ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Performance Rooms 2022: Συνάντηση της Σύγχρονης Τέχνης στα δωμάτια του “St George Lycabettus”

Η Αίθουσα Τέχνης Καππάτος σε συνεργασία με τη Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Πάνθεον παρουσιάζει την Έκθεση Σύγχρονης Τέχνης με τίτλο «PERFORMANCE ROOMS2022» στο Ξενοδοχείο “St George Lycabettus”.

14 επιμελητές παρουσιάζουν 22 Performers από τις Εικαστικές Τέχνες καθώς και από άλλα καλλιτεχνικά πεδία όπως το Θέατρο, τον Χορό, τη Μουσική, τα Multimedia, στα δωμάτια ενός ξενοδοχείου. Σε κάθε δωμάτιο θα επιτελείται και μια ζωντανή performance κατά την εξαήμερη διάρκεια της έκθεσης, η οποία θα είναι ανοιχτή στο κοινό στα Εγκαίνια την Πέμπτη 10 Μαρτίου, 19:00 – 23:00 και στην συνέχεια για τρεις ώρες κάθε μέρα, από την Παρασκευή 11 Μαρτίου έως και την Τρίτη 15 Μαρτίου, 19:00 – 22:00.

Σκοπός της έκθεσης είναι να παρουσιαστούν και να καταγραφούν συστηματικά οι σύγχρονες τάσεις και προτάσεις στον καλλιτεχνικό χώρο της Performance, καλλιτεχνικά και θεωρητικά, ώστε να δημιουργηθεί ένας ουσιαστικός και γόνιμος διάλογος μεταξύ των συμμετεχόντων, σαν συνέχεια των προηγούμενων διοργανώσεων για τις οποίες εκτιμάται ότι έχουν συμβάλει στην ανάδειξη ενός μεγάλου αριθμού καλλιτεχνών και επιμελητών.

Εικοσιτέσσερα χρόνια από το ξεκίνημα μιας μικρής απόπειρας που είχε ως ζητούμενο την ανίχνευση και παρουσίαση στο ευρύ κοινό των νέων τάσεων και προτάσεων και της θεωρητικής σκέψης στον εικαστικό χώρο. Εικοσιτέσσερα χρόνια έρευνας της σύγχρονης δημιουργικής και πνευματικής δημιουργίας, όπου το τοπίο της Σύγχρονης Τέχνης, κυρίως στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς, έχει εξελιχθεί και διευρυνθεί, έχοντας την μεγάλη τύχη να είμαστε παρόντες, μάρτυρες και συμμέτοχοι αυτής της μεγάλης και σημαντικής αλλαγής.

Η Έκθεση θα παρουσιασθεί στα δωμάτια του Ξενοδοχείου “St George Lycabettus”, στην πλατεία Δεξαμενής, Κλεομένους 2, Κολωνάκι, Αθήνα.

Συμμετέχουν οι:

Επιμελητές: Αφροδίτη Αναστοπούλου, Νάσια Καλαμάκη, Μαργαρίτα Καταγά, Εύα Κέκου, Γιώτα Κωνσταντάτου, Έλλη – Άννα Περιστεράκη, Βαλεντίνη Μαργαριτοπούλου, Mario Banushi, Μαρία Ξυπολοπούλου, Κωνσταντίνος Παυλίδης, Ανδριανή Αργυρώ Σφήκα, Αύρα Σωτηροπούλου, Φαίη Τζανετουλάκου, Μαρίνα Τσιρώνη

Καλλιτέχνες: Αλεξάνδρα Αναγνωστοπούλου, Ζωή Αντύπα, Γεννάδιος Αρβανίτης, Φλώρα Βάβουλα, Χρυσή Βιδαλάκη, Σπυριδούλα Γκέκα, Νίκη Γρυλλάκη, Ελένη Θεοδωροπούλου, Λυδία Λαμπροπούλου, Μάγδα Λαμπροπούλου, Μαρίνα Μαρκουλή, Αναστάσης Παναγής Μελέτης, Mario Banushi, Ξένια Ντάνια, Δημήτρης Παπαδόπουλος, Κωνσταντίνος Παυλίδης, Αντιγόνη Σαντοριναίου, Μαρίνα Τσιρώνη, Άρτεμις Σαρτζετάκη, Αθανασία Τσάτσου, Βαγγέλης Νάνος, Χαρά  Κολαΐτη (aka Anna Goula Vardinogianni).

Εγκαίνια Εγκαίνια Πέμπτη 10 Μαρτίου 2022, 19:00 – 23:00
Διάρκεια Έκθεσης: Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή, Δευτέρα, Τρίτη, 19:00 – 22:00

error: Content is protected !!