ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

«Περσεφόνη:Το Μυστικό των Εποχών» στο Παλλάς: Ο μύθος που θα μαγέψει μικρούς και μεγάλους!

Εξήντα ταλαντούχοι χορευτές και χορεύτριες από 9 έως 22 χρονών προετοιμάζονται πυρετωδώς για το μπαλέτο «Περσεφόνη: Το Μυστικό των Εποχών», τη νέα παράσταση που θα χορέψει η εξαιρετική ομάδα του Athens Children’s Ballet, στις 26 και 27 Νοεμβρίου, στο θέατρο “Παλλάς”. Με την καθοδήγηση των έμπειρων δασκάλων, οι χορευτές που επιλέχθηκαν κατόπιν ακρόασης συναντιούνται κάθε Κυριακή για να δημιουργήσουν ένα μοναδικό θέαμα!

press photo 2
Για πρώτη φορά το Athens Children’s Ballet συνεργάζεται με τον Α’ Χορευτή του Βασιλικού Μπαλέτου του Λονδίνου, Erico Montes Nunes για τη δημιουργία μίας πρωτότυπης χορογραφίας σε μουσική, Léo Delibes. Στο ρόλο του Άδη πρωταγωνιστεί ο δεκαεξάχρονος Kyle Alexander από το Royal Ballet School. Ο ταλαντούχος χορευτής έχει ήδη χορέψει στο μιούζικαλ Billy Elliot στο West End καθώς και τον ρόλο του Fritz στον Καρυοθραύστη του Royal Ballet.

press photo 2 small
Ο ομώνυμος αρχαιοελληνικός μύθος αφηγείται το θαυμαστό κύκλο της φύσης και τις τέσσερις εποχές. Η αρπαγή της Περσεφόνης είναι μια αλληγορία των διαφορετικών εποχών και της εναλλαγής ανάμεσα στην καρποφορία της γης και το φθινόπωρο / χειμώνα. Ο μύθος της Περσεφόνης παρουσιάζει τον αέναο κύκλο της ζωής θίγοντας θέματα σχέσεων όπως ο χωρισμός της μητέρας από την κόρη και τα συναισθήματα που συνδέονται με αυτάτη λύπη, τον θυμό, την αγάπη, τη συμφιλίωση. Μέσα από την παράσταση οι μικροί θεατές μαθαίνουν γιατον αρχαιοελληνικό μύθο αλλά και για την ανθρωπολογική του διάσταση.

press photo 3 small
Το Athens Children’s Ballet είναι η πρώτη ομάδα κλασικού μπαλέτου στην Ελλάδα για παιδιά και νέους από 9 έως 22 ετών. Παρουσιάζει πρωτότυπα έργα κλασικού ρεπερτορίου, δίνοντας την ευκαιρία σε ταλαντούχους χορευτές απ’ όλην την Ελλάδα να συνεργαστούν με καταξιωμένους χορογράφους και δασκάλους για να χορέψουν σε μία επαγγελματική παράσταση. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος το Athens Children’s Ballet προσκαλεί παιδιά από δυσμενής οικονομική και κοινωνική θέση να παρακολουθήσουν την παράσταση δωρεάν. Φέτος σε συνεργασία με την ΜΚΟ «Οργάνωση Γη» παιδιά προσφύγων που διαμένουν σε Δομές Φιλοξενίας θα παρευρεθούν στην παράσταση όπως επίσης και παιδιά από την ΜΚΟ «Ένα Παιδί ένας Κόσμος».
To Athens Children’s Ballet έχοντας ήδη για τρείς συνεχείς χρονιές sold out παραστάσεις αναχωρεί προς ένα μαγευτικό ταξίδι όπου η «Περσεφόνη: Το Μυστικό των Εποχών» αποτελεί μία παράσταση υψηλής αισθητικής που θα συγκινήσει μικρούς και μεγάλους!

press photo 4 small

Οι παραστάσεις είναι κατάλληλες από 4 χρονών και πάνω, παδιά Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου.

Συντελεστές:
Επίτιμοι Πρόεδροι: Lynn Wallis, Καλλιτεχνική Διευθύντρια της Royal Academy of Dance London &Errol Pickford πρώην Principal Dancer του Royal Ballet
Δημιουργός και Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Χριστίνα Ρόκα
Χορογραφία:EricoMontesNunes (Α’ ΧορευτήςτουRoyalBallet)
Μουσική: LéoDelibes
Σκηνογράφος: Ξένια Βήτου
Σχεδιασμός Φωτισμών: Χρήστος Τζιόγας

Σάββατο 26 Νοεμβρίου στις 18:00
Κυριακή 27 Νοεμβρίουστις 18:00

Προπώληση εισιτηρίων: www.viva.gr, www.ticket365.gr και απο τα εκδοτήρια του Παλλάς,12:00 -20:00, Βουκουρεστίου 5.
Για ομαδικές κρατήσεις: 211-1026278

error: Content is protected !!