ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

O pastritect Dimitris Economides στο The Pop Up Project “Spring Edition”!

Με σπουδές στις Καλές Τέχνες και τη Ζαχαροπλαστική, και μεγάλη επαγγελματική εμπειρία που -μεταξύ άλλων- περιλαμβάνει επιτυχημένες συνεργασίες με βραβευμένα εστιατόρια και ξενοδοχεία, θέση καθηγητή σε σχολή Ζαχαροπλαστικής, αλλά και το δικό του ζαχαροπλαστείο, ο Δημήτρης Οικονομίδης είναι ένας επαγγελματίας που έχει αφιερώσει τη ζωή του στο φίνο γούστο και τις εκλεκτές, λεπτοδουλεμένες δημιουργίες. Τα βραβεία, οι τίτλοι και η αναγνώριση δεν ορίζουν την προσωπικότητα του Δημήτρη Οικονομίδη όσο ο τρόπος με τον οποίο ο ίδιος αντιμετωπίζει το προϊόν του: ως αρχιτεκτόνημα. Κάθε σχέδιο πρέπει να έχει από πίσω του μία ιδέα. Κάθε γλυκό πρέπει να βασίζεται σε ποιοτική πρώτη ύλη. Κάθε εκτέλεση πρέπει να γίνεται επιμελώς και με φροντίδα. Ο τίτλος pastritect προέκυψε από αυτήν ακριβώς την αρχή του pastry chef να ντύνει την έμπνευσή του με μεθοδικότητα, ανάγοντας τη Ζαχαροπλαστική σε τέχνη που επικοινωνεί με την επιστήμη και αφήνει προσωπικό στίγμα.

Το όραμα του Δημήτρη Οικονομίδη συναντάει την τεχνική του σε έναν νέο χώρο στο Ψυχικό, ο οποίος συνδυάζει την υψηλή αισθητική με την άρτια πρακτική απόδοση. Το νέο κατάστημα, δημιουργημένο σαν μοντέρνος ύμνος στην αστική Αθήνα, με αναφορές τόσο σε κλασικά στοιχεία όσο και σε σύγχρονα, φιλοδοξεί να αποτελέσει μία δημιουργική πύλη προς την εκλεπτυσμένη γεύση. Για τον pastritect, ένα γλυκό δεν είναι απλώς μια τυχαία στιγμή απόλαυσης, αλλά μία πολύπλευρη εμπειρία με νόημα και σκοπό.

Τις Πασχαλινές υψηλής αισθητικής δημιουργίες του Dimitris Economides θα τις βρείτε στο 10ο επετειακό The Pop Up Project “The Spring Edition”, που θα πραγματοποιηθεί  αυτή την Παρασκευή 19 & το Σάββατο 20 Απριλίου, από τις 10 το πρωί έως τις 20.00’ το βράδυ, στο Fougaro/Athens14, 14ο χλμ. Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας, Κ. Κηφισιά 14564

Μπείτε εδώ για να βρείτε το The Pop Up Project “Spring Edition” ακόμα πιο εύκολα!

error: Content is protected !!