ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

«Pop art»: Ο Θανάσης Λάλας ζωγραφίζει το αυτοκίνητο σου!

Για μία εβδομάδα, από την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου έως το Σάββατο 21 Οκτωβρίου, η τέχνη των τεσσάρων τροχών θα συναντήσει την ζωγραφική, συνδυάζοντας την ποπ κουλτούρα με την τεχνολογία. Υπεύθυνος για αυτό, ο Θανάσης Λάλας, ο οποίος υπό τον γενικό τίτλο «Pop art» και σε συνεργασία με την Α. Ισμαήλος Α.Ε. θα ενώσει τις σύγχρονες γραμμές του smart με τα πολύχρωμα σχέδια του στον χώρο του Εικαστικού Κύκλου Sianti.
«Έχω πάθος με αυτό το αυτοκίνητο. Πάντα ήθελα να προσθέσω σε αυτό, αυτό που είχε η Swatch! Ήθελα να κάνω το smart ένα έργο τέχνης! Ένα unique object». Αυτό σημειώνει ο Θανάσης Λάλας και τελικά θα το κάνει πραγματικότητα κατά τη διάρκεια ενός ξεχωριστού event στον Εικαστικό Κύκλο Sianti.
Ο Θανάσης Λάλας, τα τελευταία χρόνια με τις δημιουργίες του δείχνει την pop art διάθεσή του να κάνει τέχνη με κάθε αφορμή και ερέθισμα που του δίνεται. Συνεχίζει χωρίς σοβαροφάνεια να συνθέτει το όραμα του για μια μετά pop art εποχή, παρεμβαίνοντας πάνω σε αντικείμενα καθημερινής χρήσης.
Ξεκίνησε επεμβαίνοντας σε χαρτοπετσέτες, χάρτινα τραπεζομάντηλα ταβέρνας, παπούτσια, ρούχα, σερβίτσια, μαντήλια, γυαλιά, πλακάκια μπάνιου και πισίνας, ρολόγια, τσάντες, δημόσιους τοίχους! Τώρα, ο Θανάσης Λάλας, επεμβαίνει στο αγαπημένο του αυτοκίνητο smart fortwo. Μετατρέπει σε μια βραδιά – περφόρμανς τέσσερα νέα smart σε αντικείμενα τέχνης. Κάνει το smart ένα unique αντικείμενο, που αλλάζει την καθημερινότητά μας.

Τα δύο smart που θα βρίσκονται στον Εικαστικό Κύκλο Sianti θα μεταμορφωθούν σε χρηστικά αντικείμενα τέχνης. Το ένα εκ των δύο θα είναι ήδη «ντυμένο» με μεταξοτυπίες δημιουργημένες από τον Θανάση Λάλα, ενώ την ημέρα των εγκαινίων, Παρασκευή 13 Οκτωβρίου, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει τον καλλιτέχνη επί το έργον, καθώς οι ειδικοί της Α. Ισμαήλος Α.Ε. θα το συναρμολογήσουν και ο Θανάσης Λάλας θα δημιουργήσει πάνω του.


Επίσης, στον χώρο θα υπάρχουν τα σχέδια πάνω στα οποία στηρίχθηκε ο Θανάσης Λάλας για να καταλήξει στα τελικά έργα του για τα smart όπως και αυτά από τα οποία εμπνεύστηκε και τελικά θα δούμε να αποτυπώνονται πάνω στα δύο αυτοκίνητα, με τους παρευρισκόμενους να γίνoνται μάρτυρες της δημιουργικής διαδικασίας. Οι πρωτοτυπίες συνεχίζονται καθώς εκτός από τους πίνακες που θα περίμενε να δει κανείς σε μία γκαλερί, θα φιλοξενούνται και επιζωγραφισμένα μέρη σκελετών αυτοκινήτων, όπως πόρτες, παμπρίζ κ.ά.
Όμως, τόσο όσοι παρευρεθούν στα εγκαίνια όσο και αυτοί που θα επισκεφθούν την έκθεση θα έχουν την ευκαιρία να κερδίσουν ένα μοναδικό δώρο. Πρόκειται για μία μινιατούρα smart την οποία θα επιζωγραφίσει ο Θανάσης Λάλας και θα κληρωθεί την τελευταία ημέρα της έκθεσης στον χώρο του Εικαστικού Κύκλου Sianti.

Διάρκεια έκθεσης: 14 Oκτωβρίου 2017 –21 Οκτωβρίου 2017
Εικαστικός Κύκλος Sianti
Βασ. Αλεξάνδρου 2 και Μιχαλακοπούλου, Αθήνα (Πίσω από την Εθνική Πινακοθήκη)

error: Content is protected !!