ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Parentology: Η Τέχνη του να μεγαλώνεις ευτυχισμένα παιδιά!

Η βραβευμένη από την UNESCO ψυχολόγος του Harvard και Επικεφαλής του Τμήματος Ψυχολογίας της Life Clinic Group, Τζίνα Θανοπούλου, μοιράζεται τεχνικές & κλειδιά που μπορούν να χρησιμοποιούν οι γονείς για να εμπνεύσουν τα παιδιά τους έτσι ώστε να καλλιεργήσουν μια ισορροπημένη προσωπικότητα και σημαντικές σχέσεις στη ζωή τους.
Η φιλοσοφία των σεμιναρίων στη Life Clinic Group βασίζεται ση θεωρία της Συναισθηματικής Νοημοσύνης (E.Q.) του DANIEL GOLEMAN και στη θεωρία του MINDFULNESS του JON KABAT-ZINN και πρόσφατης έρευνας του HARVARD MEDICAL SCHOOL STUDY CHILDREN AND ADULT DEVELOPMENT, του Dr. ROBERT WALDINGER, “WHAT MAKES A GOOD LIFE: Lessons on the longest study of Ηappiness”, Μαθήματα καλλιέργειας Ευτυχίας & Ισορροπίας στα παιδιά & ενήλικες.

Τετάρτη 21/9/2016 – “Προσαρμογή στα Δύσκολα”
Ψυχοκοινωνική προσαρμογή παιδιών σε στρεσογόνα γεγονότα και αλλαγές
Στο σεμινάριο θα αναλύσουμε παράγοντες που προκαλούν άγχος και προβληματισμό στα παιδιά σε διάφορες εξελικτικές φάσεις, όπως οικογενειακά, κοινωνικά, ψυχολογικά γεγονότα και στρεσογόνες αλλαγές. Στο σεμινάριο θα δοθούν κ Τεχνικές, Κλειδιά & Τρόποι αντιμετώπισης & στήριξης των παιδιών & των γονέων.

Τετάρτη 19/10/2016 – “Μαθησιακές δυσκολίες”
Μύθοι & Αλήθειες – Διάγνωση & Αντιμετώπιση
Τι πρέπει να ξέρουν οι γονείς για να βοηθήσουν αποτελεσματικά τα παιδιά τους στη διάγνωση και αντιμετώπιση των μαθησιακών δυσκολίων, (Δυσλεξία, ΔΕΠΥ, Διάσπαση προσοχής, Υπερκινητικότητα κλπ).
Στο σεμινάριο θα δοθεί έμφαση στη σημασία της σωστής Διάγνωσης και σωστής Παρέμβασης από εξειδικευμένους επιστήμονες: Ψυχολόγους & Ειδικούς Εκπαιδευτικούς, ώστε τα παιδιά να λάμψουν με το μοναδικό τρόπο που έχουν ανάγκη.

f17118059f26f46c8d24885b56acff7c

Τετάρτη 16/11/2016 – “Bullying”
Αντιμετώπιση του σχολικού και κοινωνικού εκφοβισμού
Σε αυτό το σεμινάριο θα βοηθήσουμε τους γονείς να κατανοήσουν τις αιτίες και τη φύση του σχολικού και κοινωνικού εκφοβισμού, (BULLYING), και να μπορέσουν να εμπνέυσουν στα παιδιά τους τρόπους υγιούς «αντίστασης», μέσω καλλίεργείας της αυτοεκτίμησης, του αυτοσεβασμού και της αυτοπεποίθησης.

Τετάρτη 14/12/2016 – “Εφηβεία”
Τρόποι διαχείρισης της συναρπαστικής αυτής ηλικίας
Θα βοηθήσουμε τους γονείς να κατανοήσουν τις αλλαγές που βιώνουν τα παιδιά στην εφηβεία και τις προσαρμογές που πρέπει να κάνουν και πως μπορούν οι γονείς να τα βοηθήσουν με επικοινωνία, αγάπη με όρια και καλλιέργια συναισθηματικής νοημοσύνης.

Τετάρτη 25/1/2017 – “IQ, EQ & Τα 7 Είδη Νοημοσύνης”
Ο ρόλος της εκπαίδευσης στην ανάπτυξη κάθε είδους νοημοσύνης
Στο σεμινάριο αυτό θα δοθούν μοναδικές Τεχνικές για την ανάπτυξη του συναισθηματικού, κοινωνικού & πνευματικού μέλλοντος των παιδιών, που πρέπει να στηρίζεται στην ισορροπία του I.Q. & E.Q.
Θα αναλυθούν τα Επτά (7) είδη Νοημοσύνης, θεωρία του Dr. Howard Gardner – THEORY OF SEVEN KIND OF INTELLIGENCE, (καθηγητή του HARVARD GRADUATE SCHOOL OF EDUCATION, “Project 0”).

Tετάρτη 22/2/2017 – “Σχέση Γονιών: Καθρέφτης Παιδιών”
Η σημασία της συναισθηματικής επαφής των γονιών για την ψυχολογική ανάπτυξη των παιδιών
Θα αναλυθεί η θεωρία της «Συναισθηματικής Επαφής» για την ψυχολογική, κοινωνική και πνευματική ανάπτυξη των παιδιών. Θα δοθούν κλειδιά και τεχνικές για τον τρόπο που οι γονείς μπορούν να καλλιεργήσουν αξίες μέσω συναισθηματικής επαφής στα παιδιά τους, ώστε να αναπτύξουν ψυχολογική & κοινωνική ωριμότητα, επικοινωνία & θέληση για εξέλιξη.

Για πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων:
Life Clinic Group – Αδριανού 4 Ν. Ψυχικό, 15451

Τζίνα Θανοπούλου, βραβευμένη από την UNESCO, είναι Συμβουλευτική Ψυχολόγος & Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας. Έχει εξειδίκευση στη Συμβουλευτική Παιδιών, Εφήβων σε «Ρίσκο» (Risk & Prevention Psychology) και Γονέων απο το HARVARD School Of Education. Eπίσης, έχει εξειδικευση στη Συμβουλευτική  Ζευγαρίων , Ενηλίκων & Γυναικεία Ψυχολογία.
Με  20 χρόνια εμπειρίας ως Συμβουλευτική Ψυχολόγος στο International School of Athens/TASIS και στο  PIERCE του Αμερικανικού Κολεγίου Ελλάδος, έχει μια πολύπλευρη και μοναδική εμπειρία που συνδυάζεται με βαθιά γνώση και αγάπη για τους ανθρώπους και ιδιαιτέρως τα παιδιά.
Είναι έγκριτο μέλος της Ελληνικής & Ευρωπαικής Εταιρείας Συμβουλευτικής ΕΕΣ & ECA & μέλος της Αμερικάνικης Ψυχολογικής Εταιρείας, APA. Eπίσης, είναι μέλος του Συλλόγου απόφοιτων του Πανεπιστημίου του HARVARD & μέλος του Δ.Σ. του Harvard Club of Greece, από το 2006.
Είναι Επιστημονική Συνεργάτης & Επικεφαλής του τμήματος Ψυχολογίας της Life Clinic Group.

error: Content is protected !!