ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

“Παιδιά της Γης”: Από την αγκαλιά της Λήδας Βαρδινογιάννη σε αυτή της Αθηνάς Γιαννούλη-Γουρδομιχάλη!

Αθηνά Γιαννούλη-Γουρδομιχάλη

Μία αρχική τυχαία συνάντηση με την Αθηνά Γιαννούλη-Γουρδομιχάλη σε ένα από τα υπέροχα δείπνα στη κομψή βεράντα της Ιωάννας Σακελλαρίου και η αμοιβαία εκτίμηση ως προς το πως αντιλαμβανόμαστε την δουλειά μας, ξεκίνησε μία τακτική τηλεφωνική επικοινωνία η οποία πολύ σύντομα κατέληξε σε ένα άκρως ενδιαφέρον και απολαυστικό γεύμα στην βεράντα του Blue Pine. Και μπορεί η αρχική μας συνάντηση να ήταν τυχαία, αλλά τόσο η επικοινωνία μας όσο και το συγκεκριμένο μεσημεριανό γεύμα στο συγκεκριμένο εστιατόριο, είχαν απόλυτο λόγο να συμβούν. Και η πρόσφατη εκλογή της δικηγόρου Αθηνάς Γιαννούλη-Γουρδομιχάλη σε Πρόεδρο του Φιλανθρωπικού Σωματείου “Παιδιά της Γης” ήταν το έναυσμα για αυτή την μεταξύ μας επικοινωνία. Tο Φιλανθρωπικό Σωματείο «Παιδιά της Γης» που ιδρύθηκε το 1996, από την αγαπημένη κα Λήδα Βαρδινογιάννη, που θυμάμαι με τόσο ενθουσιασμό να γράφω για τις δράσεις του αλλά και για τα μέλη του Σωματείου που απαρτίζονταν από ανθρώπους με μεγάλη θέληση για προσφορά, και που πλέον, στα χέρια της αεικίνητης και άκρως αποφασισμένης Αθηνάς είμαι σίγουρη πως το έργο του θα συνεχίσει με ακόμη μεγαλύτερη φόρα τους μεγαλειώδεις του σκοπούς.

“Μία φορά την εβδομάδα, οι εθελοντές-μέλη μας παρέχουν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης σε περίπου 20 ευπαθείς οικογένειες. Επίσης, κάθε Κυριακή παραλαμβάνουμε ζεστό, μαγειρεμένο φαγητό για δύο οικογένειες από την επιχείρηση Blue Pine.” μου λέει η Αθηνά στο τηλέφωνο, και το “εύλογο” ραντεβού μας για lunch ορίζεται -για που αλλού;- στο αγαπημένο μας εστιατόριο με τις Γαλλικές και άκρως αριστοκρατικές επιρροές.

“Πρωταρχικός σκοπός μας είναι να βοηθήσουμε τα Παιδιά όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και ολόκληρης της Γης που έχουν ανάγκη, ηθικά και υλικά και να στηρίξουμε οικονομικά ιδρύματα που βοηθούν παιδιά. Στηρίζουμε τις ανάγκες των συνανθρώπων μας, αγκαλιάζουμε με αγάπη τις οικογένειες τους και προσπαθούμε να κρατάμε το χαμόγελο στα πρόσωπά τους” με ξεναγεί στο έργο του Σωματείου “Παιδιά της Γης” η Πρόεδρος του Αθηνά Γιαννούλη-Γουρδομιχάλη, η οποία φιλοδοξεί να συνεχίσει το άξιο έργο της αγαπημένης μας κυρίας Λήδας Βαρδινογιάννη.

“Το τόσο δύσκολο και διαφορετικό Πάσχα που μας πέρασε, παρ’ όλες τις αντίξοες συνθήκες, καταφέραμε να προσφέρουμε το Αναστάσιμο Τραπέζι σε είκοσι οικογένειες καθώς και τρόφιμα για τα ορφανά παιδιά που είναι στην φροντίδα του Ιδρύματος Χανζηκώνστα, καθώς και βρεφικά είδη στο “Μαζί για το Παιδί” μου λέει και στην φωνή της ξεχωρίζω την συγκίνηση που εναλλάσσεται με τον ενθουσιασμό“Μα είμαι πολύ περήφανη που έστω και σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα από τη σύσταση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματίου μας, και κατανοώντας τις ιδιαίτερες ανάγκες που προέκυψαν από τη πανδημία, καταφέραμε και προσφέραμε ιατροτεχνικό υλικό στους εργαζόμενους του Δήμου Κηφισιάς και στο ΕΚΑΒ Χαλκίδος”.

“Σκοπός του Σωματείου μας είναι η προστασία, η πρόνοια, η ηθική και οικονομική βοήθεια των παιδιών σ’ όλον τον κόσμο” μου εξηγεί σε μία από τις λευκές φερ φορζέ ροτόντες του Blue Pine.

Μου εξηγεί πως μέχρι στιγμής, το έργο του “Παιδιά της Γης” αντλεί βοήθεια από διάφορες επιχειρήσεις, προσφέροντάς τους ρούχα, παιχνίδια, βιβλία, έπιπλα, DVD , όπου το Σωματείο τα διαθέτει σε οικογένειες που τα έχουν ανάγκη. “Περαιτέρω, το Σωματείο μας αποστέλλει άμεσα βοήθεια στους πληγέντες φυσικών καταστροφών, με πρόσφατα παραδείγματα την Εύβοια και την Καρδίτσα, αλλά και προνοεί για τον εξοπλισμό, επίπλωση και είδη πρώτης ανάγκης ορφανών παιδιών, με τελευταίο παράδειγμα την αποστολή επίπλων και παιδικών ειδών στο Αγρίνιο”. (Το συγκεκριμένο γεύμα μας πραγματοποιήθηκε πριν τον καταστροφικό για την Σάμο σεισμό, με το Σωματείο να εξετάζει σήμερα τις ανάγκες των κατοίκων της πληγείσας περιοχής).

To Blue Pine και η Ουρανία Δράκου-Κώτση, αγκάλιασαν αμέσως το έργο του Φιλανθρωπικού Σωματείου “Παιδιά της Γης” και κάθε Κυριακή προσφέρει ζεστό, φρέσκο μαγειρεμένο φαγητό για δύο οικογένειες που το έχουν ανάγκη. “Ήταν κάτι παραπάνω από δεδομένο πως θα προσφέραμε την βοήθεια μας και πως θα συνεχίζουμε να το κάνουμε με όποιον τρόπο μπορούμε” λέει στο Fay’s Control η αγαπημένη μετρ του ιστορικού εστιατορίου της Κηφισιάς.

Με τα Χριστούγεννα να είναι μόλις σε λίγο καιρό και με τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας να μην επιτρέπουν πολλά περιθώρια για Φιλανθρωπικές Δράσεις για την εξασφάλιση έξτρα πόρων για τους σκοπούς του Σωματείου, την κουβέντα μας δεν θα μπορούσε να μην μονοπωλήσει η πρωτοβουλία του “Παιδιά της Γης” για την δημιουργία ενός ξεχωριστού “Γουριού” για τη νέα χρονιά. ‘Ενα “Γούρι” που να ξεφεύγει από όλα όσα έχουμε συνηθίσει έως τώρα και που φιλοδοξεί να ξεχωρίσει και να αγαπηθεί από το Αθηναϊκό κοινό, με την ευχή να αγοραστούν όσο περισσότερα είναι δυνατόν. “Και όσα είναι αδύνατον!” είναι η ευχή που ακούγεται συγχρόνως από τα χείλη μας.

Παραλαβή φρέσκου, ζεστού φαγητού από το Blue Pine για δύο οικογένειες που το έχουν ανάγκη.

Μπείτε στην Επίσημη Ιστοσελίδα του Φιλανθρωπικού Σωματείου “Παιδιά της Γης”, ενημερωθείτε για το έργο που έχει προσφέρει η Λήδα Βαρδινογιάννη και για όσα δουλεύει πυρετωδώς για να υπηρετήσει η νέα τους Πρόεδρος Αθηνά Γιαννούλη-Γουρδομιχάλη, με την πολύτιμη βοήθεια όλων μας. Το Σωματείο βασίζεται στην συνεισφορά των μελών, φίλων, ευεργετών αλλά και των πολιτών που ευαισθητοποιούνται σχετικά με την ανακούφιση και βελτίωση της διαβίωσης των Παιδιών της Γης.

It’s good to know: Κάθε προσφορά υλική ή χρηματική είναι καλοδεχούμενη. Συγκεκριμένα το Σωματείο διαθέτει αποκλειστικό τραπεζικό λογαριασμό δωρεών στην Alpha Bank με τα παρακάτω στοιχεία. GR1101401070107002002005146

error: Content is protected !!