ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Ο λάτρης της θηλυκότητας Marcelo Zeballos επιστρέφει με μία ιδιαίτερη έκθεση!

H Mamush Gallery υποδέχεται τον διεθνούς φήμης ζωγράφο και καθηγητή Marcelo Zeballos, που επιστρέφει στην Αθήνα στις 16 Μαΐου 2019 με τη νέα του έκθεση “Momentos Memorables” στην Κηφισιά. Γεννημένος το 1970 στο Buenos Aires, ο Marcelo Zeballos ανήκει στον κόσμο της τέχνης από τα τέλη της δεκαετίας του ‘90. Διαθέτει στο ενεργητικό του σαράντα πέντε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις σε μουσεία όπως το Eduardo Sivori Museum και το Palais de Glace Museum και αίθουσες μοντέρνας τέχνης διεθνώς, αλλά και συνεργασίες ως Art Designer με την Disney και το MTV στην Αργεντινή.

Ο λάτρης της θηλυκότητας Marcelo Zeballos, χωρίς ποτέ να ξεφεύγει από την απόλυτη πηγή της έμπνευσής του, τη γυναίκα-πρωταγωνίστρια, έρχεται να παρουσιάσει μια σειρά από στιγμές όπου ο ρόλος της μούσας του είναι να καθορίζει το χώρο και να τον επαναπροσδιορίζει με τρόπο κινηματογραφικό: Η νέα του ηρωίδα δεν είναι η γυναίκα των διαφημιστικών πορτραίτων, αλλά μια φιγούρα που χορογραφεί μέσα στη φύση και καλεί την κάμερα να την ακολουθήσει. Είναι μοναδική, γιατί ακόμα κι όταν δεν κοιτάζει το φακό γνωρίζει ότι το χρώμα, οι φόρμες και οι γραμμές του ορίζοντα θα ακολουθήσουν τα βήματά της. Οι στιγμές του Marcelo Zeballos είναι γεμάτες ανθισμένο συναίσθημα. Η χαρακτηριστική έκφραση του πινέλου του και η έκρηξη των χρωμάτων καταφέρνουν πραγματικά να αποτυπώσουν όλα αυτά που ενώ δεν γίνεται να ειπωθούν, μένουν αλησμόνητα.

Η Mamush Gallery είναι μια σύγχρονη και δυναμική διεθνής γκαλερί σύγχρονης τέχνης, με έργα καταξιωμένων διεθνών καλλιτεχνών αλλά και με έντονο ενδιαφέρον στην παρουσίαση και στήριξη νέων καλλιτεχνών. Διαθέτει μια αξιόλογη ιδιωτική συλλογή με έργα των Andy Warhol, Roy Lichtenstein, Keith Haring, Victor Vasarely, Robert Indiana, Jeff Koons, Pablo Picasso, Alexander Calder, Joan Miro, Henri Matisse, Ελλήνων διεθνών καλλιτεχνών όπως Takis, Pavlos, Gaitis, Vassiliki, Chryssa, Antonakos αλλά και νεότερων όπως Brigitte Polemis, Albertin Trichon, Michael Abrams, Antonis Kiourktsis και Eleni Sameli. Ο εκθεσιακός χώρος βρίσκεται στο Μπενάκειο Εμπορικό Κέντρο στη Κηφισιά αλλά έχει συνεργασία και με άλλους εκθεσιακούς χώρους τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς.

Διάρκεια έκθεσης: 16 Μαΐου – 15 Ιουνίου 2019 Mamush Gallery: Μπενάκειο Εμπορικό Κέντρο, Παναγίτσας 3, 145 62 Κηφισιά

error: Content is protected !!