ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Οι υπέροχοι “Συνειρμοί” του Θεόδωρου Ποκαμισά στη Πάρο!

Mία μοναδική έκθεση γλυπτικής, σε επιμέλεια της Άννας Κοντολέων, ολοκληρώθηκε στην Gallery Art Space Studio 265 με τίτλο “Συνειρμοί”. Σε μια όμορφη βραδιά, οι φίλοι της τέχνης, τίμησαν με την παρουσία τους τον Γλύπτη Θεόδωρο Ποκαμισά, ο οποίος μας μετέφερε σε έναν μοναδικό κόσμο όπου οι γλυπτικές συνθέσεις συνυπάρχουν με το φως δημιουργώντας συνειρμούς θεραπευτικούς στα μάτια του Θεατή.

Η Άννα Κοντολέων οργάνωσε με τον μοναδικό της τρόπο την έκθεση

Το Μάρμαρο για τον Ποκαμισά είναι το υλικό που με τη μορφολογία του όγκου και τη μοριακή δομή του, συντελεί στο να εμπνεύσει τον καλλιτέχνη να αποτυπώσει βαθυστόχαστα τον τελικό καθορισμό της σύνθεσης που αναδεικνύει το όλον ή την αρμονία κάθε μέρους του ανθρώπινου σώματος ξεχωριστά.

It’s good to know: Γεννήθηκε στις 9 Μαρτίου του 1957 στην Τήνο. Σπούδασε στη Σχολή Καλών Τεχνών Πανόρμου Τήνου έως το 1978 και κατόπιν στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών Αθηνών έως το 1983. Έχει πραγματοποιήσει πλήθος ατομικών και ομαδικών εκθέσεων, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Κύπρο. Για περισσότερα από 20 χρόνια, μάλιστα, διδάσκει την τέχνη του σε σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.


Το θαυμαστό καλλιτεχνικό του έργο έχει αποσπάσει πολλές θετικές κριτικές, ενώ έχουν γίνει αναφορές σε αυτό από πολλές εφημερίδες και περιοδικά. Οι δημιουργίες του έχουν γνωρίσει μεγάλες διακρίσεις, μεταξύ των οποίων «Η μάνα προσκυνήτρια της Μεγαλόχαρης» το 1992 που κέρδισε το πρώτο βραβείο πανελλήνιου διαγωνισμού, καθώς και το 2005 που με έργο του κατόρθωσε να αποσπάσει το πρώτο βραβείο στον παγκόσμιο διαγωνισμό γλυπτικής που οργάνωσε η ελληνική παροικία με τον Δήμο Σικάγου των ΗΠΑ.

error: Content is protected !!