ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Cocktail party για την παρουσίαση του “Opera Tables” στην αριστοκρατική Κέρκυρα!

Ο Γιώργος Ντάβλας επέλεξε το ιστορικό ξενοδοχείο Corfu Palace και την Κέρκυρα για να παρουσιάσει σε ένα κομψό cocktail party το “Opera Tables” -εκδόσεις Niki Publishing- στους εκλεκτούς καλεσμένους, που τον τίμησαν με την παρουσία τους. Ο εμπνευστής και δημιουργός του coffee table book, προλόγισε την παρουσίαση του “Opera Tables” ενώ στη συνέχεια το λόγο πήραν προσωπικότητες της Κέρκυρας που συνέβαλαν με τον δικό τους μοναδικό τρόπο στην υλοποίηση αυτού του μοναδικού έργου που εξυμνεί την όπερα.

Έλενα Ντάβλα, Ιωάννα Στραγάλη

Αξίζει να αναφέρουμε ότι το θέατρο του Σαν Τζάκομο, ή αλλιώς το θέατρο του Αγίου Ιακώβου της πόλης της Κέρκυρας, ήταν το πρώτο θέατρο που οικοδομήθηκε και λειτούργησε στον ελληνόφωνο χώρο τα νεότερα χρόνια. Εγκαινιάστηκε το 1733 και έως το 1893 αναδείχθηκε ως εστία της όπερας και του μουσικού θεάτρου.

Γιώργος Ντάβλας, Σπύρος Παδοβάς, Ιωάννα Στραγάλη

Η Μαρία Βούλγαρη φωτογραφήθηκε με το βιβλίο “Opera Tables”

Κοντέσα Λίζα Παλαβιτσίνη, Δάφνη Παλαβιτσίνη

Οι ιδιοκτήτες του Corfu Palace, Χρήστος και Έλφη Φωκά, με τη πολύτιμη συμβολή του γιου τους Ντάνιελ, οργάνωσαν τη δεξίωση προς τιμήν του Γιώργου Ντάβλα, με σκοπό την παρουσίαση του “Opera Tables” στο ιστορικό ξενοδοχείο.

Χρήστος Φωκάς, Ντάνιελ Φωκάς

Νωρίτερα το καλοκαίρι στην Κέρκυρα, είχαν πραγματοποιηθεί με μεγάλη επιτυχία τα επίσημα εγκαίνια της Έκθεσης «ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΛΑΣ- ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΙΕΡΕΙΑ ΤΗΣ ΟΠΕΡΑΣ» στο Αχίλλειο Μουσείο με διοργανωτές την Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου και η Διεύθυνση  του Αχίλλειου Μουσείου, και συνδιοργανωτές τον Ελληνικό Σύλλογο Μαρία Κάλλας, την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και το Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων.

Ο Γιώργος Ντάβλας προλόγισε την παρουσίαση του “Opera Tables”

Στις σελίδες του “Opera Tables” ο αναγνώστης έχει την ευκαιρία να δει θεατρικά θεματικά τραπέζια με αναφορές σε 90 όπερες σε 33 διαφορετικά μέρη του κόσμου. Ξεφυλλίζοντας το πολυσέλιδο άλμπουμ απολαμβάνεις τη μαγεία που κρύβεται πίσω από τις νότες της παγκόσμιας λυρικής σκηνής και τις εμπνευσμένες προτάσεις για την διακόσμηση του τραπεζιού ενός ιδιαίτερου καλέσματος.

Ανθή Σαλαγκούδη

Μαρία Βούλγαρη, Αναστάσιος Διαβάτης, Προϊστάμενος του Μουσείου Αχίλλειο στο Γαστούρι Κέρκυρας, Καλομοίρα Μιχαλά

Στέλιος Κωνσταντινίδης, Κάτια Μανδύλα, Νίκος Γεωργιάδης

Κώστας Κολάγγης, Τάση Παϊπέτη

Αλεξάντρα Κουλιάσα, Κωνσταντίνος Τριβιζάς, Καλομοίρα Μιχαλά

It’s good to know: Το ξενοδοχείο Corfu Palace βρίσκεται στην πόλη της Κέρκυρας μόλις 5 λεπτά από το Λιστόν και λειτουργεί όλο το χρόνο. Χτίστηκε το 1954 από τον γνωστό αρχιτέκτονα κ. Σακελάριο και χαίρει μεγάλης εκτίμησης όλων των Κερκυραίων, αφού αποτελεί θρύλο για το νησί.

error: Content is protected !!