Δεν ξέρω τι καιρό κάνει στην υπόλοιπη Ελλάδα, πάντως εδώ τις τελευταίες μέρες ο ουρανός ήταν σκεπασμένος με μαύρα σύννεφα, και το βράδυ κουκουλωνόμαστε με εσάρπες. Ο έντονος βοριάς, θυμίζει Αιγαίο. Το σκηνικό είναι ειδυλλιακό, το τοπίο άκρως ρομαντικό, οι μυρωδιές από το θρούμπι μπερδεύονται με αυτές από τον βασιλικό , την λεβάντα και το γιασεμί, όνειρο… Προχθές το βράδυ ξέσπασε όλο αυτό, η βροχή μας βρήκε μέσα στο νερό, κάναμε την πλάκα μας, με τέτοιο καιρό δεν έχεις να κάνεις και πολλά άλλα, και έκτοτε, το ρίξαμε στο φαγητό… Έφτιαξα pasta με φρέσκες ντομάτες, σκόρδο και βασιλικό για τους φίλους μου. Και μία σαλάτα με sauce pesto, καρύδια, κουκουνάρι, κρεμμύδι, μπέικον και αγγουράκι τουρσί, η αγαπημένη της Ελμίνας. Anyway, η pasta ενθουσίασε, πρόκειται για την πιο απλή μεσογειακή συνταγή που μυρίζει καλοκαίρι, και η όλη της μαγεία έγκειται στο ότι τα πάντα είναι φρέσκα. Κόβω τις ντομάτες καρέ, προσθέτω αρκετό -πολύ- σκόρδο, οπωσδήποτε μαύρο πιπέρι, κόβω με τα χέρια βασιλικό από το μεγάλο πιθάρι, αλατίζω, και όλο αυτό το μαρινάρω για λίγη ώρα σε φρέσκο ελαιόλαδο…
Σερβίρω με τυρί μυζήθρα από την Τραχειά… Καλή όρεξη!