ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Art Take Over: Ημέρες Τέχνης στο The Mall Athens!

Το The Mall Athens διοργανώνει για πρώτη φορά ένα μοναδικό πολιτιστικό γεγονός για τους λάτρεις της Τέχνης και όχι μόνο.
Από τις 6 έως τις 22 Οκτωβρίου, το αγαπημένο εμπορικό κέντρο σε συνεργασία με την ιστορικό Τέχνης και ανεξάρτητη επιμελήτρια Ίριδα Κρητικού, σχεδιάζει και υλοποιεί το δεκαπενθήμερο αφιέρωμα Τέχνης «ART TAKE OVER» και προσκαλεί μικρούς και μεγάλους να παρακολουθήσουν αλλά και να συμμετάσχουν σε μια ξεχωριστή εμπειρία. Για δύο ολόκληρες εβδομάδες, το The Mall Athens θα δώσει τη δυνατότητα στους επισκέπτες του να περιηγηθούν και να απολαύσουν μια σειρά από ποικίλες καλλιτεχνικές προτάσεις και δραστηριότητες, σε συνεργασία με σημαντικά Ιδρύματα, Μουσεία και περισσότερους από 100 διακεκριμένους δημιουργούς.
Το αφιέρωμα Τέχνης «ART TAKE OVER» που θα επεκταθεί και στα 4 επίπεδα του εμπορικού κέντρου, εγκαινιάζεται την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου στις 19:00. Όλες οι δράσεις του θα είναι προσβάσιμες κατά τις ώρες λειτουργίας του The Mall Athens, με δωρεάν είσοδο για όλους.

Οι εκθέσεις, καθώς και τα εργαστήρια, έχουν σχεδιαστεί σε οργανικό διάλογο με τη δομή και το περιεχόμενο κάθε επιπέδου του The Mall Athens. Οι επισκέπτες θα παρακολουθήσουν ολοκληρωμένα αφιερώματα, παρουσιάσεις και εκθέσεις σημαντικών πρωτότυπων έργων όπως αυτά του Γιώργου Ζογγολόπουλου, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Γεωργίου Ζογγολόπουλου, καθώς και δεκάδων άλλων διακεκριμένων καλλιτεχνών. Το κοινό θα μπορέσει επίσης να παρακολουθήσει πολλές ακόμη ενδιαφέρουσες εκθέσεις σχεδιασμένες σε συνεργασία με Μουσεία και Ιδρύματα, όπως την έκθεση «Ελληνική Μόδα από τις Συλλογές του Πελοποννησιακού Λαογραφικού Ιδρύματος», την έκθεση «Καρέ Καρέ: ο Μαγικός Κόσμος της Finos Film», ή την έκθεση του Μουσείου Ελληνικής Παιδικής Τέχνης με τίτλο «Οι Μεγάλοι Ζωγράφοι από το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης».

Δεδούκου Μαρία, 13,5 ετών, Oι Μεγάλοι Ζωγράφοι στο Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης

Το σύγχρονο εικαστικό πρόγραμμα του «ART TAKE OVER» περιλαμβάνει εκθέσεις ζωγραφικής και κατασκευής, γλυπτικής και εικαστικού ενδύματος, ενώ παράλληλα διοργανώνεται ο διαγωνισμός ασπρόμαυρης θεματικής φωτογραφίας με τίτλο «Οι Μικρές Νεκρές Φύσεις της Αθήνας», σε συνεργασία με τη δυναμική ψηφιακή κοινότητα ΚΑΘΕ ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ.

Για τους λάτρεις της σύγχρονης ζωγραφικής σχεδιάστηκε η ομαδική εικαστική έκθεση με τίτλο «ΑΓΟΡΑ / AGORA». Τα έργα των 30 διακεκριμένων καλλιτεχνών που συμμετέχουν, πωλούνται υπέρ των σκοπών της ΕΛΕΠΑΠ. Επίσης, θα πραγματοποιηθεί η ομαδική εγκατάσταση εικαστικού ενδύματος με τίτλο “Fashion Tales”, ενώ στο 2ο επίπεδο του The Mall Athens θα παρουσιαστεί η Έκθεση Σύγχρονης Γλυπτικής σε συνομιλία με τα γλυπτά του Γιώργου Ζογγολόπουλου. Ακόμη, η έκθεση κατασκευής & design με τίτλο «SHOPPING BAG», συγκεντρώνει εικαστικούς και designers που μεταμορφώνουν μια λευκή χάρτινη σακούλα σε αυτοτελές χρηστικό αντικείμενο ή αντικείμενο τέχνης.

Tel-Néant Γιώργος Ζογγολόπουλος, Αφιέρωμα στον Γιώργο Ζογγολόπουλο

Ακόμη, στο πλαίσιο της δράσης του «ART TAKE OVER», θα πραγματοποιηθεί και η εικαστική δράση “Στάσεις και Διαδρομές”, κατά τη διάρκεια της οποίας φοιτητές και απόφοιτοι του Α’ Εργαστηρίου Ζωγραφικής της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών (ΑΣΚΤ), θα μετατρέψουν το 1ο επίπεδο του The Mall Athens σε υπαίθριο εργαστήριο, ζωγραφίζοντας μπροστά στο κοινό την πρώτη εβδομάδα της δράσης και εκθέτοντας τα έργα τους στη συνέχεια. Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί με την απονομή τριών βραβείων στις 21/10.

Τέλος, καθημερινά εικαστικά εργαστήρια για παιδιά και ενήλικες με ελεύθερη συμμετοχή, ολοκληρώνουν τη δράση.

Το αγαπημένο εμπορικό κέντρο για ακόμα μια φορά εκπλήσσει ευχάριστα τους επισκέπτες του, δίνοντάς τους την ευκαιρία να συμμετέχουν σε πρωτότυπες δημιουργικές δραστηριότητες και να εκφραστούν μέσα από εργαστήρια τέχνης και άλλα εικαστικά δρώμενα.

Το The Mall Athens, ο No1 προορισμός για μόδα, ομορφιά, αγορές και διασκέδαση, καλεί μικρούς και μεγάλους να ταξιδέψουν στον κόσμο της τέχνης μέσα από τις πολυάριθμες εικαστικές δράσεις και να βιώσουν μια πολυσχιδή εικαστική εμπειρία.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα ART TAKE OVER:

Κάτια Βαρβάκη, AGORA

Ομαδική έκθεση ζωγραφικής με τίτλο ΑΓΟΡΑ / AGORA
Συμμετέχουν:
Γιάννης Αδαμάκης, Ελέσα Αντύπα, Νεκτάριος Αποσπόρης, Κάτια Βαρβάκη, Ειρήνη Βογιατζή, Ανδρέας Γεωργιάδης, Σάββας Γεωργιάδης, Βασίλης Γκούμας, Δικαία Δεσποτάκη, Τάνια Δημητρακοπούλου, Μαρία Διακοδημητρίου, Φραγκίσκος Δουκάκης, Μηνάς Καμπιτάκης, Νίκος Καρόκης, Θεόφιλος Κατσιπάνος, Νικόλας Κληρονόμος, Νίκος Κρανάκης, Δημήτρης Κρέτσης, Στέλλα Μελετοπούλου, Ρούλη Μπούα, Μάρκος Μπλάτσιος, Γεωργία Μπλιάτσου, Γεύσω Παπαδάκη, Ελιάννα Προκοπίου, Νίκη Πρόκου, Μαρίνα Στελλάτου, Βάσω Τρίγκα, Αντώνης Τσακίρης, Κατερίνα Τσεμπελή, Αθηνά Χατζή.
(Επιμέλεια: Ίρις Κρητικού)

Ελληνική Μόδα από τις Συλλογές του Πελοποννησιακού Λαογραφικού Ιδρύματος
(Επιμέλεια: Αγγελική Ρουμελιώτη, Υπεύθυνη Συλλογών Π.Λ.Ι.)

“Fashion Tales”: Αναπάντεχα Ενδύματα από Αναπάντεχα υλικά.
Ομαδική εγκατάσταση εικαστικού ενδύματος.
Συμμετέχουν:
Μάριος Βουτσινάς, Σταυρούλα Καζιάλε, Βούλα Καραμπατζάκη.
(Επιμέλεια: Ίρις Κρητικού)

Αφιέρωμα στον Γιώργο Ζογγολόπουλου, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Γεωργίου Ζογγολόπουλου
Τρία πρωτότυπα γλυπτά μεγάλης κλίμακας του Γιώργου Ζογγολόπουλου θα φιλοξενηθούν στο The Mall Athens καθ’ όλη τη διάρκεια της δράσης.
(Επιμέλεια: Άγγελός Μωρέτης, Διευθυντής Ιδρύματος Γεωργίου Ζογγολόπουλου).

Έκθεση Σύγχρονης Γλυπτικής
Συμμετέχουν:
Όλγα Γουλανδρή, Έλενα Κιρκιλή, Αγγέλικα Κοροβέση, Άρτεμις Παπαδήμα, Γιώργος Χουλιαράς
(Επιμέλεια: Ίρις Κρητικού)

Paper Dress and Mask, Βούλα Καραμπατζάκη

Έκθεση κατασκευής – design με τίτλο «SHOPPING BAG»
Συμμετέχουν:
Χρύσα Αδρακτά, Γιώργος Βορρές, Μάριος Βουτσινάς, Μαρία Γέρουλα, Γιάννης Δημητράκης, Μαρία Διακοδημητρίου, Δήμητρα Δουκάκη, Σταυρούλα Καζιάλε, Μηνάς Καμπιτάκης, Βούλα Καραμπατζάκη, Σπύρος Κανάκης, Γεωργία Μπλιάτσου, Γεύσω Παπαδάκη, Κατερίνα Ρουσουνέλου, Μαίρη Σκουλούδη, Χριστίνα Σκουλούδη, Γιάννης Σταθόπουλος & Ελλιάννα Κολυβά, Κωστής Σχιζάκης, Βιργινία Φιλιππούση, Ηλίας Χατζηγιάννης & Μαίρη Νεστορίδου, Αθηνά Χατζή.
(Επιμέλεια: Χριστίνα Σκουλούδη, Product designer & Ίρις Κρητικού)

Έκθεση από τα αρχεία της FINOS FILM
Με τίτλο «Καρέ Καρέ: ο Μαγικός Κόσμος της Finos Film», παρουσιάζεται σπάνιο υλικό και συλλεκτικά αντικείμενα από τα αρχεία της εταιρείας.
(Επιμέλεια: Χριστίνα Σιγάλα, Yπεύθυνη Eπικοινωνίας της Finos Film).

“Οι Μικρές Νεκρές Φύσεις της Αθήνας”
Διαγωνισμός & Έκθεση ασπρόμαυρης θεματικής φωτογραφίας σε συνεργασία με την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης ΚΑΘΕ ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ. Θα απονεμηθούν τρία βραβεία.
Συμμετέχουν:
Όλγα Αλεξοπούλου, Νίκος Αναστάκος, Άννα Βαλμά, Ηλίας Γεωργουλέας, Δήμητρα Δουκάκη, Ανάργυρος Δρόλαπας, Άννα Καράκοντη, Αλέξανδρος Κεφαλάς, Νίκος Κολιγιάννης, Ρούλα Κορομπίλη,
Ένη Κούκουλα, Μιχαήλ Κρητικός, Έβελιν Κωνσταντινίδη-Τσίγκλερ, Νίκος Λεοντόπουλος, Μιχάλης Ματζαβίνος, Τέλης Μαρίν, Γιώργος Μεζόπουλος, Θεανώ Μεζοπούλου, Φίλιππος Μιχαλόπουλος, Μαίρη Παλαιολόγου, Μαρία Παπαϊωάννου, Κώστας Πήττας, Λάμπρος Σ. Σεκλιζιώτης, Βάσω Σπυρουλοπούλου, Αγγελική Σχίζα, Κατερίνα Τόγια, Τζένη Τόλου, Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος, Βάσω Τρίγκα, Φωτεινή Κυψέλη / Κώστας Ζαμπέλης (www.fotinikipseli.gr), Πένυ Χονδρογιάννη.
(Συντονισμός-επιμέλεια: Νίκος Βατόπουλος, Ιδρυτής της ομάδας ΚΑΘΕ ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ & Δημοσιογράφος).

“Στάσεις και Διαδρομές”
Φοιτητές και Απόφοιτοι του Α’ Εργαστηρίου Ζωγραφικής της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών (ΑΣΚΤ), μετατρέπουν το 1ο επίπεδο του The Mall Athens σε υπαίθριο εργαστήριο, ζωγραφίζοντας μπροστά στο κοινό την πρώτη εβδομάδα της δράσης και εκθέτοντας τα έργα τους στη συνέχεια. Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί με την απονομή τριών βραβείων στις 21/10.
Συμμετέχουν:
Ελένη Αντωνοπούλου, Γιάννης Ευθυμίου, Ίων Καζατσίδης, Βάσω Καρακωνσταντή, Άγγελος Κολλημένος, Μελίνα Κωνσταντίνου, Μαρία Κώτσου, Σπύρος Μακρίδης, Κωνσταντίνος Μαργαρίτης, Βλαδιμήρ Μητρόπουλος, Ιωάννα Μιχοπούλου, Κατερίνα Σάρρα, Πέτρος Στράγκας, Μαλβίνα Τσίωρα, Φιλομήλα Φραϊδάκη.
(Συντονισμός-Επιμέλεια: Άγγελος Αντωνόπουλος, Καθηγητής Α.ΣΚΤ, Υπεύθυνος Α’ Εργαστηρίου Ζωγραφικής).

Έκθεση Μουσείου Ελληνικής Παιδικής Τέχνης
Με τίτλο «Οι Μεγάλοι Ζωγράφοι στο Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης», παρουσιάζονται έργα παιδιών από τις Συλλογές του Μουσείου, εμπνευσμένα από τον κόσμο των Μεγάλων Ζωγράφων όπως οι Picasso, Matisse, Klee, Miro και άλλοι.
(Επιμέλεια: Εκπαιδευτικό Τμήμα Μ.Ε.Π.Τ.).

Εικαστικά εργαστήρια για παιδιά
α. Με τίτλο «Η Κουζίνα των Υλικών» και δωρεάν συμμετοχή πραγματοποιούνται εργαστήρια ζωγραφικής και κατασκευής για παιδιά κάθε απόγευμα (16.00-20.00 από Δευτέρα έως και Παρασκευή και Σάββατο πρωί 11.00-15.00).
(Υπεύθυνη εργαστηρίων: Λύντια Πετροπούλου, Μουσειοπαιδαγωγός)
β. Με αφορμή τη φιλοξενούμενη έκθεση «Οι Μεγάλοι Ζωγράφοι στο Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης», θα πραγματοποιηθούν επίσης τρία απογευματινά εργαστήρια (16.00-20.00) τα Σάββατα 7, 14 & 21/10 από το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης.
(Υπεύθυνη εργαστηρίων: Εύα Σταμάτη, Διευθύντρια του Μ.Ε.Π.Τ. )

Εικαστικά εργαστήρια για ενήλικες
Κατά τη διάρκεια της δράσης, θα πραγματοποιούνται επίσης καθημερινά με δωρεάν συμμετοχή εργαστήρια για ενήλικες.
Δευτέρα-Παρασκευή 16.00-20.00 και Σάββατο11.00-15.00 & 16.00-20.00.

Προσκεκλημένοι υπεύθυνοι εργαστηρίων οι συμμετέχοντες στις εκθέσεις εικαστικοί:
Ειρήνη Βογιατζή, Μάριος Βουτσινάς, Μαρία Διακοδημητρίου, Βούλα Καραμπατζάκη, Άννα-Μαρία Μαζαράκη, Νίκος Μαρίνης, Γεωργία Μπλιάτσου, Γεύσω Παπαδάκη, Αθηνά Χατζή.

Η δράση θα ολοκληρωθεί το Σάββατο 21/10 στις 16.00, με τελετή βράβευσης για το Α΄ Εργαστήριο Ζωγραφικής της ΑΣΚΤ, για τους συμμετέχοντες στις «Μικρές Νεκρές Φύσεις της Αθήνας» και για τους συμμετέχοντες στην έκθεση «Shopping Bag».

Το έργο του εξωφύλλου είναι του Μιχάλη Ματζαβίνου

error: Content is protected !!