Όταν καταπληκτικές Γυναίκες μιλάνε χωρίς Φόβο για την Κακοποίηση!

26/11/2018 • LIFESTYLE

Κάθε γυναίκα που πέφτει θύμα κακοποίησης θα δεχτεί εύκολη κριτική από το περιβάλλον της. Θα την αποκαλέσουν “εύκολο θύμα”, θα την στολίσουν με χαρακτηρισμούς όπως  “άβουλη” και θα ισχυριστούν πως μπορεί ανα πάσα στιγμή να μιλήσει για αυτό που της συμβαίνει. Το χειρότερο που θα της προσάψουν είναι πως ‘‘τα θέλει και τα παθαίνει, τα τραβάει ο οργανισμός της”. Δυστυχώς την πιο άδικη κριτική θα την δεχτεί-ενίοτε-από γυναίκες. Μόνο που δεν είναι εύκολο να μιλήσει. Δεν είναι.
Η βία έχει πολλές μορφές. Είναι σωματική, συναισθηματική, οικονομική, σεξουαλική.
Η πρώτη εκδήλωση της πλατφόρμας Living Postcards και της καμπάνιας με τίτλο #dontacceptit, ήταν αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα κατά της Κακοποίησης των Γυναικών λοιπόν, στον χώρο της The Apivita Experience Store , όπου το κοινό μίλησε ανοιχτά “χωρίς φόβο και πάθος” για αυτά που συμβαίνουν στις διπλανές πόρτες.

Τζίνα Θανοπούλου, Ed.M, MA Harvard University και Συμβουλευτική Ψυχολόγος.

“Υποσχεθήκαμε στους εαυτούς μας πως θα δείξουμε τρόπους στις γυναίκες που μας έχουν ανάγκη, πως θα υποστηρίξουμε η μία την άλλη και θα μείνουμε όλες ενωμένες όλες μαζί…” είπε μεταξύ άλλων η Τζίνα Θανοπούλου

Μαζί με 7 καταπληκτικές Γυναίκες από τον χώρο της ψυχολογίας, της νομικής, των media και των επιχειρήσεων, η εκδήλωση είχε σκοπό να σπάσει την σιωπή, και να υπενθυμίσει πως σωματική, λεκτική, συναισθηματική ακόμα και οικονομική, η βία έχει πολλά και άσχημα πρόσωπα.

Στην υπέροχη και οπωσδήποτε ξεχωριστή αυτή συνάντηση, μίλησαν οι:
Μαριλένα Γεραντόνη, δημοσιογράφος στον SKAI.gr και ”To Bήμα”.
Τζίνα Θανοπούλου, Ed.M, MA Harvard University και Συμβουλευτική Ψυχολόγος.
Iσιδώρα Καραδημητρίου, “Reframe” Sales & Customer Experience Trainer & Neuro Marketing Expert και Ιnternational Keynote Speaker με εξειδίκευση στην τέχνη των πωλήσεων μέσω των Νευροεπιστημών.
Iωάννα Λαγουμίδου, Δικηγόρος & Διαμεσολαβήτρια, LL.M. Transnational Commercial Law, Arbitration, Mediation & Banking Law.
Mαρία Σφιράκη, Interior Designer
Ευδοξία Χατζημλάδη, Ψυχολόγος με ειδίκευση στη Συνθετική Συμβουλευτική και Ψυχοθεραπεία.
#Women_united_always_win

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Show Buttons
Hide Buttons