πάρα πολύ αντικειμενική. Μιλάει για τα λάθη της Τουρκίας, αλλά μιλάει και για τα λάθη της Ελλάδας και την αδιαφορία της Ευρώπης. Αυτό που επισημαίνει η ταινία είναι να θυμόμαστε το παρελθόν, για να φτιάξουμε ένα καλύτερο μέλλον».

Ρενέ Πάπας, Φίλιππος Ντάβλας, Έλενα Ντάβλα, Κωνσταντίνος Ντάβλας, Γιώργος Ντάβλας

Η Ιωάννα Παλιοσπύρου και οι συνεργάτες της, ανακοίνωσαν επίσημα την ίδρυση του “Ioanna Paliospyrou Foundation”, ενός μη κερδοσκοπικού ιδρύματος για εγκαυματίες. Δυόμιση χρόνια μετά την επίθεση που της άλλαξε τη ζωή, στο ίδιο ακριβώς σημείο, η Ιωάννα μοιράστηκε το όραμά της να δημιουργήσει μια «οικογένεια» για όσους έχουν βρεθεί ή θα βρεθούν στη θέση της, βοηθώντας τους να αντιμετωπίσουν τη δύσκολη πραγματικότητα. Στην ομιλία της η Ιωάννα Παλιοσπύρου ανέφερε πόσο σημαντική ήταν η συνεισφορά των ιατρών, των ειδικών αποκατάστασης, του ψυχιάτρου αλλά και γνωστών και αγνώστων που στάθηκαν δίπλα της στη πιο δύσκολη περίοδο της ζωής της, πολλούς και εκ των οποίων θεωρεί οικογένειά της πλέον.

Αυτό το κύμα αγάπης και υποστήριξης που εισέπραξε τόσο απλόχερα, μετουσιώθηκε στην αποστολή του Ioanna Paliospyroy Foundation (IPF) το οποίο θα προσφέρει στους εγκαυματίες μια υποστηρικτική κοινότητα για όλες τις ανάγκες που δημιουργούνται μετά από ένα τόσο έντονο γεγονός, σωματικές και ψυχολογικές, αλλά και να προσφέρει γνώσεις και εφόδια που θα αποτελέσουν την κινητήριο δύναμη για την επανένταξή τους στη κοινωνία.

Ιωάννα Παλιοσπύρου, Ιδρύτρια του “Ioanna Paliospyrou Foundation” ενός μη κερδοσκοπικού ιδρύματος για εγκαυματίες, Γιώργος Κουρκουτάς, Communication Manager KRS Foundation, Χριστίνα Μπουγιούκου, Internal Auditor KRS Foundation

Μέσα στους αρχικούς υποστηρικτές του IPF είναι η KRS Foundation, μια Μη Κερδοσκοπική Εταιρία, η οποία δημιουργήθηκε από την οικογένεια της KRS με σκοπό την υποστήριξη οργανισμών και δράσεων φιλανθρωπικού χαρακτήρα και την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Θέτοντας ως προτεραιότητα πάντα τον άνθρωπο, στόχος του KRS Foundation είναι να βοηθήσει στην αφύπνιση της ιδέας του εθελοντισμού και να συμβάλει προσφέροντας με βοήθεια, την τεχνογνωσία και την υποστήριξή του σε λιγότερο προνομιούχους συνανθρώπους μας. Η KRS Foundation υποστηρίζει ενεργά το IPF από την πρώτη ημέρα λειτουργίας του, και θα συνεχίσει να είναι δίπλα στην Ιωάννα Παλιοσπύρου και όσους έχουν ανάγκη. Η Ιωάννα Παλιοσπύρου και η KRS Foundation, ανακοίνωσαν επίσημα την ίδρυση του “Ioanna Paliospyrou Foundation”, ενός μη κερδοσκοπικού ιδρύματος για εγκαυματίες.

Οι γιορτινές μέρες πλησιάζουν και το στόλισμα του σπιτιού σιγά-σιγά γίνεται πραγματικότητα. Το Χριστουγεννιάτικο δέντρο, τα γιορτινά διακοσμητικά, οι καρυοθραύστες αλλά και τα λαμπερά φωτάκια είναι μερικά μόνο στοιχεία που αρκούν για να φέρουν το πνεύμα των Χριστουγέννων στην οικογένεια. Το ΔΙΑΦΑΝΟ έχει όλα όσα επιθυμείς για να συνθέσεις τα πιο μαγικά Χριστούγεννα, ακριβώς όπως τα έχεις φανταστεί. Κάνε το όπως ο Σάκης και η Χριστίνα!

Σάκης Τανιμανίδης και Χριστίνα Μπόμπα στόλισαν το Χριστουγεννιάτικο δέντρο μαζί με τις δίδυμες Αριάνα και Φιλίππα!

Η Χριστίνα Μπόμπα επέλεξε το δέντρο, τα στολίδια και τα διακοσμητικά από το ΔΙΑΦΑΝΟ, καθώς μοιράστηκε μαζί μας τον εντυπωσιακό και γεμάτο ζαχαρωτά στολισμό του σπιτιού της, δίνοντας έμπνευση και σε εμάς! Η πόρτα του σπιτιού, τα παράθυρα, το τζάκι και το δέντρο έχουν ως κεντρικό στοιχείο διακόσμησης το κόκκινο χρώμα, στολίδια σε σχήμα καραμέλας, φιόγκους και γκι. Η πόρτα του σπιτιού, είναι διακοσμημένη με ένα εντυπωσιακό Χριστουγεννιάτικο στεφάνι. Στο τζάκι κυριαρχεί το κόκκινο χρώμα που εμπνέει την ζεστασιά των εορτών. Στο Χριστουγεννιάτικο δέντρο κυριαρχούν οι λευκές και οι κόκκινες μπάλες, τα στολίδια σε σχήμα καραμέλας, τα γλειφιτζούρια και τα λουλούδια. Η Χριστίνα Μπόμπα πληροφόρησε τους ακολούθους της με μία τρυφερή ανάρτηση στα social media, με την λεζάντα πως «Φέτος τον στολισμό των Χριστουγέννων επιμελήθηκαν τα πιο γλυκά πλάσματα, η Αριάνα και η Φιλίππα!!!». Εξάλλου η οικογενειακή θαλπωρή και αγάπη καθρεπτίζεται στο υπέροχο και γιορτινό κλίμα του σπιτιού.

DF-05782 – Hugh Jackman (P.T. Barnum) and Zac Efron (Philip Carlisle) star in Twentieth Century Fox’s THE GREATEST SHOWMAN.

Την μαγεία των Χριστουγέννων φέρνει στο σπίτι και τις φετινές γιορτές η COSMOTE TV, μέσα από το pop-up κανάλι COSMOTE CINEMA CHRISTMAS HD. Από την Παρασκευή 9/12 έως και την Κυριακή 8/1, οι τηλεθεατές θα απολαύσουν συνολικά πάνω από 90 ταινίες, με τρεις back-2-back προβολές (ζώνες Family Spirit, Fantasy Tales, Christmas Spirit) καθημερινά. Αγαπημένα φιλμ-συνώνυμα των Χριστουγέννων (It’s A Wonderful Life, Έρωτας Μετ’ Εμποδίων), all-star cast blockbusters (The Greatest Showman, Η Συμμορία των Μάγων), film series γεμάτα περιπέτεια και φαντασία (Ιντιάνα Τζόουνς, Ο Λαβύρινθος), πολυβραβευμένες ιστορίες για όλη την οικογένεια (Μια Νύχτα Στο Μουσείο, Η Ζωή του Πι, Πινόκιο, Rio), αλλά και νέες κινηματογραφικές πρεμιέρες με «άρωμα» Χριστουγέννων (Christmas Gift From Bob, My Christmas Family Tree, Very Nutty Christmas) περιλαμβάνονται στον εορταστικό κατάλογο του καναλιού-θεσμού της COSMOTE TV.

Και μιας για μαγεία ο λόγος, τα Χριστούγεννα είναι η πιο εορταστική εποχή του χρόνου και το Mediterranean Cosmos περιμένει μικρούς και μεγάλους στο πιο παραμυθένιο σκηνικό για Christmas shopping και βόλτες με την οικογένεια.

Το χριστουγεννιάτικο σκηνικό συνθέτουν τα αμέτρητα λαμπιόνια και τα στολισμένα χριστουγεννιάτικα δέντρα, ενώ χριστουγεννιάτικες χειροτεχνίες, παιδικές παραστάσεις, κουκλοθέατρο, ζωντανή μουσική αλλά και το εντυπωσιακό Circus & Magic Show μεταφέρουν μικρούς και μεγάλους στη μαγεία των Χριστουγέννων! Η εξωτερική πλατεία του εμπορικού κέντρου μεταμορφώνεται σε ένα γιορτινό λούνα παρκ, με χριστουγεννιάτικο τρενάκι, παραμυθένια κινούμενα φλιτζάνια και αεροπλανάκια που θα ενθουσιάσουν τους μικρούς μας φίλους! Κι επειδή Χριστούγεννα χωρίς Άγιο Βασίλη δεν γίνονται…ο Άγιος Βασίλης θα σας περιμένει στο Mediterranean Cosmos για να σας μεταδώσει τη χαρά και τη μαγεία των εορτών!

Είναι μία από τις πιο διαχρονικές παραδόσεις στις χώρες της Μεσογείου: οικογένεια και φίλοι συγκεντρώνονται κάθε Κυριακή γύρω από ένα γεμάτο τραπέζι, απολαμβάνοντας νόστιμα πιάτα φτιαγμένα με αγάπη. Από τις 30 Οκτωβρίου 2022, οι σεφ του Mercato, Sergio Favata και Roberto Canata, σας προσφέρουν έναν ακόμα λόγο για να σας φέρουν κοντά με τα αγαπημένα σας πρόσωπα, δίνοντας νέα διάσταση και πάνω απ’ όλα ιταλικό στυλ στο παραδοσιακό κυριακάτικο μεσημεριανό γεύμα.

«Στην Ιταλία, όπως και στην Ελλάδα, το παραδοσιακό μεσημεριανό γεύμα της Κυριακής είναι ο συνδετικός κρίκος που ενώνει τις οικογένειες και τους φίλους μαζί», σχολιάζει ο γεννημένος στη Σικελία σεφ Sergio Favata, προσθέτοντας: «Πιατέλες με antipasti, ζουμερά θαλασσινά, ψητά κρέατα, φρέσκα σπιτικά ζυμαρικά, είναι μερικές μόνο από τις πρώτες αναμνήσεις που κρατάω από τις οικογενειακές μας συγκεντρώσεις γύρω από το τραπέζι, όπου εκτός από αυτά τα πιάτα μοιραζόμασταν και πολλές στιγμές γέλιου».

Στο πλούσιο brunch του Mercato θα βρείτε μεταξύ άλλων χειροποίητα ζυμαρικά, τις καλύτερες κοπές προσούτο, Capocollo, Salame και Pancetta, κρεμώδη χειροποίητα τυριά, καρπάτσιο από μοσχαρίσιο φιλέτο με ρόκα, παρμεζάνα και μαγιονέζα τρούφας, στρείδια Fine De Claire, μαριναρισμένα μύδια, λαβράκι ceviche και ένα μεγάλο salad bar με διάφορες επιλογές για να δημιουργήσετε τη δική σας σαλάτα. Οι λάτρεις του μπάρμπεκιου θα έχουν την ευκαιρία στο κυριακάτικο brunch του Mercato να δοκιμάσουν ζουμερό κοτόπουλο σχάρας, χοιρινά παϊδάκια και καπνιστό μοσχαρίσιο ψαρονέφρι. Αγαπημένες γεύσεις κυριαρχούν και στο μπουφέ με τα επιδόρπια, όπου πρωταγωνιστούν οι τάρτες, τα εκλέρ, το τιραμισού και η πανακότα, τα γεμιστά ψωμάκια brioche και φυσικά τα cannoli. Στον 5ο όροφο του Nafsika στο Four Seasons Astir Palace Hotel Athens, το Mercato είναι μια κομψή παραθαλάσσια τρατορία με εκπληκτική θέα στον Σαρωνικό. Οι άνετοι, μοντέρνοι εσωτερικοί χώροι, η ζεστή χαλαρή ατμόσφαιρα και η ιταλική φινέτσα κάνουν τους επισκέπτες όλων των ηλικιών να αισθάνονται σαν στο σπίτι τους. Κατά τη διάρκεια του κυριακάτικου μεσημεριανού γεύματος, λειτουργεί Kids Club, εντός του ξενοδοχείου, ενισχύοντας την οικογενειακή ατμόσφαιρα.

Στην ίδια “γειτονιά”,  και σε μια άκρως εορταστική ατμόσφαιρα γεμάτη λάμψη, στυλ και party mood, το Beefbar Athens σας καλεί να απολαύσετε τις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, στο πιο ειδυλλιακό σημείο της Αθηναϊκής Ριβιέρας.


Ο chef Παναγιώτης Ρέτζης, έχει επιμεληθεί τα εορταστικά μενού του εστιατορίου, όπου πρωταγωνιστούν κλασσικές festive προτάσεις που αναβαθμίζονται με το μοναδικό Beefbar twist, ενώ οι αμέτρητες επιλογές σε ετικέτες κρασιών από ελληνικούς και διεθνείς αμπελώνες θα χαρίσουν μια μοναδική festive dining εμπειρία στους φίλους του Beefbar Athens.


Στο μενού της Παραμονής Χριστουγέννων πρωταγωνιστούν το rossini tartare, το langoustine cannelloni και το εντυπωσιακό rib eye truffle roll, ενώ όσοι επιλέξουν το Beefbar Athens για το δείπνο της Παραμονής Πρωτοχρονιάς, θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν μεταξύ άλλων, gourmet προτάσεις όπως τα scallop tostaditas, το wagyu surf & turf και το signature wellington.
Τα tailor made festive cocktails του Beefbar Athens με γεύσεις από τζίντζερ, κανέλα και μελομακάρονο, θα κλέψουν τις εντυπώσεις και θα βάλουν κάθε καλεσμένο σε εορταστικό mood. All day lunch και dinner, το περίφημο Beefy Brunch αλλά και τα πιο ιδιαίτερα μενού για την Παραμονή των Χριστουγέννων και την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς, περιμένουν τους λάτρεις του Beefbar Athens για να τους μυήσουν στο απόλυτο γαστρονομικό ταξίδι.

To πολυτελές MonAsty Autograph Collection by Marriott International, αποτελεί το πρώτο ξενοδοχείο με διεθνές εμπορικό σήμα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Το χαρακτηριστικό του design και οι in-hotel προτάσεις γαστρονομίας και διασκέδασης που ακολουθούν την τάση της διεθνούς high-end ξενοδοχειακής σκηνής, το καθιστά τον απόλυτο προορισμό διαμονής. Το MonAsty, βρίσκεται δίπλα στην πλατεία Αριστοτέλους, και σε απόσταση αναπνοής από το Θερμαϊκό κόλπο.

Κατερίνα Καινούργιου, Χρυσιάννα Ανδριοπούλου

Το πρώτο Σάββατο του Δεκεμβρίου επισκέφτηκαν το ξενοδοχείο γνωστές προσωπικότητες, ανάμεσα τους η φωτογράφος Μαρίνα Βερνίκου, οι fashion bloggers Χρυσάνθη Κουρούπη, Στέλλα Μέλιγκαν και Χρυσιάννα Ανδριοπούλου, η παρουσιάστρια Κατερίνα Καινούργιου, η γυμνάστρια Σοφία Παθέκα, οι ηθοποιοί Αλέξανδρος Μπουρδούμης, Λένα Δροσάκη, Γιάννης Αθητάκης, και ο εικαστικός Γιώργος Μπόυνιας. To εστιατόριο Botargo στο ισόγειο του ξενοδοχείου φιλοξένησε τους καλεσμένους σε ένα private dining όπου το μενού εμπνεύστηκε ο αναγνωρισμένος chef Γιώργος Στυλιανουδάκης και επιμελήθηκε ο chef Κωνσταντίνος Μποβιάτσης, ενώ την κάρτα των γλυκών σχεδίασε και επιμελήθηκε το Εxereton. Στην συνέχεια ακολούθησε concept party στο Samite Gastro Bar, που υπογράφει το Apallou Group, με τον τραγουδιστή Αντώνη Δόμινο aka Dominos να διασκεδάζει του παρευρισκόμενους.

Σοφία Παθέκα, Μαρίνα Βερνίκου

Το γνωστό bar – restaurant SHARK, που βρίσκεται στην όμορφη Θεσσαλονίκη, στην περιοχή της Καλαμαριάς, σε έναν κεντρικό, παραθαλάσσιο δρόμο, προσφέρει εκπληκτική θέα, γευστικές εμπειρίες, signature cocktails και μουσική από κορυφαίους Dj.

Αλέξανδρος Μπουρδούμης, Λένα Δροσάκη, Γιάννης Αθητάκης, Χρυσάνθη Κουρούπη, Γιώργος Μπούνιας, Άννα Παπαδοπούλου, Μαρίνα Βερνίκου

Το SHARK είναι το talk-of-the-town εδώ και δεκαετίες, φιλοξενώντας τα μεγαλύτερα πάρτι και εκδηλώσεις, καλωσορίζοντας VIP επισκέπτες από όλο τον κόσμο και δημιουργώντας την ιδανική ατμόσφαιρα για την νυχτερινή ζωή στη Θεσσαλονίκη. Αποτελεί την πρώτη επιλογή των διασημοτήτων από το 1997.

Αναστασία Περράκη, Χάρης Μπίρμπας

To 3 Hills Boutique είναι η εναλλακτική πρόταση στον τουρισμό και έχει σχεδιαστεί για να καλύψει κάθε ανάγκη και προτίμηση κατά τη διαμονή σου. Συνδυάζει μοναδικές προτάσεις απόδρασης τόσο στο βουνό όσο και στη θάλασσα. Βρίσκεται μόλις 12 χλμ. από την κοντινότερη πόλη της Κατερίνης. Το γνωστό μοντέλο Αναστασία Περράκη και ο Χάρης Μπίρμπας, coach του GNTM, περιπλανήθηκαν στις μαγευτικές διαδρομές, την εξαιρετική βιοποικιλότητα και την πλούσια χλωρίδα του τόπου, απολαμβάνοντας την εναλλακτική πλευρά του wellness που προσφέρει το 3 Hills Boutique.

Ανάμεσα στους επισκέπτες που βρέθηκαν ήταν και ο Γιώργος Ντάβλας με την οικογένειά του, οι οποίοι δεν έχασαν την ευκαιρία να απολαύσουν την ιππασία στη φύση. Τα άλογα του ομίλου είναι ευαίσθητα και στοχαστικά πλάσματα που χτίζουν δυνατές και προσωπικές σχέσεις με τον αναβάτη τους. Είναι πολύ φιλικά και η επαφή μαζί τους έχει θεραπευτικές δυνάμεις.

Έλενα Ντάβλα, Γιώργος Ντάβλας

Στους επισκέπτες του 3 Ηills Boutique παρέχεται ο κατάλληλος εξοπλισμός για να συμμετέχουν με ασφάλεια είτε στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα είτε σε κάποια από τις ειδικές ιππικές διαδρομές. Τα μαθήματα γίνονται σε περιφραγμένη και άκρως ελεγχόμενη ιπποδρομία, ενώ οι διαδρομές ακολουθούν διαφορετικά μονοπάτια σε απόσταση 1,5 χιλιομέτρου, ειδικά διαμορφωμένα για τις εξορμήσεις σου.

. Γιώργος Ντάλας, Τζώρτζια Βασιλειάδη, Δημήτρης Ελευθεριάδης

Και η χαλάρωση δίπλα στη φύση συνεχίζεται με την μοναδική κυλινδρική πανοραμική σάουνα, ειδικά σχεδιασμένη για το χώρο του καταλύματος από γυαλί-τζάμι και με θέα προς το δάσος. Επιπλέον, στο χώρο του private spa, η περιμετρική γωνία είναι κατασκευασμένη από γυαλί ώστε όταν ο επισκέπτης χαλαρώνει στις πολυθρόνες ή χρησιμοποιεί το υδρομασάζ να απολαμβάνει παράλληλα τις ομορφιές και τα επιβλητικά τοπία της φύσης.

To 3 Hills Boutique είναι η εναλλακτική πρόταση στον τουρισμό και έχει σχεδιαστεί για να καλύψει κάθε ανάγκη και προτίμηση κατά τη διαμονή σου. Συνδυάζει μοναδικές προτάσεις απόδρασης τόσο στο βουνό όσο και στη θάλασσα. Βρίσκεται μόλις 12 χλμ. από την κοντινότερη πόλη της Κατερίνης.

Στο κέντρο του Πειραιά, ακριβώς απέναντι από το επιβλητικό κτίριο του ΟΛΠ, μία νέα ethnic κατάσταση γίνεται πλέον ο place to be προορισμός! Το modish Piraeus αναδεικνύει τις μεσογειακές γεύσεις, μέσα από ελληνικές πρώτες ύλες, vegetarian και μη συνταγές, ως μια αρμονική συνύπαρξη φαγητού-κρασιού.

Κωνσταντίνος Καζάκος, Βασιλική Μακρή

Μάνος Ιωάννου, Ναταλία Δραγούμη, Σόλων Τσούνης

Γιώργος Ντάβλας, Βάνα Μπάρμπα, Γιάννης Αθητάκης

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν τα επίσημα εγκαίνια σε γιορτινή ατμόσφαιρα, με την παρουσία λαμπερών προσώπων, φίλων και συνεργατών να δίνουν τον παλμό της βραδιάς στο κατάμεστο modish. Ανάμεσα στους καλεσμένους είδαμε τους ηθοποιούς Ναταλία Δραγούμη, Μάνο Ιωάννου, Αλέξανδρο Μπουρδούμη, Κωνσταντίνο Καζάκο, Σόλων Τσούνη και Γιάννη Αθητάκη, την fitness coach Σοφία Παθέκα, τον μετρ των δημοσίων σχέσεων Γιώργο Ντάβλα, αλλά και την αγαπημένη Βάνα Μπάρμπα.

Ένα φαντασμαγορικό τριήμερο έζησαν τα ζευγάρια που κατέκλυσαν το Ζάππειο, στην επετειακή διοργάνωση γάμου Bridal Expo που μαζί με την BFW γιόρτασαν τα 10 χρόνια λειτουργίας τους και παρουσίασαν μία από τις ωραιότερες εκδόσεις αυτής της διοργάνωσης. Ο εξωτερικός χώρος του Ζαππείου ντυμένος με κόκκινο χαλί, λουλούδια, φώτα και στολισμένα van bars, υποδέχτηκε τους μελλόνυμφους με ένα wedding mobile party, το οποίο σηματοδότησε την φετινή εορταστική είσοδο προσφέροντας cocktails και άλλες ωραίες ιδέες για πάρτι.

Στο Οfficial Οpening η Γαλλίδα σχεδιάστρια Margaux Tardits και η Ελληνίδα σχεδιάστρια Όλγα Καραβερβέρη, εντυπωσίασαν με τις συλλογές τους, όλους όσους παρευρέθηκαν στο Gala που οργάνωσε προς τιμήν των καλεσμένων της, η διοργανώτρια εταιρεία Stalexpo, στο Vip Lounge.

Όλγα Καραβερβέρη, Ιωάννα Καραβερβέρη

Παρουσιάζοντας την αέρινη και φινετσάτη κολεξιόν της Margaux, τα όμορφα μοντέλα στη κατάμεστη αίθουσα, υπό τη καθοδήγηση του creative director, Μιχάλη Πάντου, κέρδισαν το χειροκρότημα του κόσμου και τον ενθουσιασμό της Γαλλίδας σχεδιάστριας για την οργάνωση.

Margaux Tardits

Στη συνέχεια οι δημιουργίες υψηλής ραπτικής της Όλγας Καραβερβέρη έκλεισαν την βραδιά δημιουργώντας προσδοκίες για αξέχαστους γάμους.

Φωτεινή Κωστούλη,  Athena Dementas, Άννα Κοντολέων

Περισσότερες από 3500 μέλλουσες νύφες επισκέφτηκαν τη Bridal Expo αυτό το τριήμερο και 2800 άτομα παρακολούθησαν τα fashion shows των σχεδιαστών της BFW. Επισκέπτες ιδιαίτερου επιπέδου ενημερώθηκαν, επέλεξαν, έκλεισαν ραντεβού με τους επιλεγμένους επαγγελματίες που συμμετείχαν και είδαν τις τάσεις της μόδας των σχεδιαστών που παρουσίασαν στα catwalks.

Γιάννης Τόγκος, Κόνι Μεταξά

Ο Γιάννης Τόγκος, γιός της δημιουργού του διαχρονικού οίκου μόδας Kathy Heyndels, και ο Μάριος Τόγκος, που εκπροσωπεί τη νέα γενιά σχεδιαστών, διοργάνωσαν ένα μικρό fashion gathering για δημοσιογράφους και αγαπημένους φίλους στο νέο corner του brand που βρίσκεται στον 4ο όροφο του attica City Link. Λίγο πριν τις γιορτές, οι φίλες του οίκου Kathy Heyndels μπήκαν σε festive mood δοκιμάζοντας cocktail και βραδινά φορέματα, καθώς και blazers και κοστούμια με δερμάτινα cut-outs, μεταλλικές λεπτομέρειες και graffiti. Πέρα από τις νυφικές δημιουργίες και τις couture συλλογές που τον έχουν καθιερώσει, ο οίκος Kathy Heyndels τα τελευταία χρόνια έχει επενδύσει σημαντικά στη day-to-day καθημερινή γυναικεία ένδυση, παρουσιάζοντας ready to wear συλλογές και streetwear που αναβαθμίζουν το smart casual everyday look.

Γιάννης Τόγκος, Κατερίνα Ευαγγελινού

Άντζελα Ευριπίδη, Εύη Αδάμ

Στο Ζάππειο Μέγαρο, η γνωστή επιχειρηματίας Δέσποινα Μοιραράκη, παρέθεσε cocktail party, με την ευκαιρία της έκθεσης που διοργάνωσε με μοντέρνα και κλασικά χειροποίητα χαλιά. Για πρώτη φορά, παρουσιάστηκαν σε αποκλειστικότητα τα custom made μοντέρνα χαλιά σε αρχιτέκτονες, interior designers, συνεργάτες και φίλους της επιχείρησης «Despina Miraraki».

Γιώργος Μοιραράκης, Δέσποινα Μοιρακάκη, Αντώνης Ρέμος

Μαρί Κωνσταντάτου, Γιάννης Κεντ

Έλενα Μακρή

Μεταξύ αυτών που στήριξαν με την παρουσία τους τη Δέσποινα Μοιραράκη, ήταν από τον χώρο των καλλιτεχνών ο Αντώνης Ρέμος,  η Άννα Βίσση και η Μιμή Ντενίση, η παρουσιάστρια Σταματίνα Τσιμτσιλή, ο αρχιτέκτονας Τάσος Ζέππος, η δημοσιογράφος Μάρα Ζαχαρέα με τον σύζυγο της, Βουλευτή Θόδωρο Ρουσσόπουλο, σύσσωμη η ομάδα της εκπομπής Cash or Trash, αγαπημένοι φίλοι και η οικογένεια της.

Άλλωστε, ο διεθνής οργανισμός Seven Stars Luxury Hospitality and Lifestyle Awards, πραγματοποίησε μια επετειακή τελετή απονομής βραβείων, σε ένα φαντασμαγορικό show που έλαβε χώρα στην Κωνσταντινούπολη, πιο συγκεκριμένα στο ξενοδοχείο Lazzoni με θέα στο Βόσπορο και ανάμεσα σε επιχειρηματίες από όλο τον πλανήτη, η Δέσποινα Μοιραράκη έλαμψε, καθώς βραβεύτηκε ως η καλύτερη Ελληνίδα γυναίκα επιχειρηματίας της χρονιάς 2022, με τον διακριτικό τίτλο SEVEN STARS GREEK BUSINESS WOMAN OF THE YEAR για το custom made production μοντέρνων χειροποίητων χαλιών, MIRARAKI CARPETS”.

Η Δέσποινα Μοιραράκη βραβεύτηκε ως η καλύτερη Ελληνίδα γυναίκα επιχειρηματίας της χρονιάς 2022, με τον διακριτικό τίτλο “SEVEN STARS GREEK BUSINESS WOMAN OF THE YEAR” για το custom made production μοντέρνων χειροποίητων χαλιών “MIRARAKI CARPETS” στην Κωνσταντινούπολη.

Η Δέσποινα Μοιραράκη βραβεύτηκε ως η καλύτερη Ελληνίδα γυναίκα επιχειρηματίας της χρονιάς 2022, με τον διακριτικό τίτλο “SEVEN STARS GREEK BUSINESS WOMAN OF THE YEAR” για το custom made production μοντέρνων χειροποίητων χαλιών “MIRARAKI CARPETS” στην Κωνσταντινούπολη.

Το βραβείο της απονεμήθηκε δια χειρός του πρίγκιπα HSH Prince Massimiliano della Torre e Tasso αλλά και του Προέδρου και ιδρυτή των βραβείων Seven Stars Awards, Khalil El-Muelhy. Την λαμπερή τελετή παρουσίασε η διεθνούς φήμης παρουσιάστρια, Τουρκικής καταγωγής, Ece Vahapoglu.

Mat Fashion στο Κατάρ!

Η αμιγώς ελληνική εταιρεία με ηγετική θέση στην ελληνική plus size αγορά, η Μat. Fashion, αποκτά ακόμα δυναμικότερη παρουσία στο εξωτερικό! Αυτή τη φορά στο μεγαλύτερο πολυκατάστημα της Μέσης Ανατολής, το Printemps, και αποτελεί το πρώτο πολυκατάστημα της αλυσίδας εκτός Γαλλίας. Πριν λίγες ημέρες, το πολυκατάστημα Printemps που έχει εδραιωθεί στην γαλλική αγορά, άνοιξε τις πόρτες του για το κοινό στο Doha Oasis Mall του Κατάρ, στοχεύοντας να αποτελέσει τον νέο κορυφαίο fashion προορισμό. Η Mat. fashion αποτελεί το μοναδικό ελληνικό fashion brand ανάμεσα σε κορυφαία σήματα παγκοσμίως, με παρουσία στο νέο πολυκατάστημα, όπου οι επισκέπτες σε ένα premium χώρο θα βρουν ξεχωριστά επιλεγμένα statement pieces που αναδεικνύουν την μοναδικότητα κάθε γυναίκας και αγκαλιάζουν κάθε σωματότυπο.

Το κοσμηματοπωλείο Michas Fine Jewllery & Watches βρίσκεται σε πυρετώδεις προετοιμασίες, ώστε να δημιουργήσει το πιο ιδιαίτερο γούρι. Μαζί με την πιο γλυκιά ευχή θα αποτελέσει ένα μοναδικό δώρο για τις φετινές γιορτές.

Τα γούρια αποτελούν το σύμβολο της ευημερίας και είναι ιδανικό δώρο για να προσφέρετε στους αγαπημένους σας τις γιορτινές ημέρες και ειδικότερα στο ξεκίνημα του νέου έτους! Η εταιρία Michas Fine Jewllery & Watches βρίσκεται σε πυρετώδεις προετοιμασίες, ώστε να δημιουργήσει το πιο ιδιαίτερο γούρι. Μαζί με την πιο γλυκιά ευχή θα αποτελέσει ένα μοναδικό δώρο για τις φετινές γιορτές. Το κόσμημα – γούρι της εταιρίας Michas έρχεται σε πρώτο πλάνο αφού θα απογειώσει τα γιορτινά σου σύνολα και θα μετατρέψει κάθε σου εμφάνιση σε statement look.

Το κοσμηματοπωλείο MICHAS είναι γνωστό για τα μοναδικής αισθητικής και ποιότητας κοσμήματα, ρολόγια και αξεσουάρ υψηλής αισθητικής. Κάθε κόσμημα αποτελεί ένα έργο τέχνης γεννημένο από τα χέρια του Αριστείδη Μίχα για να χαρίσει μοναδικές και εντυπωσιακές εμφανίσεις. Ο συνδυασμός της ασυναγώνιστης ποιότητας και της ποικιλίας από αριστοκρατικά κοσμήματα αποτελούν ορόσημο στην καθημερινή πορεία του κοσμηματοπωλείου, παρέχοντας κομψότητα και σεβασμό στις ανάγκες των πελατών.

Τα πολυκαταστήματα attica, υιοθετώντας και αγκαλιάζοντας το holiday concept «Share unique moments», ανέθεσαν στον ταλαντούχο Έλληνα illustrator Σπύρο Χάλαρη να δημιουργήσει τέσσερις χριστουγεννιάτικες ευχετήριες κάρτες, μέρος της χριστουγεννιάτικης συσκευασίας, οι οποίες θα συνοδεύουν τα δώρα για τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Πρόκειται για κομψές κάρτες με την τεχνική της χρυσοτυπίας, οι οποίες είναι διαθέσιμες στα festive χρώματα της εποχής: μπλε σκούρο, βαθύ κόκκινο, απαλό γκρι και λευκό ιβουάρ. Aναγνωρίζοντας στον πολύχρωμο και φαντασιακό κόσμο του καλλιτέχνη μια βαθιά συγγένεια με το brand, το holiday project του attica ξεχωρίζει με τα σκίτσα και τις εικονογραφήσεις του Σπύρου Χάλαρη, όλα αποκλειστικά σχεδιασμένα στο χέρι.

Τα πολυκαταστήματα attica συνεργάζονται με τον διεθνώς αναγνωρισμένο Έλληνα illustrator, Σπύρο Χάλαρη, ο οποίος δημιούργησε τις χριστουγεννιάτικες ευχετήριες κάρτες που θα συνοδεύουν τις εορταστικές σας αγορές. Η φωτογραφία απεικονίζει ένα από τα έργα της συλλογής του καλλιτέχνη.

Για όσους έχουν ήδη επισκεφθεί τα καταστήματα Tricks & Treats, δεν θα μπορούσαμε να πούμε τίποτα περισσότερο από το ότι το αρχικό μας πάθος για το design, τη μόδα και τη φινέτσα παραμένει το ίδιο. Στόχος μας είναι αυτό το πάθος να το γνωρίσουν όλο και περισσότεροι άνθρωποι. Στην οδό Αργυροπούλου, έναν από τους ομορφότερους δρόμους της Κηφισιάς, μας περιμένει πάντα με τις πόρτες του ανοιχτές το ένα από τα τρία καταστήματα Tricks & Treats. Ένα πρωτοποριακό concept store, με μοναδικά και ιδιαίτερα δώρα, όπου η επιλογή τους γίνεται ανάμεσα στα πιο ενδιαφέροντα και συναρπαστικά brands.

Η YellowKorner, ο κορυφαίος εκδότης της φωτογραφικής τέχνης, μας προτείνει την καλλιτεχνική φωτογραφία ως το ιδανικό δώρο για τους λάτρεις της. Για όσους αγαπάνε το design και την τεχνολογία στην καθημερινότητα και στην διακόσμηση του σπιτιού τους, βρίσκουν μοναδικά gadgets από τις εταιρείες Ögon, Gentlemen’s Hardware, Barner και Gingko design. Στους γρήγορους ρυθμούς της πόλης επιλέγουμε με άνεση και στυλ τα σακίδια και τις τσάντες της Nava και φυσικά ζωηρά χρώματα και υπέροχα σχέδια σε γραφική ύλη, παιχνίδια και μπουκάλια θερμός, από την Legami και την Mama wata.


Αν λοιπόν βρεθείτε στην Κηφισιά, αξίζει να επισκεφθείτε και να εξερευνήσετε κάθε γωνιά του Tricks & Treats, ώστε να ανακαλύψετε ακόμα περισσότερα brands και να κάνετε τις αγορές σας σε έναν χώρο φτιαγμένο με αγάπη και γούστο. Είμαστε σίγουροι ότι η επόμενη στάση θα είναι στα Tricks & Treats του Golden Hall και του Mediterranean Cosmos της Θεσσαλονίκης για την ίδια μοναδική εμπειρία.

Οι επιλογές του HeyBox σε τσάι: Λευκό τσάι με γεύση κείκ, Μαύρο τσάι Ινδίας, Κόκκινο τσάι Rooibos decaf με γεύση σοκολάτα-καραμέλα, Πράσινο τσάι Κεϋλάνης με φράουλα,  100% πράσινο τσάι Κεϋλάνης, Mαύρο τσάι English Breakfast, Mαύρο τσάι Κίνας, Πράσινο τσάι με λουλούδια γιασεμιού, Mαύρο τσάι Κεϋλάνης Earl Grey, Χαμομήλι με φράουλες decaf και ρόφημα decaf με τροπικά φρούτα.

Και αν δεν πίνεις καφέ γιατί δεν σου αρέσει ή σε «πειράζει» ή απλά θέλεις το δεύτερο ρόφημα της ημέρας να μην είναι καφές, το HeyBox είναι εδώ για σένα! Το HeyBox πέρα από πολλές επιλογές σε καφέ, προσφέρει στους καταναλωτές την ευκαιρία να επιλέξουν ανάμεσα σε 6 διαφορετικές γεύσεις ροφήματος σοκολάτας και 11 διαφορετικές γεύσεις σε τσάι, χαμομήλι και άλλα ιδιαίτερα ροφήματα! Το τσάι είναι πλούσιο σε κατεχίνες, είναι αντιοξειδωτικό, τονωτικό και ωφέλιμο για τον οργανισμό μας. Αυτός είναι ο λόγος που πλέον δεν ενδείκνυται μόνο για τα κρυολογήματα αλλά για την καθημερινότητα.

. Το HeyBox πέρα από πολλές επιλογές σε καφέ, προσφέρει στους καταναλωτές την ευκαιρία να επιλέξουν ανάμεσα σε 6 διαφορετικές γεύσεις ροφήματος σοκολάτας και 11 διαφορετικές γεύσεις σε τσάι, χαμομήλι και άλλα ιδιαίτερα ροφήματα!

Οι επιλογές του HeyBox σε τσάι: Λευκό τσάι με γεύση κείκ, Μαύρο τσάι Ινδίας, Κόκκινο τσάι Rooibos decaf με γεύση σοκολάτα-καραμέλα, Πράσινο τσάι Κεϋλάνης με φράουλα,  100% πράσινο τσάι Κεϋλάνης, Mαύρο τσάι English Breakfast, Mαύρο τσάι Κίνας, Πράσινο τσάι με λουλούδια γιασεμιού, Mαύρο τσάι Κεϋλάνης Earl Grey, Χαμομήλι με φράουλες decaf και ρόφημα decaf με τροπικά φρούτα.

Η Diamond Events παρέχει την σταθερότητα και την εμπιστοσύνη που χρειάζεται κάθε σχέση. Σκοπός είναι η πιο χαρούμενη μέρα σας να γίνει μια μοναδική εμπειρία που θα θυμάστε για το υπόλοιπο της ζωής σας με αγάπη.

Η Βραβευμένη Wedding και Deco expert Άννα-Μαρία Ρογδάκη βρίσκεται σε πυρετώδεις προετοιμασίες για ένα νέο επιχειρηματικό βήμα. Αν και δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί κάτι επίσημα, στο προσωπικό και εταιρικό της λογαριασμό στο Instagram παρατηρούμε μια ροπή προς νέα μονοπάτια. Η designer της παγκοσμίως βραβευμένης εταιρίας οργάνωσης εκδηλώσεων Diamond Events, γνωρίζει όλα τα συστατικά και τα μυστικά για τον τέλειο γάμο! «Τα συστατικά του τέλειου γάμου τα γνωρίζουν μόνο η νύφη και ο planner. Μέσα από συζητήσεις και πολλές προτάσεις καταφέρνεις να φτάσεις στο επιθυμητό αποτέλεσμα.», όπως αναφέρει η ίδια.

Τα τελευταία χρόνια έχουν αλλάξει οι οδηγίες όσο αφορά την θεραπεία και τη διαχείριση της παχυσαρκίας. Τα φάρμακα για την απώλεια βάρους είναι ιατρικές επιλογές πρώτης γραμμής και θα πρέπει να χρησιμοποιούνται μαζί με υγιεινή διατροφή και τακτική σωματική δραστηριότητα σύμφωνα με τις κατευθυντήριες οδηγίες.

Άρθρο από την Ενδοκρινολόγο-Διαβητολόγο, Οδύσσεια Κωνστάντουρα.

Τέσσερα φάρμακα έχουν εγκριθεί και αποδειχθεί ότι οδηγούν σε ικανοποιητική απώλεια βάρους ως ποσοστό του σωματικού βάρους (αναφέρεται ως η διαφορά σε σύγκριση με το ποσοστό απώλειας βάρους που παρατηρήθηκε στην ομάδα εικονικού φαρμάκου).
– Ποσοστό απώλειας βάρους σεμαγλουτίδης: 10,8%
– Ποσοστό απώλειας βάρους φαιντερμίνης-τοπιραμάτης ER: 8,5%
– Ποσοστό απώλειας βάρους λιραγλουτίδης: 4,8%
– Ποσοστό απώλειας βάρους ναλτρεξόνης-βουπροπιόνης ER: 3,0%

«Αυτά τα φάρμακα αντιμετωπίζουν μια βιολογική ασθένεια, όχι ένα πρόβλημα του τρόπου ζωής», αναφέρει ο συγγραφέας Eduardo Grunvald, MD, του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια στο Σαν Ντιέγκο.

«Η παχυσαρκία είναι μια ασθένεια που συχνά δεν ανταποκρίνεται μόνο σε παρεμβάσεις στον τρόπο ζωής μακροπρόθεσμα. Η χρήση φαρμάκων ως επιλογή για να βοηθήσει στην απώλεια βάρους μπορεί να βελτιώσει τις επιπλοκές που σχετίζονται με το βάρος, όπως πόνο στις αρθρώσεις, διαβήτη, λιπώδες ήπαρ και υπέρταση».

Η παχυσαρκία αναγνωρίστηκε για πρώτη φορά ως ασθένεια πριν από σχεδόν μια δεκαετία. Η Αμερικανική Ιατρική Ένωση (AMA) χαρακτήρισε την παχυσαρκία ως ασθένεια το 2013. Αν και επηρεάζεται από παράγοντες συμπεριφοράς, οι ειδικοί πλέον αναγνωρίζουν ότι η γενετική προδιάθεση, το περιβάλλον, οι κοινωνικοί καθοριστικοί παράγοντες της υγείας και βιολογικοί παράγοντες επηρεάζονται από φάρμακα, ασθένειες και οι ορμόνες παίζουν ρόλο.

Δυστυχώς, η έρευνα δείχνει ότι ακόμη και οι άνθρωποι που χάνουν με επιτυχία βάρος, δυσκολεύονται να διατηρήσουν το νέο βάρος τους καθώς μόνο ένα μικρό ποσοστό πετυχαίνει μακροχρόνια διατήρηση του. Σε μια μετα-ανάλυση 29 μακροχρόνιων μελετών απώλειας βάρους, περισσότερο από το μισό χαμένο βάρος ανακτήθηκε μέσα σε δύο χρόνια και σε πέντε χρόνια.

Ποιοι είναι όμως κατάλληλοι για λήψη φαρμάκων απώλειας βάρους;

Μπορεί να συνταγογραφηθεί ένα φάρμακο απώλειας βάρους, σε άτομα εάν δεν έχουν καταφέρει να χάσουν βάρος μέσω δίαιτας και φυσικής δραστηριότητας και πληρούν ένα από τα ακόλουθα:
– Έχετε ΔΜΣ μεγαλύτερο από 30 kg/m2
– Έχετε ΔΜΣ μεγαλύτερο από 27 kg/m2 και χρόνια νόσο που σχετίζεται με την παχυσαρκία, όπως σακχαρώδης διαβήτης τύπου 2, καρδιαγγειακή νόσο ή αποφρακτική άπνοια ύπνου.

Συμπερασματικά, οι ασθενείς που αντιμετωπίζουν μακροχρόνια προβλήματα βάρους θα πρέπει να έχουν δικαίωμα στη φαρμακοθεραπεία εφόσον έχει γίνει πρώτα προσπάθεια αλλαγής του τρόπου ζωής. Ωστόσο θα πρέπει να γίνεται εξατομικευμένη και ολιστική προσέγγιση από την επιστημονική ομάδα, ενδοκρινολόγο, κλινικό διατροφολόγο κ.α., που παρακολουθεί τον ασθενή ώστε να έχουμε το μεγαλύτερο δυνατό όφελος.

Αγγελική Δαλακούρα

Όλα όσα θα πρέπει να γνωρίζετε για τα οδοντικά εμφυτεύματα!

Στο Οδοντιατρικό Κέντρο Αθηνών, εφαρμόζουμε καινοτόμες τεχνολογίες σε συνδυασμό με ασφαλή και πιστοποιημένα οδοντικά εμφυτεύματα των εταιρειών Mis και Strauman. Άρθρο και οδηγίες από την Χειρ. Οδοντίατρο και Επιστημονικά Υπεύθυνη της κλινικής Οδοντιατρικό Κέντρο Αθηνών κα Αγγελική Δαλακούρα.

Τι είναι τα εμφυτεύματα δοντιών;

Τα οδοντικά εμφυτεύματα αποτελούν εξαρτήματα τα οποία τοποθετούνται χειρουργικά στο οστό της γνάθου με σκοπό την αντικατάσταση ενός ή περισσότερων ελλειπόντων δοντιών. Τα εμφυτεύματα είναι τεχνητά υποκατάστατα των ριζών και έχουν πλήρη λειτουργικότητα όπως τα φυσικά δόντια. Με τα εμφυτεύματα επαναφέρουμε στο στόμα μας την αίσθηση που είχαμε πριν χάσουμε τα δόντια μας, αποκτούμε ξανά ορθή άρθρωση κατά την ομιλία, τέλεια αισθητική εμφάνιση, ενώ παράλληλα αποτελούν εγγυημένα τη μακροβιότερη και πιο αξιόπιστη λύση.

Τι συμβαίνει αν χάσω ένα δόντι;

Τα προβλήματα που δημιουργούνται από την απώλεια των δοντιών είναι ο περιορισμός της ικανότητας μάσησης, η μετακίνηση των γειτονικών δοντιών, ο πόνος αλλά και πολλά αισθητικά προβλήματα. Άμεσο επακόλουθο της απώλειας των δοντιών είναι η απώλεια του οστού που στηρίζει τα δόντια, με αποτέλεσμα τη σταδιακή ατροφία των γνάθων και τις αισθητικές αλλαγές στο πρόσωπο.

Πλεονεκτήματα των εμφυτευμάτων.

Υπάρχουν πολλοί και σημαντικοί λόγοι για να επιλέξετε τη διαδικασία εμφύτευσης δοντιών:

 • Έχουν την αίσθηση και την εμφάνιση των φυσικών δοντιών.
 • Αντικαθιστούν τα χαμένα δόντια σε νωδές περιοχές.
 • Δεν χρειάζεται να τροχίσουμε τα παρακείμενα δόντια για την τοποθέτηση προσθετικών εργασιών (γεφυρών).
 • Δεν έχουμε σε βάθος χρόνου συρρίκνωση της οστικής μάζας των γνάθων.
 • Αισθανόμαστε απόλυτα σταθερές τις προσθετικές εργασίες στο στόμα μας.
 • Αποκτούμε τέλεια μασητική ικανότητα.
 • Αποκτούμε τέλεια άρθρωση κατά την ομιλία.
 • Έχουμε αυξημένη αυτοπεποίθηση.

Μετά την ολοκλήρωση της θεραπείας χρειάζεται ιδιαίτερη συντήρηση;

Μετά την τοποθέτηση των εμφυτευμάτων την ευθύνη ως προς τη συντήρησή τους την φέρει ο ασθενής. Απαραίτητη είναι η καλή στοματική υγιεινή, αφού το εμφύτευμα απειλείται από την οδοντική πλάκα. Το καλό βούρτσισμα ύστερα από κάθε γεύμα, η εφαρμογή οδοντικού νήματος και οι τακτικές επισκέψεις (κάθε εξάμηνο) στον οδοντίατρο για επιμελή καθαρισμό των δοντιών, μας εξασφαλίζουν να τα διατηρήσουμε για όλη μας τη ζωή.

Μάθετε πώς μπορείτε να προχωρήσετε σε θεραπεία.

Τα οδοντικά εμφυτεύματα τοποθετούνται σε ασθενείς που έχουν καλή οστική μάζα. Επειδή όμως η οστική μάζα κάθε ατόμου μετά από απώλεια δοντιών μπορεί να αλλοιωθεί, απαραίτητη είναι η λήψη υπολογιστικής τομογραφίας κωνικής δέσμης (CBCT) προκειμένου να βρεθεί το καλύτερο δυνατό θεραπευτικό σχέδιο. Το ποσοστό επιτυχίας των εμφυτευμάτων αγγίζει το 98%.

 • Προεγχειρητικός και μετεγχειρητικός έλεγχος τοποθέτησης εμφυτευμάτων.
 • Εντοπισμός θέσης έγκλειστων / ημιέγκλειστων δοντιών, καθώς και η σχέση τους με γειτονικά ανατομικά μόρια.
 • Έλεγχο καταγμάτων δοντιών και γνάθων.
 • Έλεγχο αλλοιώσεων των γνάθων.
 • Ειδικές περιοδοντολογικές, ενδοδοντικές καταστάσεις.

Προγραμματίστε διαγνωστικό ραντεβού στα τηλέφωνα 210 6813330 & 210 6813350

Πόσα εμφυτεύματα θα χρειαστώ;

Κάθε σχέδιο θεραπείας είναι μοναδικό. Δεν είναι απαραίτητο να τοποθετηθεί ένα εμφύτευμα για κάθε δόντι που έχει χαθεί. Τόσο στην άνω όσο και στην κάτω γνάθο είναι δυνατόν να αντικατασταθούν όλα τα δόντια με μια ολική σταθερή οδοντοστοιχία που θα στηρίζεται σε 6 εμφυτεύματα για κάθε γνάθο.

Χειρουργική επέμβαση.

Η επέμβαση είναι ανώδυνη και πραγματοποιείται σε στάδια με τοπική αναισθησία, όπως και σε άλλες οδοντιατρικές πράξεις. Η συνηθισμένη διαδικασία εμφύτευσης περιλαμβάνει:

1ο Στάδιο.

 • Εξαγωγή των χαλασμένων / κατεστραμμένων δοντιών.
 • Οστική ανάπλαση εφόσον κριθεί απαραίτητη από τον χειρουργό.
 • Χειρουργική τοποθέτηση του οδοντικού εμφυτεύματος.

2ο Στάδιο.

 • Αποκάλυψη εμφυτευμάτων.
 • Τοποθέτηση abutment στο εμφύτευμα στο οποίο θα στηριχθεί η προσθετική.

3ο Στάδιο.

 • Εργαστηριακή κατασκευή και τοποθέτηση της προσθετικής εργασίας (τεχνητό δόντι) από ζιρκόνιο ή πορσελάνη.

Για την ολοκλήρωση της θεραπείας συνήθως απαιτούνται τρεις με τέσσερις μήνες. Σημαντικό ρόλο σε όλη την διαδικασία έχει η συνεργασία του ασθενούς και η τήρηση του χρονοδιαγράμματος των επισκέψεων.

Ποιο είναι το ποσοστό επιτυχίας των εμφυτευμάτων;

Η εξέλιξη των υλικών και της τεχνολογίας των εμφυτευμάτων καθώς και οι νέες προηγμένες τεχνικές εμφύτευσης έχουν επιτρέψει σε πολλούς εξειδικευμένους εμφυτευματολόγους να εμφανίζουν ποσοστά επιτυχίας άνω του 98% των επεμβάσεων. Τα υψηλά ποσοστά επιτυχίας συνδέονται με τον λεπτομερή σχεδιασμό της χειρουργικής επέμβασης, αλλά και της προσθετικής αποκατάστασης.

Η δρ. Αγγελική Δαλακούρα είναι Χειρουργός Οδοντίατρος DDS και επιστημονικά υπεύθυνη της κλινικής Οδοντιατρικό Κέντρο Αθηνών. Κάτοχος του μετεκπαιδευτικού προγράμματος της Διαγνωστικής και Ακτινολογίας Στόματος της Οδοντιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, με αντικείμενο την ακτινοδιάγνωση, ακτινοπροστασία και ακτινοτεχνική. Δημιούργησε στο Μαρούσι την πιο εξειδικευμένη κλινική αντιμετώπισης Οδοντιατρικών και Αισθητικών προβλημάτων και μας αναλύει όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε για τα οδοντικά εμφυτεύματα.

Ήρα Σαρακηνού

Τέλος, η Ήρα Σαρακηνού, Ψυχολόγος, Ψυχοθεραπεύτρια και Ομαδική Αναλύτρια, εξηγεί στο Fay’s Control το τι σημαίνει ψυχαναγκασμός ή ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή και πως επηρεάζει την ζωή του ατόμου.

Είναι πολλοί οι άνθρωποι που τους αρέσει ο έλεγχος, η σχολαστικότητα και τους γοητεύει η απόλυτη συμμετρία και η ομοιομορφία. Είναι πολλές, καθημερινές και επαναλαμβανόμενες οι κινήσεις/δραστηριότητες που κάνουμε στη καθημερινότητα μας προκειμένου να νιώθουμε ότι η ζωή μας είναι σε τάξη και να μην ανησυχούμε.

Ο ψυχαναγκασμός όμως δεν είναι μία απλή οργάνωση, τακτοποίηση ή ιδιοτροπία. Είναι μία αγχώδης διαταραχή που δημιουργεί αφόρητο άγχος, αγωνία και δυσφορία στο άτομο, σε σημείο να του ορίζει τη διάθεση, τη καθημερινότητα και τη ζωή. Το άτομο παγιδεύεται από μια σειρά επαναληπτικών σκέψεων και συμπεριφορών. Ανακουφίζεται μόνο με τη πραγματοποίηση της ψυχαναγκαστικής πράξης, όταν δηλαδή ικανοποιήσει την ανάγκη του να υποκύψει στο καταναγκασμό ώστε να μην είναι ταραγμένη η ψυχή του.

 

error: Content is protected !!