ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Printed: Μία έκθεση διαφορετική από τις άλλες, στην Blender Gallery!

Μου είπαν τα νέα τα κορίτσια, όταν κάναμε τις προάλλες το ραντεβού στην The Blender Gallery, όταν τις ρώτησα για την επόμενη έκθεση που ετοιμάζουν, και δεν μπορούσα να μην τα μεταφέρω, μιας και είμαι σίγουρη πως σας ενδιαφέρουν όσο και εμένα.
Η The Blender Gallery παρουσιάζει την ομαδική έκθεση με τίτλο “Printed”  στην οποία παρουσιάζονται διαφορετικές μορφές τυπωμάτων μέσα από τη δουλειά καλλιτεχνών από το Ελληνικό και το διεθνές καλλιτεχνικό στερέωμα.

Η αποτύπωση ενός πρωτότυπου έργου τέχνης επιτρέπει στον καλλιτέχνη να αναπαράξει αντίτυπα μέσα από διαφορετικές τεχνικές και ίσως την ανάλογη τεχνολογική προετοιμασία. Το αρχικό δημιούργημα αποτελεί τη βάση για μια μήτρα – πλάκα εκτύπωσης, ή ένα ηλεκτρονικά επεξεργασμένο προσχέδιο. Παλαιότερα, στην αρχική μορφή της εκτύπωσης γινόταν επεξεργασία επενδύοντας μελάνι στην πλάκα εκτύπωσης (μήτρα), όπου ως αποτέλεσμα εμφανιζόταν στο χαρτί ή σε κάποιο άλλο υλικό, το έργο. Κάθε εκτύπωση μοιάζει ίδια με την άλλη, αλλά λόγω συνθηκών μπορεί να έχει ελάχιστες διαφορές οι οποίες αποτελούν και την μοναδικότητα του κάθε παραγόμενου αντίγραφου.

Χιλιάδες χρόνια πριν, δημιουργείται στην Κίνα η πρώτη αναπαραγωγή ενός έργου τέχνης, δηλαδή η εκτύπωση. Εμφανίζεται περίπου τον 15ο αιώνα μετά την δημιουργία του χαρτιού στο Δυτικό πολιτισμό. Και στις δύο ηπείρους, το τύπωμα σήμαινει την απαρχή της επικοινωνίας μέσω των αντιγράφων.

Με το πέρασμα των χρόνων έχουν αναπτυχθεί διαφορετικές μορφές τυπώματος  ή αναπαραγωγής με πάρα πολλές εφαρμογές κυρίως για την επικοινωνία ενός υλικού ή κειμένου ή έργου τέχνης και πολλοί καλλιτέχνες χρησιμοποιούν πάνω από μια μέθοδο για την υλοποίηση του έργου τους. Υπάρχει τέραστια ποικιλία μεθόδων και τεχνικών. Οι πιο γνωστές από αυτές είναι η μεταξοτυπία, η χαρακτική, τύπωμα σε καμβά, σε αλουμίνιο και τελευταία το 3d printing με άπειρες εφαρμογές.
Για την έκθεση “Printed” επιλέχθηκαν έργα που αντιπροσωπεύουν ένα ευρύ φάσμα καλλιτεχνικής έκφρασης στον κόσμο του τυπώματος, όπως και μια διάθεση για πειραματισμό. Όσοι παρευρεθούν στα εγκαίνια της έκθεσης θα έχουν την ευκαιρία να περιεργαστούν τα έργα των Γιάννη Βαλυράκη, Δημήτρη Δάλλα, Γιώργου Μακράκη, Ελένης Μαραγκάκη Ξηρομάμου, Ταξιάρχη Μερμίρη, Paul Oz , ύπο τις μουσικές του Mr Z – Ζώη Χαλκιόπουλου. Παράλληλα από τις 20:00 μέχρι και τις 22:00 οι επισκέπτες θα μπορούν να δημιουργήσουν τις δικιές τους μεταξοτυπίες με βοήθεια από τις Λούπες Printing.
Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν την Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2019 και ώρα 19:00, ενώ η διάρκεια της θα είναι μέχρι το Σάββατο 30 Μαρτίου 2019.
The Blender Gallery: Ζησιμοπούλου 4,Γλυφάδα

error: Content is protected !!