ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Πως τρώμε το ψωμί και πως την σούπα…

Μου άρεσε και το αναδημοσιεύω. Από το The Food & Leisure Guide, και από την φίλη μου, Εύη Φέτση…

5c4054291bcaf8a132c7d0c4033c3d0f

Οι μικρές λεπτομέρειες είναι που κάνουν την διαφορά στο τραπέζι, και μια από αυτές είναι ο τρόπος με τον οποίο τρώμε το ψωμί.
Παρόλο που στο table setting , ειδικά στα επίσημα τραπέζια, υπάρχει πάντα στα αριστερά μας ένα πιατάκι με ένα μικρό μαχαίρι, δεν πρέπει ΠΟΤΕ να το χρησιμοποιήσουμε για να κόψουμε το ψωμί.

f6c1b306050bf3783604ea328218d156
Η διαδικασία είναι απλή και πολύ συγκρεκριμένη. Αφού μας σερβίρουν το ψωμί στο πιατάκι, ή το πάρουμε εμείς από το καλαθάκι, κόβουμε μικρές μπουκιές από το ψωμί με τα χέρια μας -μία την φορά- και χρησιμοποιούμε το μαχαίρι μόνο αν θέλουμε να αλείψουμε επάνω τους βούτυρο. Αν το βούτυρο είναι σε ατομικές συσκευασίες, το τοποθετούμε κι αυτό μέσα στο πιατάκι του ψωμιού και το χρησιμοποιούμε από εκεί. Αν έχει σερβιριστεί σε ειδικό σκεύος στην μέση του τραπεζιού, παίρνουμε με το μαχαίρι μας ένα κομμάτι  -όσο νομίζουμε πως θα χρειαστούμε και σίγουρα τόσο όσο να μείνει και τους άλλους- το βάζουμε στο πιατάκι του ψωμιού, και δεν σερβιριζόμαστε ξανά παρά μόνο αν έρθει καινούριο βούτυρο στο τραπέζι.
Μπορούμε να πάρουμε δεύτερο ή και τρίτο ψωμάκι εφόσον υπάρχουν αρκετά στο καλαθάκι ή μας ρωτήσουν αν θέλουμε να μας σερβίρουν συμπληρωματικά, αλλά καλό είναι να μην πέφτουμε με τα μούτρα στο ψωμί σαν πεινασμένοι.
Η σούπα:

Ναι, ασφαλώς δεν θα την ρουφήξετε με θόρυβο. Αντίθετα με ότι συνηθίζουμε όμως, η κίνηση του κουταλιού πρέπει να είναι από την μέση του πιάτου προς τα έξω. Αν το πιάτο μας είναι ένα ρολόι, τρώμε την σούπα μας από το κέντρο του προς τις “12”.

Δείτε λεπτομέρειες σε βίντεο

 

error: Content is protected !!