ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Ο Γιάννης Κόττης θα πλημμυρίσει με χρώματα, τα δέντρα και τα περιβόλια του την Μύκονο!

Μοναδικά έργα που υμνούν τη ζωή και τη δύναμη της φύσης φιλοτέχνησε ο Γιάννης Κόττης για τη νέα του έκθεση που εγκαινιάζεται στην γκαλερί Kapopoulos Fine Arts, στη Μύκονο, στις 16 Ιουλίου. Ο διεθνής καλλιτέχνης που για χρόνια έχει εργαστεί και μεγαλουργήσει στο Παρίσι παρουσιάζει μια νέα σειρά «εκρηκτικών» έργων τέχνης που προσφέρουν δυναμικές αποδράσεις από το αστικό τοπίο. Ένα πολύχρωμο εικαστικό περιβάλλον με τον καλλιτέχνη να είναι προσηλωμένος στη φόρμα και τα υλικά του, δημιουργώντας ένα ιδιαίτερο ζωγραφικό περίγυρο με προσωπικότητα, που διακρίνεται για το έντονο αφηγηματικό στοιχείο του. Στη δουλειά του Γιάννη Κόττη διαπιστώνουμε πως οτιδήποτε υποδηλώνει τη ζωή αποτελεί το αγαπημένο του θέμα.

03xx

Τα γεμάτα καρπούς δέντρα κυριαρχούν, καθώς τα περιβόλια του βρίσκονται σε εποχή απόλυτης γονιμότητας. Οι λεμονιές, οι πορτοκαλιές, οι ροδιές, αλλά και οι συκιές, κάθε μια πρωταγωνίστρια στο δικό της έργο, καλούν τον άνθρωπο για να του προσφέρουν τα αγαθά τους. Στις εντυπωσιακές δημιουργίες του Γιάννη Κόττη η αρμονική συνύπαρξη ανθρώπινου, ζωικού και φυτικού βασιλείου έχει σχεδόν πάντοτε τον πρώτο λόγο.

08xx

Τα χρώματα είναι έντονα και τα τοπία του αποπνέουν μια παιδική σχεδόν αθωότητα και μια μοναδική αισιοδοξία. Τίποτα δεν είναι στατικό. Τα ποδήλατα του έχουν κίνηση, όπως και η γαλάζια και ροζ βέσπα του που μας γυρίζει σε άλλες εποχές, ο αγαπημένος του σκύλος δεν θα μπορούσε να λείπει ούτε αυτή τη φορά, μαζί με τα καράβια του που αρμενίζουν. Ακόμα και οι ναύτες του όταν ονειρεύονται ή ησυχάζουν μας ταξιδεύουν νοητά. Όλα ή σχεδόν όλα τα στολίζει ο Γιάννης Κόττης με ολάνθιστα λουλούδια, που περιβάλλουν τα θέματα του. Τα έργα του προσφέρουν χαρά και μια νοητή απόδραση από το γκρίζο της καθημερινότητας.

09xx

It’s good to know: Ο Γιάννης Κόττης γεννήθηκε στο Κοκκώνι Κορινθίας το 1949. Σπούδασε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών με καθηγητή τον Γιάννη Μόραλη και τον Νίκο Νικολάου στο προκαταρκτικό έτος (1974 – 1979). Παράλληλα παρακολούθησε μαθήματα σκηνογραφίας. Συνέχισε τις σπουδές του στη Beaux – Arts στο Παρίσι για τρία χρόνια. Από το 1987 έως και σήμερα εκθέτει στην Γκαλερί Samy Kinge – Παρίσι.

Η έκθεση του Γιάννη Κόττη στην γκαλερί Kapopoulos Fine Arts Μύκονος εγκαινιάζεται στις 16 Ιουλίου στις 8.30 μ.μ. παρουσία του καλλιτέχνη.
Διάρκεια έκθεσης: 16 ως 28 Ιουλίου 2016.
Ώρες λειτουργίας: 11.00- 15.00 και 19.00- 01.00.
Kapopoulos Fine Arts Μυκόνος: Ενόπλων Δυνάμεων 15, Κεντρικό Ματογιάννι

error: Content is protected !!