ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Το Paradise Art Hotel στην Άνδρο φιλοξενεί τα έργα της εικαστικού Μαρίας Φραγκουδάκη

To Paradise Art Hotel στην Άνδρο, σε συνεργασία με την SG Art Gallery φιλοξενεί φέτος το καλοκαίρι έξι έργα της εικαστικού Μαρίας Φραγκουδάκη, επιλογές τρισδιάστατων έργων και γλυπτών προερχόμενων από την κορυφαία της σειρά με τίτλο «FORM/Less».
Χρησιμοποιώντας αταίριαστα μεταξύ τους υλικά, όπως σίδερο, λάστιχο, πριονίδια, γκέσο και σχοινί, η Μαρία Φραγκουδάκη καταργεί τις αρχικές ιδιότητες της ύλης και γεννά νέες μορφές, παίζοντας με την έννοια του διττού: διπλές όψεις, δύο χρώματα, διπλό νόημα.
Εξετάζει τον τρόπο με τον οποίο η μία ουσία αλληλεπιδρά με την άλλη, αλλά και το πώς μέσα από έναν παράτολμο συνδυασμό δημιουργείται μία ολοκαίνουρια εισαγωγή στο καινούριο και το άγνωστο.


Το Paradise Art Hotel στηρίζει τη σύγχρονη εικαστική σκηνή δίνοντας την ευκαιρία όχι μόνο στους κατοίκους της Άνδρου, αλλά και τους επισκέπτες του νησιού από όλα τα μέρη του κόσμου να έρθουν ακόμη πιο κοντά με την Τέχνη και τον Πολιτισμό. Στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου είναι διαθέσιμο ενημερωτικό υλικό σχετικά με το έργο της εικαστικού καθώς και η έκδοση ενός πολυτελούς καταλόγου πάνω στην τελευταία της δουλειά. Όλα τα έσοδα από τις πωλήσεις των καταλόγων προσφέρονται υπέρ των σκοπών της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ).
H SG Art Gallery που βρίσκεται εντός του St George Lycabettus Hotel στην Αθήνα, είναι ο βασικός εκπρόσωπος της δουλειάς της Φραγκουδάκη στην Ελλάδα. Τον φετινό Μάιο πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της ατομικής της έκθεσης «BedSheets» με τα τελευταία έργα της εικαστικού που μεταφέρθηκαν στην Ελλάδα από το ατελιέ της στη Νέα Υόρκη. Πέντε από τα έργα, παραμένουν στις αίθουσες της SG Art Gallery για τους σκοπούς της καλοκαιρινής έκθεσης που θα διαρκέσει έως τις 15 Οκτωβρίου 2017.
Πρόκειται για μια νέα και ιδιαίτερα ταλαντούχα σύγχρονη καλλιτέχνιδα, που συνδυάζει άριστα την ευφάνταστη δημιουργικότητα με τη βαθιά τεχνογνωσία, τη διάθεση για πειραματισμό με τη βαθυστόχαστη σκέψη. Είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι ξέρει να χειριστεί εξίσου καλά διαφορετικά μέσα και υλικά, αποτυπώνοντας πάντα στη δουλειά της ένα προσωπικό στίγμα που την καθιστά μοναδική σε ό,τι κι αν κάνει.

error: Content is protected !!