Την προηγούμενη Πέμπτη ήμουν καλεσμένη σε Tea Party στον υπέροχο κήπο της Σίας Ξαναλάτου, στην Κηφισιά. Γνωστή -μεταξύ άλλων- για τις μαγικές της ικανότητες στην κουζίνα η Σία, ενθουσιάστηκα μόλις είδα στα κομψά της μπολ τα μπισκότα λεβάντας. Και ενθουσιάστηκα ακόμη πιο πολύ όταν τα δοκίμασα. Η Σια επέμενε πως πρόκειται για μία πολύ απλή συνταγή με λεβάντες που είχε κόψει από τον κήπο της. Παρασκευή πρωί, έβαλα την Ελμίνα να κόψει τις δικές μας λεβάντες…
Δευτέρα πρωί, η Σια μου στέλνει με μία υπέροχη κάρτα τη συνταγή….Mυρίζει και αυτή λεβάντα ή μου φαίνεται;
Τρίτη πρωί, την φτιάχνω! Τρίτη μεσημέρι και το σπίτι μου όλο μυρίζει λεβάντα…
Χρειαζόμαστε: 175 γρμ. μαλακό βούτυρο unsalted σε θερμοκρασία δωματίου.
Δύο κουταλάκια του γλυκού από το πράσινο μέρος της λεβάντας κομμένο σε πάρα πολύ μικρά κομματάκια
Ένα κουταλάκι του γλυκού από το λουλούδι της λεβάντας κομμένο σε πάρα πολύ μικρά κομματάκια.
100 γρμ. Caster sugar
25 γρμ. Demerara sugar (μην σας τρομάζει η ονομασία, θα την βρείτε στα μεγάλα super markets, εγώ την βρήκα στον Θανόπουλο. Παρόλα αυτά, νομίζω πως μία απλή καστανή ζάχαρη κάνει την ίδια δουλειά.
225 γρμ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
Χτυπάμε το βούτυρο με τα κομμάτια της λεβάντας -το πράσινο μέρος- ώστε να αρωματιστεί όσο το δυνατόν περισσότερο.
Προσθέτουμε την ζάχαρη και συνεχίζουμε να χτυπάμε στο mixer.
Προσθέτουμε το αλεύρι και τα λουλούδια της λεβάντας και τα ανακατεύουμε πλέον με το χέρι.
Προσέξτε, μην βάλετε πάρα πολύ λεβάντα γιατί τα αρώματα της είναι έντονα. Το ιδανικό είναι να νιώθουμε διακριτικά το λουλούδι.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο.
Δίνουμε στα μπισκότα μας ό,το σχήμα θέλουμε και προσθέτουμε caster sugar.
Ψήνουμε στους 160 βαθμούς για 15′-20′ λεπτά.
Σερβίρουμε με τσάι….