ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Ομιλία της Νταίζης Μανιατοπούλου με θέμα: «Η επιρροή της σειράς γέννησης στην προσωπικότητα»

Αναρωτηθήκατε ποτέ αν η χρονολογική σειρά γέννησης των παιδιών μέσα σε μία οικογένεια μπορεί να επηρεάσει τον χαρακτήρα και την προσωπικότητά τους;  Έχει παρατηρηθεί ότι, ανάλογα με τη σειρά  που έχουν γεννηθεί, τα παιδιά αναπτύσσουν πρότυπα συμπεριφοράς που θα ακολουθήσουν και στην ενήλικη ζωή τους.
Στην ομιλία της η ψυχοθεραπεύτρια, Νταίζη Μανιατοπούλου, θα ‘ξεδιπλώσει’ αυτό το πολύ ενδιαφέρον θέμα, εξηγώντας μας πώς τα παιδιά περνούν από μια σειρά διαδικασιών που σχετίζονται με την αναζήτηση της δικής τους μοναδικής θέσης μέσα στην οικογένεια. Θα παρουσιάσει τα  χαρακτηριστικά της προσωπικότητας μεταξύ μοναχοπαιδιών, πρωτότοκων, δευτερότοκων και μικρότερων παιδιών.
Έτσι θα αποκτήσουμε καλύτερη κατανόηση όχι μόνο για τα παιδιά μας αλλά και για τους ίδιους μας τους εαυτούς.

It’s good to know: Η Νταίζη Μανιατοπούλου σπούδασε ψυχολογία στο Deree – The American College of Greece όπου και ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές, Masterof Science in Counseling Psychology and Psychotherapy. Από τον Οκτώβριο του 2014 μέχρι τον Ιούλιο του 2015 έκανε την πρακτική της άσκηση στο Ψυχιατρείο Κρατουμένων Κορυδαλλού και στο Δρομοκαΐτειο Ψυχιατρείο-Κλινική Ελλήνων Αμερικής. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό μεταξύ των οποίων , το «Σεμινάριο για την εξέλιξη της αλληλοεξάρτησης», The Meadows Clinic, Arizona U.S.A. και σεμινάριο για ασθενείς με σοβαρές διαταραχές προσωπικότητας “Borderline and NarcissisticConditions and Their Treatment”. Τα τελευταία 16 χρόνια είναι ενεργό μέλος ομάδων αυτογνωσίας. Από το 2016 εργάζεται ιδιωτικά ως ψυχοθεραπεύτρια και συντονίζει ομάδες γιά γονείς.

Tatoi Club: Hall for All | Δευτέρα 12 Νοεμβρίου, 19:00 – 20:30

Παρακαλούμε δηλώστε συμμετοχή γιατί οι θέσεις είναι περιορισμένες.

error: Content is protected !!