ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Η Ώρα της Γης: Σήμερα σβήνουμε όλοι τα φώτα μας στέλνωντας το δικό μας παγκόσμιο μήνυμα!

Ξεκίνησε την χρονιά που γεννήθηκε η κόρη μου και συμμετέχω κάθε χρόνο έκτοτε με τον ίδιο ενθουσιασμό, με την ίδια χαρά. Όπως θεωρείται δεδομένη σπίτι μας η ανακύκλωση“οτιδήποτε άλλο είναι τρελή γυφτιά μαμά”– έτσι και η εξοικονόμηση ενέργειας με όποιο τρόπο μπορούμε θεωρείται απλά, χρέος μας.
Η Ώρα της Γης είναι η μεγαλύτερη συμμετοχική εκστρατεία ευαισθητοποίησης που υπήρξε ποτέ για την προστασία του πλανήτη μας. Ξεκίνησε το 2007 στο Σύδνεϋ της Αυστραλίας και έκτοτε κινητοποιεί εκατομμύρια πολίτες, επιχειρήσεις και φορείς, κάθε χρόνο σε περισσότερες από 170 χώρες. Φέτος, έρχεται σήμερα Σάββατο 24 Μαρτίου και μας καλεί να σβήσουμε τα φώτα για μία ώρα, 20:30 με 21:30 και να συνδεθούμε με τη μοναδική ζωή που μας περιβάλλει!
Εσύ θα στείλεις το δικό σου παγκόσμιο μήνυμα;

Σήμερα σβήνουμε όλοι τα φώτα μας, 20.30′-21.30′

Γιατί να συμμετάσχω;
Γιατί η κλιματική αλλαγή συμβαίνει εδώ και τώρα και απειλεί τον τρόπο ζωής μου, τη θάλασσά μου, τη μοναδική ζωή που με περιβάλλει και τελικά το ίδιο μου το σπίτι: τη Γη!
Γιατί θέλω να συνδεθώ με εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον πλανήτη και να διεκδικήσω έναν καλύτερο κόσμο για όλους μας, όπου άνθρωπος και φύση θα συνυπάρχουν αρμονικά!
Γιατί η Ελλάδα και η Μεσόγειος είναι ένας γαλάζιος παράδεισος που απειλείται από την κλιματική αλλαγή και εγώ δεν μπορώ να φανταστώ τη ζωή μου χωρίς θάλασσα!

Η γη μας είναι ένας υδάτινος κόσμος – φέτος αφιέρωσε της μια ώρα και συνδέσου με τη θάλασσα!
Με το 71% της επιφάνειάς του να καλύπτεται από νερό, ο πλανήτης μας είναι ένας υδάτινος κόσμος. Γι’ αυτό και στην Ελλάδα φέτος σε καλούμε να αφιερώσεις την Ώρα της Γης στη θάλασσα. Φέτος σβήσε τα φώτα και συνδέσου με τη θάλασσα που σου προσφέρει το 70% του οξυγόνου που αναπνέεις.

Συνδέσου με τη θάλασσα γιατί ασφυκτιά από την κλιματική αλλαγή. Συνδέσου με τη θάλασσα γιατί τους δυο τελευταίους αιώνες απορρόφησε το 1/3 του διοξειδίου του άνθρακα στον πλανήτη.

Συνδέσου με τη θάλασσα γιατί 15.000 Έλληνες ψαράδες εξαρτώνται από αυτήν για να επιβιώσουν. Συνδέσου με τη θάλασσα γιατί ένα από τα πιο εμβληματικά είδη στον κόσμο, η μεσογειακή φώκια, κινδυνεύει να χάσει τις παραλίες όπου γεννάει τα μικρά της. Συνδέσου με τη θάλασσα που λόγω της κλιματικής αλλαγής χάνει τα ψάρια, τα σφουγγάρια και την ποσειδωνία της.

Συνδέσου με τη θάλασσα και προστάτεψε τη μοναδική χελώνα καρέτα, που απειλείται σοβαρά, αφού εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής γεννά μόνο θηλυκά αυγά.

Συνδέσου με τη θάλασσα γιατί… πως θα μπορούσες να φανταστείς τη ζωή σου και την Ελλάδα χωρίς αυτήν;

Κι αν ήδη είσαι έτοιμος να σβήσεις τα φώτα σήμερα το βράδυ, κάνε ένα βήμα παραπάνω και συνδέσου με τη θάλασσα ακόμη πιο ουσιαστικά, υιοθετώντας ένα μοναδικό της είδος.

Πάρε μέρος μπαίνοντας εδώ!

Αν είσαι και εσύ γονέας, φρόντισε να μεγαλώσεις έναν ευαισθητοποιημένο και υπεύθυνο πολίτη! Σήμερα σβήνουμε όλοι τα φώτα μας, από τις 20.30′-21,30′! Join us xxx

error: Content is protected !!