ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Postcards from Spetses ΧIV: Κοκτέιλ για τα Κι-νήματα στην αυλή του Μουσείου Μπουμπουλίνας!

Ένα βράδυ πριν το νησί υποδεχθεί τους τελευταίους του επισκέπτες. Πάντα η ίδια ώρα, στις 20.00′ που αναγράφει η πρόσκληση για το κοκτέιλ των εγκαινίων της ομαδικής έκθεσης Κι-νήματα, σε επιμέλεια της Κατερίνας Νικολάου, που θα πραγματοποιηθεί δίπλα στις περήφανες ελιές, τα επιβλητικά πεύκα, και τα εκρηκτικά φιλιά της bougainvillea που αγκαλιάζει τη βοτσαλωτή αυλή του Μουσείου Μπουμπουλίνας. Οι περισσότεροι καλεσμένοι είμαστε όλη μέρα στη θάλασσα, κάποιοι προτιμήσαμε την παραλία της Αγίας Παρασκευής με τα πεύκα να ξεδιψούν από τα σμαραγδί νερά του κόλπου, κάποιοι την γεμάτη αναμνήσεις του Αγίου Νικολάου, όλοι κουβαλάμε τον ήλιο μέσα μας, πάνω μας, τον μυρίζεις στα μαλλιά μας. Μα σήμερα το βράδυ έχει ψύχρα. Επιλέγω να φορέσω το φόρεμα με τους κίτρινους ήλιους, τον βικτοριανό γιακά και τις μεγάλες μανσέτες, μία δημιουργία της Evi Migiaki, που έως πριν λίγες ημέρες μου φαινόταν υπερβολικό για τη ζέστη του Αυγούστου. Μα σα να δημιουργήθηκε αποκλειστικά για εμένα, αποκλειστικά για αυτό το βράδυ.
Στο πλαίσιο της επετείου για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 το πολιτιστικό εγχείρημα της Κατερίνας Νικολάου Κι-νήματα προσκαλεί 8 γυναίκες καλλιτέχνες να σχεδιάσουν τη δική τους σημαία με αφορμή την προσωπική σημαία της Λασκαρίνας Μπουμπουλίνας. Η εικαστική διαδρομή πρωταγωνιστεί στη Promenade των Σπετσών, κατά μήκος της παραλίας του Αγίου Νικολάου με τις καλλιτέχνιδες να διατυπώνουν μια σύγχρονη πρόταση δημιουργώντας νέα σύμβολα βασισμένα στη σύγχρονη εποχή.
Τσουγκρίζω απαλά μία ευχή με την curator της έκθεσης κι άλλη μία με τον απόγονο της εθνικής ηρωίδας του ’21 και οικοδεσπότη του 300 ετών αρχοντικού της καπετάνισσας, Παύλο Δεμερτζή-Μπούμπουλη, κλείνω τα μάτια και αφήνω να γλιστρήσει πίσω μου άλλη μία μαγική βραδιά που παίρνει μακριά μου το φετινό καλοκαίρι.

Με την curator της έκθεσης και λάτρη των Σπετσών, Κατερίνα Νικολάου

Με τον απόγονο της εθνικής ηρωίδας του ’21 και οικοδεσπότη του 300 ετών αρχοντικό της καπετάνισσας, Παύλο Δεμερτζή-Μπούμπουλη

Συμμετέχουσες καλλιτέχνιδες: Alexandra Roussopoulos, Ειρήνη Βλαβιανού, Μαριάννα Ιγνατάκη, Αθηνά Ιωάννου, Ναταλία Μαντά, Nίνα Παπακωνσταντίνου, Νάνα Σαχίνη, Σοφία Στέβη.

Διάρκεια έκθεσης: 26.08.2021-26.09.2021

error: Content is protected !!