ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

«Nouveau réalisme»: Λαμπερά εγκαίνια στο Ίδρυμα Β & Ε Γουλανδρή!

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της πρώτης μεγάλης, διεθνούς έκθεσης που διοργανώνει το Μουσείο του Ιδρύματος Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή στην Αθήνα, με τίτλο Nouveau réalisme, το εκρηκτικό καλλιτεχνικό κίνημα που ανέτρεψε την τέχνη του 20 ου αιώνα. Το αφιέρωμα στο Nouveau Réalisme, ή Νέο Ρεαλισμό, το εκρηκτικό, επαναστατικό κίνημα μεταξύ των Dada και της Pop Art, πραγματοποιείται σε συνεργασία με διεθνείς φορείς μεταξύ των οποίων και το Κέντρο Πομπιντού και θα διαρκέσει έως τις 9 Απριλίου 2023.

Στην έκθεση, την οποία επιμελούνται η Πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης Man Ray Marion Meyer και η Υπεύθυνη της Συλλογής του Ιδρύματος Β & Ε Γουλανδρή Μαρία Κουτσομάλλη- Moreau, παρουσιάζονται πάνω από 50 έργα των Yves Klein, Niki de Saint Phalle, César, Christo και 9 ακόμα Νέων Ρεαλιστών. Η σκηνογραφία της έκθεσης μελετήθηκε από τον Ανδρέα Γεωργιάδη και την Παρασκευή Γερολυμάτου.

Γιώργος Καρτάλης, Αθανασία Κομνηνού

Το Nouveau Réalisme, ή Νέος Ρεαλισμός, είναι ένα από τα μείζονα καλλιτεχνικά κινήματα του 20ου αιώνα. Αναπτύχθηκε σε μια εποχή μεταίχμιο της Ιστορίας, όπου η τέχνη έπαψε να χαρακτηρίζεται μοντέρνα για να ονομαστεί σύγχρονη. Κάποια από τα δεκατρία μέλη που συγκρότησαν το κίνημα σήμερα συγκαταλέγονται στα διάσημα πλέον ονόματα, με ισχυρό καλλιτεχνικό στίγμα.

Μαίρη Φιξ

Στα εγκαίνια της έκθεσης τους καλεσμένους υποδέχθηκαν η Πρόεδρος του Δ.Σ. του Ιδρύματος Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή Fleurette Καραδόντη και ο Γενικός Διευθυντής Κυριάκος Κουτσομάλλης.

Αθηνά Νούτσου Πικραμμένου-Παναγιώτης Πικραμμένος-Μαρία Κουτσομάλλη Moreau

Isabelle Levy -David Levy-Marion Meyer

Νικόλαος Κατσίκης-Fleurette Καραδόντη-Άρης Αγγελάκος

Κυριάκος Κουτσομάλλης-Αντώνης Κομνηνός

Δέσποινα Πορτοκάλη

Κάλια Αϊδίνη

Βασίλης Θεοχαράκης-Μαρίνα Θεοχαράκη-Βαγγέλης Χρόνης-Κυριάκος Κουτσομάλλης

O πρέσβης της Ελβετίας στην Ελλάδα Stefan Estermann

Λουίζα Καραπιδάκη-Ειρήνη Ηλιοπούλου

Αφροδίτη Λίτη-Μαρία Φιλοπούλου

Μαίρη Φιξ-Μαρία Ξανθάκου

Isabelle Levy-Μαρία Κουτσομάλλη Moreau-David Levy

Φωτογραφίες: NDPPHOTO

error: Content is protected !!