ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Parentology: Ψυχική και σωματική υγεία  παιδιών και εφήβων

Συνεχίζοντας τις συναντήσεις για τη συναρπαστική αλλά απαιτητική και δύσκολη ηλικία της Εφηβείας που άρχισαν στις 2/3, στο αυριανό Parentology  9 Μαρτίου, η Τζίνα Θανοπούλου θα συνεχίσει εστιάζοντας στις αλλαγές -σε ψυχοσωματικό επίπεδο- που βιώνουν τα παιδιά σε αυτή την ηλικία. Κλειδί για την ψυχική και σωματική υγεία των παιδιών είναι η κατανόηση από τους γονείς τι βιώνουν αληθινά τα παιδιά τους και πώς μπορούν αυτοί να τα βοηθήσουν ουσιαστικά!

Στην προηγούμενη συνάντησή η γνωστή Συμβουλευτική Ψυχολόγος & Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας εστίασε στη σημασία της αγάπης με όρια στα παιδιά στην ηλικία της προ-εφηβείας & εφηβείας, καθώς και στις χαρακτηριστικές συμπεριφορές και αλλαγές των εφήβων που πρέπει να κατανοήσουν οι γονείς.
Aύριο, θα δοθεί έμφαση στους τρόπους και στις τεχνικές που μπορούν να υιοθετήσουν οι γονείς για να πλησιάσουν τα παιδιά τους σε αυτή τη δύσκολη ηλικία και να τους μεταδώσουν ένα θετικό μήνυμα αλλαγής και προσαρμογής.

Θα δοθούν εξηγήσεις για τις δοκιμασίες και αλλαγές σε σωματικό, κοινωνικό, ψυχολογικό επίπεδο που βιώνουν τα παιδιά στην εφηβεία και τις προσαρμογές που πρέπει να κάνουν με τη βοήθεια και υποστήριξη των γονιών τους.
Από τους γονείς απαιτείται ο δύσκολος ρόλος, σαν διακριτικοί σύμβουλοι, συμπαραστάες των παιδιών τους που τα αγαπάνε, τα ενδυναμώνουν, τα καθοδηγούν, αλλά ταυτόχρονα, τους βάζουν και όρια.

12804261_10153748770528859_2069856239_n

 

Μόνο έτσι θα μπορέσουν οι γονείς να βοηθήσουν ουσιαστικά τα παιδιά τους και να τα εμπνεύσουν με το δικό τους παράδειγμα ζωής και πράξης! Ώστε και αυτά με τη σειρά τους να ανακαλύψουν και να κτίσουν μια ασφαλή και δημιουργική ταυτότητα, με αυτογνωσία και αυτοπεποίθηση, να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους και τελικά βιώσουν το μοναδικό υπέροχο εαυτό  τους και να ζήσουν μια αληθινά ευτυχισμένη, γεμάτη ικανοποίηση και επιτυχία ζωή!

Tζίνα Γ. Θανοπούλου, ΕD.Μ, ΜΑ, Ηarvard University
Διευθύντρια Τμήματος Ψυχολογίας Life Clinic Group
H Τζίνα Θανοπούλου είναι Συμβουλευτική Ψυχολόγος & Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας. Έχει εξειδίκευση στη Συμβουλευτική Παιδιών, Εφήβων σε «Ρίσκο» ( Risk & Prevention Psychology), στη Συμβουλευτική Οικογένειας & Ζευγαριών και στην Γυναικεία Ψυχολογία.
Με  20 χρόνια εμπειρίας ως Συμβουλευτική Ψυχολόγος στο International School of Athens/TASIS και στο  PIERCE του Αμερικανικού Κολεγίου Ελλάδος, έχει μια πολύπλευρη και μοναδική εμπειρία που συνδυάζεται με βαθιά γνώση και αγάπη για τους ανθρώπους και ιδιαιτέρως τα παιδιά.
Είναι έγκριτο μέλος της Ελληνικής Εταιρείας  Συμβουλευτικής ΕΕΣ και μέλος του Δ.Σ. και μέλος της Ευρωπαϊκής εταιρείας Συμβουλευτικής & της Αμερικανικής Εταιρείας Ψυχολογίας.

Αδριανού 4, Ν. Ψυχικό

error: Content is protected !!