ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

“Greek Kaleidoscope”: Λαμπερά εγκαίνια της συλλογής του Χρύσανθου Πανά στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης!

Με μεγάλη λαμπρότητα εγκαινιάστηκε το βράδυ της Δευτέρας, από τον Υπουργό Τουρισμού Βασίλη Κικίλια η έκθεση «Greek Kaleidoscope» που αποτελεί τμήμα της συλλογής του γνωστού επιχειρηματία και συγγραφέα Χρύσανθου Πανά. Ο Υπουργός Τουρισμού, υπό το βλέμμα του φιλότεχνου κοινού, εγκαινίασε σε ενθουσιώδες κλίμα την έκθεση, δηλώνοντας ότι θαυμάζει τον Χρύσανθο Πανά για τον επαγγελματισμό του αλλά και τις παράλληλες δράσεις του που ενισχύουν σταθερά την εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό. Συνεχίζοντας δήλωσε ότι: «Η Ελλάδα μπορεί και οφείλει να είναι παρούσα σε όλα τα φάσματα του τουρισμού όπως οι εικαστικές τέχνες και αυτή η έκθεση αποδεικνύει ότι έχουμε την δυνατότητα να το καταφέρουμε.»

Χρύσανθος Πανάς, Βασίλης Κικίλιας

Ξένια Καλδάρα, Διονύσης Φωτόπουλος, Χρύσανθος Πανάς

Με την παρουσία πλήθους κόσμου από τον χώρο των γραμμάτων και των τεχνών αλλά και των επιχειρήσεων, πραγματοποιήθηκε μια πρώτη ξενάγηση από τον ίδιο τον συλλέκτη ενώ ακολούθησαν το καλοσώρισμα της Προέδρου του Ιδρύματος Ξένιας Καλδάρα και του μέλος του Καλλιτεχνικού Γνωμοδοτικού Συμβουλίου του Ιδρύματος, Ντόρας Βυζοβίτου. Και οι δύο τόνισαν την αξία των εικαστικών τεχνών στην πολιτιστική κληρονομία της χώρας αλλά και την συμβολή του Χρύσανθου Πανά στην ενίσχυση των Ελλήνων καλλιτεχνών εδώ και δεκαετίες.

Stephanie Artarit, Χρύσανθος Πανάς

Iacopo Capone Doumas

Odette Kouzou, Ντέλλα Παίζη, Ολυμπία Τζώρτζη, Όλγα Χατζηκυριάκου, Πάνος Προφήτης

Νατάσα Στάμου-Ψωμολαδά, Μαργαρίτα Σαραντοπούλου, Ελένη Παναγιωταρέα

Το σύνολο της συλλογής των σύγχρονων έργων του συλλέκτη είναι διαθέσιμο online στο www.relatedart.com όμως επιλεγμένα έργα από το ελληνικό τμήμα της παρουσιάζονται στο «Greek Kaleidoscope» που σχεδίασε και εγκατέστησε η σπουδαία Μαρία Παναγίδου.

Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, Ντόρα Βυζοβίτου, Χρυσή Βαρδινογιάννη

Όπως τόνισε ο Χρύσανθος Πανάς: «Η έκθεση αυτή είναι ένα οδοιπορικό, ένα ταξίδι στην ελληνική τέχνη κυρίως από την δεκαετία του 80 έως σήμερα μέσα από την δική μου ματιά. Έχει κατά την άποψη μου εκπαιδευτικό χαρακτήρα παρουσιάζοντας την εξέλιξη των εικαστικών στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια. Σε αυτό το εκπαιδευτικό πλαίσιο εντάσσεται και το σεμινάριο που θα γίνει στις  13 Ιανουαρίου του ‘23 για τους φοιτητές της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών.»

asmine Οικονομοπούλου, Φωτεινή Βλαχάκη, Massu Nedjat

Θάλεια Καραφυλλίδου

Αλέξανδρος και Αλίκη Καραμανλή, Χρύσανθος Πανάς

Αχιλλέας Σταματιάδης, Χαρά Ξυλά

Γιώργος Βογιατζάκης, Μαργαρίτα Χρυσάκη

Γραμματοπούλου Γιάννα, Χρύσανθος Πανάς

Δάφνη Ζουμπουλάκη, Αντρέας Μεταξάς

Κωνσταντίνος Ζουγανέλης, Ηλιοδώρα Μαργέλου

Μάγδα Δελούδη-Τσολάκη, Miki Bruni, Κωνσταντίνος Δελούδης

Μαργαρίτα Σαραντοπούλου, Νατάσσα Στάμου- Φωμολαδά

Μαρίτσα Τραυλού, Χρύσανθος Πανάς

Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, Κέλλυ Δρίτσα

Μπουμπού Μπαρμπαλιά και Κατερίνα Τερζοπούλου

Σταυρούλα Σαλούτσι, Άννα Χατζηνάσιου, Χριστόφορος Καπαρουνάκης, Σπύρος Πανάς

Στεφανία Γουλιώτη

Κώστας Χατζηπατέρας, Massu Nedjat

Χρύσανθος Πανάς, Γιώργος Βαμβακίδης

Η έκθεση θα είναι ανοιχτή για το κοινό από Δευτέρα έως Κυριακή από τις 18:00 έως τις 22:00 μέχρι τη Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2023.

error: Content is protected !!