ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Πρόσωπα & γεγονότα στην καρδιά του Ιουλίου!

Το νέο έργο της Μιμής Ντενίση “Κι από Σμύρνη…Σαλονίκη” ανεβαίνει στα μέσα Οκτωβρίου στο “ΘΕΑΤΡΟΝ” του Ελληνικού Κόσμου.

Πρόκειται για το δεύτερο μέρος του έργου “Σμύρνη μου Αγαπημένη” που συγκίνησε χιλιάδες θεατές επί τρία χρόνια και έγινε η μεγαλύτερη επιτυχία του ελληνικού θεάτρου.
Η συνέχεια του έργου διαδραματίζεται στην Θεσσαλονίκη όπου καταλήγει μετά από πολλές περιπέτειες η Φιλιώ Μπαλτατζή, η αρχόντισσα της Σμύρνης, με τα παιδιά της. Ο αγώνας για επιβίωση στην Μεγάλη Πατρίδα την Ελλάδα ξεκινάει στην πολυπολιτισμική κοινωνία της πόλης, ανάμεσα σε χιλιάδες άλλους πρόσφυγες από τον Πόντο, την Θράκη, την Μικρασία, αλλά και ντόπιους και Εβραίους. Μέσα από καινούργιες σχέσεις, φιλίες, συγκρούσεις και αντιξοότητες, καταφέρνουν να φτιάξουν καινούργια ζωή και να φτιάξουν την καινούργια Ελλάδα.

Καλεσμένη του Κέντρου Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής, Institute of Life, βρέθηκε η Νίκη Κεραμέως. Η ίδια ενημερώθηκε για τις νεότερες εξελίξεις στον τομέα της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής καθώς και για τα νεότερα ερευνητικά δεδομένα σχετικά με την αντιμετώπιση συχνών γυναικολογικών παθήσεων.
Η πρότυπη Μονάδας Εξωσωματικής Γονιμοποίησης Institute of Life επενδύει σε νέες τεχνικές και πρωτοποριακές τεχνολογίες, εφαρμόζει νέα θεραπευτικά πρωτόκολλα και κατευθύνει τις προσπάθειές της προς το νεότερο, το καλύτερο και το αποτελεσματικότερο.
Στην φωτογραφία: ΕΡΩΣ ΝΙΚΗΤΟΣ, ΑΚΗΣ ΙΣΟΠΟΥΛΟΣ, ΧΑΝΙ ΣΑΑΝΤ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΩΣΤΑΡΑΣ, ΝΙΚΗ ΚΕΡΑΜΕΩΣ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ, ΟΛΓΑ ΚΟΥΡΗ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΟΛΥΖΟΣ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΕΡΒΟΜΑΝΩΛΑΚΗΣ, ΙΑΚΩΒΟΣ ΣΟΥΣΗΣ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΗΣ, ΣΤΕΛΙΟΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΜΑΡΤΙΝΟΥ

Πόσες φορές κλήθηκες να πληρώσεις υπέρογκα ποσά σε φόρο χωρίς να το περιμένεις; Σε αυτή την ερώτηση έρχεται να απαντήσει η λογιστική εφαρμογή KRS Reporting της εταιρίας KRS. Παρέχοντας άμεση, real time και ολοκληρωμένη πληροφόρηση σχετικά με την οικονομική κατάσταση της εκάστοτε επιχείρησης, η εφαρμογή δίνει τη δυνατότητα στον επαγγελματία να αφοσιωθεί στην ανάπτυξη του επιχειρηματικού του σχεδίου και στην επίτευξη των στόχων του, βασιζόμενος σε ρεαλιστικά δεδομένα. H εφαρμογή, η οποία παρουσιάστηκε επίσημα σε μια λαμπερή εκδήλωση στο Μουσείο Μπενάκη, -από όπου και το φωτογραφικό στιγμιότυπο με τον Κωνσταντίνο Ράικο, CEO & Founder της εταιρίας KRS και την Ναταλία Δραγούμη-, πρόσφατα απέσπασε και το πρώτο βραβείο στην κατηγορία “Digital Transformation Application” των Mobile & Connected Awards 2019.

Πρωτότυπα παιχνίδια μυστηρίου, ανακαλύψεις, δράση, φαντασία και άφθονο γέλιο κάνουν τα 180 λεπτά του προγράμματος συναρπαστικά. Μια σειρά από παιχνίδια που ταξιδεύουν τα παιδιά πολύ μακριά, χωρίς καν να φύγουν από τον κήπο σας.
Το 180 Campers είναι ένα πρόγραμμα που έρχεται να αλλάξει τα παιδικά πάρτι. Κεντρικό στοιχείο είναι η τεράστια σκηνή, όπου μέσα και γύρω της φιλοξενούνται όλες οι δράσεις.
Δύο έμπειροι εμψυχωτές, ένα αγόρι και ένα κορίτσι, αναλαμβάνουν να παρασύρουν τα παιδιά στον φανταστικό, περιπετειώδη κόσμο της κατασκηνωτικής εμπειρίας. Πολλές εκπλήξεις, αναμνηστικά θεματικά δώρα και πρωτότυπα παιχνίδια όπως το υπαίθριο jenga, παρασύρουν τα παιδιά σε ένα τρίωρο ξέφρενο παιχνίδι.

Μαίρη Μερίκα, Ειρήνη Νικολέλη

Το Corfu Palma Boutique Hotel στην Κέρκυρα, βρίσκεται στο ομορφότερο σημείο της Δασιάς. Είναι χτισμένο μόλις 100 μέτρα από μια αμμώδη και ρηχή παραλία με κρυστάλλινα νερά, ιδανική για κολύμβηση και θαλάσσια σπορ.

Η Χρυσιάννα Ανδριοπούλου -aka Shoprano-, βρέθηκε στο ομορφότερο καλοκαιρινό θέρετρο της Δασιάς. Μαζί της ο Διευθυντής του Ξενοδοχείου Corfu Palma Boutique Hotel, Σπύρος Ιωαννίδης

Το μήνυμα πως «ο εθελοντισμός δεν είναι… μόδα της εποχής αλλά στάση ζωής» έστειλε ο Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης, κ. Θεόδωρος Καράογλου, με την εκδήλωση ευαισθητοποίησης που διοργάνωσε με τίτλο «Νοιάζομαι σημαίνει προσφέρω».
Βραβεύοντας συμβολικά, όπως εξήγησε, οκτώ εθελοντικές οργανώσεις με πολυεπίπεδη παρουσία στα κοινωνικά δρώμενα, ο κ. Καράογλου τόνισε πως μέσω της εκδήλωσης θέλησε να τιμήσει όλες τις εθελοντικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή του νομού Θεσσαλονίκης έχοντας αναγάγει σε έργο ζωής την άοκνη και ανιδιοτελή προσφορά στο κοινωνικό σύνολο. Την προσφορά, όπως είπε, «που δεν περιμένει αντάλλαγμα αλλά δέχεται ως ηθική αμοιβή ένα χαμόγελο, ένα απλό και ειλικρινές ευχαριστώ». «Η στήριξη όσων πραγματικά έχουν ανάγκη δεν πρέπει να είναι έργο μόνο των λίγων, αλλά των πολλών. Η αλληλεγγύη και η προσφορά δεν πρέπει να θεωρούνται μόνο δυο πανανθρώπινες αξίες αλλά να αντιμετωπίζονται ως μια κοινή αποστολή. Νοιάζομαι σημαίνει προσφέρω! Προσφέρω σημαίνει δίνω και δίνω σημαίνει στηρίζω απλόχερα, δηλαδή καταθέτω ψυχή» συνέχισε.
Εξαιρώντας το έργο των οκτώ εθελοντικών οργανώσεων που ήταν τα τιμώμενα πρόσωπα της εκδήλωσης, ο κ. Καράογλου στάθηκε στην προσπάθεια που καταβάλλουν οι συγκεκριμένες να αλλάξουν τη νοοτροπία που διακατέχει το κοινωνικό σύνολο. «Χάρη σε εσάς», τόνισε απευθυνόμενος προς τους εκπροσώπους τους, «από κοινωνία του θέλω γινόμαστε κοινωνία του πράττω και από κοινωνία της αδράνειας μετατρεπόμαστε μέρα με την ημέρα σε κοινωνία της δράσης», καλώντας παράλληλα τους εκατοντάδες παρευρισκόμενους που γέμισαν ασφυκτικά το χώρο να γίνουν εκφραστές της συλλογικής συνείδησης. «Εθελοντισμός σημαίνει ελπίδα, συνεισφορά, αλτρουισμός» επισήμανε καταχειροκροτούμενος.
Απο τη δική της πλευρά η Ευρωβουλευτής, κα Μαρία Σπυράκη, σημείωσε με έμφαση στην τοποθέτησή της πως οι αρχές, οι αξίες και τα ιδεώδη του εθελοντισμού είναι τα στοιχεία που αναβαθμίζουν και προβάλλουν το ανθρώπινο πνεύμα, τον πολιτισμό, τη συνεργασία, την ομαδικότητα.
«Υπάρχουν αξιόλογοι σύλλογοι, φορείς, οργανώσεις που προσφέρουν ουσιαστικό έργο εδώ και πολλά χρόνια, κι όμως παραμένουν στην αφάνεια, γιατί θέλουν απλώς να προσφέρουν, χωρίς να φαίνονται. Ο εθελοντισμός είναι στάση ζωής με ιδιαίτερες αξίες, όπως η φιλανθρωπία, η αλληλεγγύη, η κοινωνική δικαιοσύνη και η κοινωνική συμμετοχή. Είναι μια συνεισφορά στον συνάνθρωπο, στον ίδιο μας τον εαυτό και πάνω από όλα στην πατρίδα μας. Είναι μια πράξη που γίνεται με γνώση, γενναιοδωρία και ανάγκη προσφοράς των καλύτερων στοιχείων που έχουμε και όχι αυτών που μας περισσεύουν».
Τέλος, ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, κ. Γιάννης Πάιδας, στάθηκε στο γεγονός πως «ο εθελοντισμός σημαίνει δράση» που αναβαθμίζει την ομαδικότητα. «Ο εθελοντισμός δεν είναι απλά μια πράξη αλλά συνεισφέρει στον συνάνθρωπο, την πατρίδα, το κοινωνικό σύνολο. Πρέπει να μας γίνει βίωμα από τα πρώτα βήματα στη ζωή μας και ταυτόχρονα να καθιερωθεί ως το μεγαλύτερο κίνημα για να μια καλύτερη κοινωνία» τόνισε χαρακτηριστικά, προτρέποντας την πολιτεία να επιβραβεύει όσους προσφέρουν την ψυχή τους σε εθελοντικές πρωτοβουλίες.
Μετά το τέλος των ομιλιών, οι Θόδωρος Καράογλου, Μαρία Σπυράκη και Γιάννης Πάιδας απένειμαν τιμητικές πλακέτες στους εκπροσώπους της Μη Κερδοσκοπικής Οργάνωσης ΑΕΛΙΑ, της Εθελοντικής Ομάδας Φιλύρου Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη, της Ελληνικής Ομοσπονδίας Εθελοντικών Οργανώσεων Πολιτικής Προστασίας, της Πανελλαδικής Οργάνωσης Γυναικών «Θερμαΐδες», του Κέντρου Προστασίας Ανηλίκων ΡΟΜ «ο Φάρος του Κόσμου», του Συλλόγου Φίλων Καρκινοπαθών Παιδιών «Στοργή», του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων Π.Ε. Θεσσαλονίκης και του Σωματείου ΑμεΑ «Άγιος Αναστάσιος ο Πέρσης».
Ακολούθως πραγματοποιήθηκε κλήρωση για να αναδειχθεί η εθελοντική ομάδα που – το δεύτερο εξάμηνο του 2019 – θα επισκεφθεί με 10μελή αποστολή το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες. Η κληρωτίδα ανέδειξε μεγάλη τυχερή της εκδήλωσης την Εθελοντική Ομάδα Φιλύρου του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη.
Στην φωτογραφία, η Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων των Καρκινοπαθών Παιδιών «ΣΤΟΡΓΗ», κυρία Τίμη Μπακατσέλου

Περισσότερα από 520 άτομα, στελέχη του κλάδου, εκπρόσωποι θεσμικών φορέων και επίσημοι προσκεκλημένοι παρακολούθησαν την Τελετή Απονομής των «Coffee Business Awards 2019» presented by Tuk Tuk Hellas, στην οποία βραβεύτηκαν οι κορυφαίες εταιρείες και επαγγελματίες του χώρου του καφέ και της καφεστίασης. Η Τελετή Απονομής πραγματοποιήθηκε στις 28 Ιουνίου στην ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα του ξενοδοχείου Athenaeum Intercontinental. Coffee Lab, Kafea Terra Food & Drinks S.A., ΑΒΕΚ ΒΕΚΡΑΚΟΣ ΑΕ (Hausbandt) και Qahwa οι χρυσοί νικητές στις κορυφαίες κατηγορίες!Τα «Coffee Business Awards» οργανώθηκαν πρώτη φορά στην Ελλάδα από την Ethos Media, σε συνεργασία με το περιοδικό «Coffee & Brunch», το οικονομικό και επιχειρηματικό portal banks.com.gr και το οικονομικό και επενδυτικό περιοδικό «Χρήμα». Η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε με την ευγενική υποστήριξη του SCA (Specialty Coffee Association), και τελούσε υπό την Αιγίδα της Ελληνικής Ένωσης Καφέ (ΕΕΚ), της Πρεσβείας της Βραζιλίας στην Αθήνα του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ), του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανικών Τροφίμων (ΣΕΒΤ), του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επεξεργασίας Καφέ (Σ.Ε.Ε.Κ) και του Ελληνο – Iταλικού Eπιμελητηρίου Aθήνας.
Εμπνευστής και Ειδικός Σύμβουλος των «Coffee Business Awards» ήταν ο Κώστας Καπερώνης, Διευθύνων Σύμβουλος της Gl-publications, εκδότης του Coffee & Brunch Magazine και διαχειριστής του portal καφεστίασης coffeemag.gr.
Στην φωτογραφία, η Νόνη Δούνια

Η βραδιά ήταν γεμάτη με εκπλήξεις για τους προσκεκλημένους: συλλεκτικά δώρα, φροντισμένα κεράσματα, ιδιαίτερα cocktail, αλλά και πρωτότυπα περίπτερα χορηγών που είχαν στηθεί στο ειδικά διαμορφωμένο lobby. Εντύπωση προκάλεσε η avant garde εμφάνιση του βραβευμένου σχεδιαστή Δημήτρη Στρέπκου των Celebrity Skins, ο οποίος μεταμόρφωσε τη σκηνή των Coffee Business Awards σε… μίνι πασαρέλα, παρουσιάζοντας δύο δημιουργίες του ειδικά φτιαγμένες για την Εκδήλωση, τις οποίες κοσμούσαν κόκκοι καφέ! Το κοινό, επίσης, ξεσήκωσε η νεανική Βραζιλιάνικη Ομάδα Χορού Brazil Samba Show, χορεύοντας αυθεντική βραζιλιάνικη samba και μοιράζοντας χαμόγελα και φωτογραφίες στο κοινό!
Στην φωτογραφία, ο Κων. Αντωνόπουλος Διευθυντής Ανάπτυξης Coffee Lab παραλαμβάνει το GOLD βραβείο στην κορυφαία κατηγορία TOP COFFEE CHAIN από τον Βασίλη Κικίλια

Νόνη Δούνια, Έμυ Λιβανίου Ζησιοπούλου

Τα υποδήματα Wonders Shoes φαίνεται να επιλέγει και η Εύη Αδάμ. Σε στιγμιότυπο που ανέβασε η ίδια στα social media, μοιράστηκε με τους followers της, ανέμελες στιγμές από τις διακοπές της.

Σε προετοιμασία για τις καλοκαιρινές της διακοπές βρίσκεται και η Ελεονώρα Μελέτη. Η αγαπημένη δημοσιογράφος μετά από μια άκρως επιτυχημένη τηλεοπτική χρονιά και ένα απαιτητικό πρόγραμμα, ξέκλεψε μερικές στιγμές χαλάρωσης και μας προτείνει το απόλυτο σύνολο του καλοκαιριού. Για αυτή της την εμφάνιση, η γλυκιά δημοσιογράφος επέλεξε maxi φούστα σε γήινες αποχρώσεις, την οποία συνδύασε άψογα με χακί top , σανδάλια και αξεσουάρ όλα από την νέα συλλογή της εταιρείας DOCA.

Το πολυτελές ξενοδοχείο Grand Hyatt Istanbul βρίσκεται στην καρδιά της Κωνσταντινούπολης, σε κοντινή απόσταση με τα πόδια από την πλατεία Ταξίμ. Είναι το σημείο συνάντησης αυτού του καλοκαιριού, με έναν καταπράσινο κήπο μακριά από τον θόρυβο της πόλης.
Το Grasidi Meyhane είναι το νέο μέρος για όσους θέλουν να ζήσουν αξέχαστα βράδια με τους αγαπημένους τους, και για αυτούς που αναζητούν νέα μέρη για να περάσουν τις καλοκαιρινές νύχτες στο Grand Hyatt Istanbul.

H διευθύνουσα σύμβουλος των SkourasMed, Έλενα Σκούρα, ήταν ανάμεσα στους καλεσμένους της επετειακής εκδήλωσης για τα 30 χρόνια του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «Ελπίδα», που πραγματοποιήθηκε στο Περιστύλιο του Ζαππείου Μεγάρου. Μαζί της φωτογραφήθηκε και ο Γιώργος Ντάβλας.

To ‘Momus Network’ είναι το πρώτο κανάλι Ελλήνων Celebrities στο Instagram, όπου ηθοποιοί, τραγουδιστές, και τηλεοπτικά/δημόσια πρόσωπα πρωταγωνιστούν σε αυτοσαρκαστικά original videos σε εβδομαδιαία βάση, τα οποία κινηματογραφούνται από νέους δημιουργούς. Ένα concept εμπνευσμένο από επεισόδια των άκρως επιτυχημένων αμερικάνικων late night shows (Kimmel, Falon etc) και με αρκετή δόση από το καυστικό ελληνικό χιούμορ.
Το όνομα ‘Momus’ προέρχεται απο την λέξη ‘Μῶμος’ η οποία στην ελληνική μυθολογία απευθύνεται στην προσωποποίηση του θεού της χλεύης, της ειρωνείας και του σαρκασμού.
Κύριος στόχος του καναλιού είναι να φιλοξενεί 4 με 5 θεματικές εκπομπές, οι οποίες θα εναλλάσσονται ανά εβδομάδα, ενώ παράλληλα να αναπτυχθεί ένα ‘σύμπαν’ φανταστικών χαρακτήρων που στη συνέχεια θα αλληλεπιδρούν μεταξύ τους μέσα από κοινά βίντεο.

Σε αυτό το πλαίσιο και με οδηγό την ενεργή συμμετοχή του κοινού θα πραγματοποιούνται μηνιαίοι διαγωνισμοί, challenges, events αλλά και διάφορα giveaways από τα διάσημα πρόσωπα.
Σε μετέπειτα στάδιο, στόχος είναι, τα παραπάνω βίντεο να προωθούν παράλληλα την ομορφιά και τα αξιοθέατα της χώρας μας, αλλά και να στηρίζουν (μέσα από τα έσοδα των δράσεων του) φιλανθρωπικές ενέργειες και ευπαθείς ομάδες.

Καλεσμένη του Θέμη Σαρανταένα και της εκπομπής Marketing in Practice, βρέθηκε η Άννα-Μαρία Ρογδάκη. Μια εκπομπή με θέμα το γάμο και τις ειδικές εκδηλώσεις.
Ζευγάρια που ζουν και εργάζονται σε χώρες του εξωτερικού, επιλέγουν όλο και περισσότερο τα Ελληνικά νησιά για να τελέσουν τον γάμο τους. Η Άννα-Μαρία Ρογδάκη, βραβευμένη designer της εταιρείας Diamond Εvents, μίλησε για τους δημοφιλείς προορισμούς και τους τρόπους που μετατρέπει μια ειδική εκδήλωση σε εμπειρία ζωής.
Γάμοι στα Ελληνικά Νησιά, μοναδικές στιγμές και απέραντο γαλάζιο συνθέτουν το σκηνικό, ενώ σημαντική ήταν η ειδική αναφορά στον Τουρισμό που ενισχύεται από τους γάμους στη χώρα μας.

Τέλος, η εντυπωσιακή δημοσιογράφος Μαρία Νικόλτσιου στο Attica Golden Hall, επιλέγει να επισκεφθεί για τις αγορές της, το corner με τα brands Bella P., Jupe και Etcetera. Γνωστά για την υψηλή αισθητική τους, ανήκουν στην ελληνική βιοτεχνία ρούχων PR Clothes.

error: Content is protected !!