ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Ορεινή ζώνη Αιγιαλείας: Ο τρύγος τελειώνει!

Ολοκληρώνονται οι διαδικασίες του τρύγου στο οινοποιείο του Άγγελου Ρούβαλη και συγκεκριμένα για τη ζώνη της Αιγιαλείας και την ποικιλία Ροδίτης, λόγω του μεγάλου υψομέτρου.

“Το οινοποιείο αυτό τον καιρό είναι ένα εκρηκτικό μείγμα αρωμάτων και πολλών διαφορετικών λευκών, κυρίως, ποικιλιών που σε κάνουν να ονειρεύεσαι τα κρασιά της νέας εσοδείας αλλά και νέες δημιουργίες κρασιών!”, επισημάνει ο οινολόγος Τάσος Δροσιάδης του κτήματος ΟΙΝΟΦΟΡΟΣ. Ο Άγγελος Ρούβαλης επιβεβαιώνει ότι “ο δροσερός Αύγουστος με τις μικρές του βροχοπτώσεις οδήγησαν την ωρίμανση με άψογο τρόπο και για μας αυτό ήταν πολύ σημαντικό, καθώς εφέτος ετοιμάζουμε νέα κρασιά από ξεχωριστές ποικιλίες όπως Ασύρτικό, Viogner, Μαλαγουζιά, Sauvignion και Ροδίτη.”

ΤΡΥΓΟΣ

Η ορεινή Αιγιαλεία δεν απειλήθηκε ούτε μια μέρα από τις κλιματολογικές συνθήκες που ευνοούν το ωϊδιο (μια από τις πιο σοβαρές ασθένειες του αμπελιού), τον περονόσπορο ή την σήψη. Τα σταφύλια ήρθαν στο οινοποιείο σε άριστη υγιεινή κατάσταση ενώ η διαδικασία ελέγχου από το έμπειρο προσωπικό του κτήματος -παρ’ όλη την κούραση από την συνεχή υπερένταση– ήταν εξονυχιστική.

Από την πλευρά τους οι αμπελουργοί της Αιγιάλειας, λαμβάνοντας υπόψη τα γερά σταφύλια, τις καλές αποδόσεις στα αμπέλια τους και τις ικανοποιητικές τιμές μέσα στην κρίση, συμμετέχουν στην χαρά του τρύγου.

Η εμπορική διάθεση όλων των προϊόντων του Άγγελου Ρούβαλη γίνεται από την Ελληνικά Κελλάρια Οίνων Α.Ε. Επίσης, για τους φίλους του διαδικτύου, μπορείτε να αποκτήσετε εύκολα και οικονομικά τα κρασιά μέσα από την ανανεωμένη σελίδα του οινοποιείου www.rouvaliswinery.gr.

_FAF0012

Τα νεώτερα, λοιπόν, στις γευστικές δοκιμές του χειμώνα!

It’s good to know:
Ο Άγγελος Ρούβαλης οινολόγος (απόφοιτος του Bordeaux), ίδρυσε το 1991 το οινοποιείο του στην περιοχή της Αιγιαλείας, του πιο ορεινού αμπελώνα της Ελλάδος. H βορινή έκθεση των αμπελώνων στα καλοκαιρινά μελτέμια αποτελεί μοναδικό χαρακτηριστικό των πλαγιών της Αιγιαλείας. Ο αμπελώνας των πλαγιών της Αιγιαλείας “…από εδαφοκλιματολογική άποψη , είναι ένας από τους ωραιότερους του κόσμου καθώς ανεβαίνει τις μαλακές βορινές πλαγιές και δέχεται τους δροσερούς θαλασσινούς ανέμους που προστατεύουν τους καρπούς από το καλοκαιρινό καύσωνα. Πρόκειται για ένα μοναδικό στον κόσμο αμπελοοινικό βιόκλιμα.” (κα Κουράκου, Επίτιμος Πρόεδρος του Παγκόσμιου Οργανισμού Κρασιού -2001).
Έχει δημιουργήσει τρεις ομάδες κρασιών: Το αγαπημένο Ασπρολίθι και Ασπρολίθι Βαρέλι, τη σειρά Μικρός Βοριάς με 4 κρασιά: Μικρός Βοριάς Λευκός, Μικρός Βοριάς Ερυθρός, Μικρός Βοριάς Riesling, Μικρός Βοριάς Ροζέ. Τέλος, την σειρά παλαιωμένων οίνων IANOS με 4 κρασιά: IANOS Chardonnay, IANOS Cabernet Sauvignon, IANOS Syrah, και IANOS Cava (από τα καλύτερα βαρέλια της υπόγειας κάβας του οινοποιείου).

error: Content is protected !!