ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Νεκρολούλουδα με την Laura Mamakos στην Οικία Κατακουζινού!

Τρεις γυναίκες.
Τρεις διαφορετικές στιγμές ανεκπλήρωτου Έρωτα.
Τρεις γυναικείες ιστορίες που υμνούν τον παθιασμένο έρωτα στην ρομαντική, εγωϊστική και σαρκική… αλλά και στην απόλυτη πλευρά του που φτάνει ως τη θυσία.

Τρεις καλλιτέχνες…
Μία προφορική αφηγήτρια, μία σοπράνο κι ένας πιανίστας, συναντιούνται σε ένα πρόγραμμα – work in progress – όπου πειραματίζονται και γνωρίζονται εκ νέου με το αντικείμενό τους. Συνυπάρχουν συνδυάζοντας κλασσικό τραγούδι, μουσική και αφηγήματα, σε μια διαθεματική και διακειμενική προσέγγιση του υλικού τους.
Έτσι ο αρχικός μύθος εμπλέκεται με σχετικά λογοτεχνικά αποσπάσματα, με λαϊκούς θρύλους, με πρωταρχικούς ήχους διαμορφώνοντας ένα νέο περιβάλλον για την κάθε άρια.

Τρεις ξεχωριστές παρουσιάσεις με διαφορετική αύρα: τη συνοδεία του κρασιού, τη μυρωδιά του τσαγιού, την απλότητα του πρωϊνού.

Και ο χώρος.
Η Οικία Κατακουζηνού, χώρος υψηλής αισθητικής που φέρει μια όμορφη κληρονομιά απρόσμενων καλλιτεχνικών συναντήσεων τωρινών αλλά και από την κατοίκησή του ακόμα από το ζεύγος Κατακουζηνού, δεν θα μπορούσε παρά να είναι ιδανικός τόπος.

ΑΦΗΓΗΣΗ – ΚΕΙΜΕΝΑ: Σάσα Βούλγαρη
ΤΡΑΓΟΥΔΙ: Laura Mamakos
ΠΙΑΝΟ: Γιάννης Αερινιώτης

Αφισα

 

ΠΕΜΠΤΗ 10 ΜΑΡΤΙΟΥ, στις 21.00 μ.μ.
κόστος: 25 Ευρώ με ποτό βραδυνό

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18 ΜΑΡΤΙΟΥ, στις 19.00 μ.μ.
κόστος 18 Ευρώ με τσάι απογευματινό

ΚΥΡΙΑΚΗ 20 ΜΑΡΤΙΟΥ, στις 12.00 π.μ.
κόστος 10 Ευρώ με φως πρωϊνό

Ίδρυμα Άγγελου και Λητώς Κατακουζηνού, Αμαλίας 4 – 5ος όροφος
ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ: info@katakouzenos.gr

It’s good to know:

Η ΑΦΗΓΗΤΡΙΑ ΣΑΣΑ ΒΟΥΛΓΑΡΗ
Γεννήθηκε στην Καρδίτσα. Είναι πρωτοπόρος της νεοαφήγησης στην Ελλάδα. Αφηγείται επαγγελματικά από το 1993. Σχεδιάζει πρωτότυπα προγράμματα και έχει γίνει γνωστή από τις σταθερές συνεργασίες της με μεγάλα Μουσεία και Πολιτιστικά Ιδρύματα της Ελλάδας και της Κύπρου (Ίδρυματα: Μιχάλης Κακογιάννης, Θεοχαράκη, Λεβέντη και Μουσεία: Μπενάκη, Κυκλαδικής, Γουλανδρή, Λαϊκής Τέχνης κ.α.) καθώς και σε σχολεία. Διδάσκει Τεχνική Προφορικής Αφήγησης και Δημιουργική Γραφή έχοντας διαμορφώσει τη δική της μέθοδο διδασκαλίας, από το 1993. Υπήρξε η πρώτη Ελληνίδα επαγγελματίας αφηγήτρια που προτάθηκε από την SCBWI Greece, στην κατηγορία oral storyteller για το σουηδικό βραβείο παιδικής λογοτεχνίας ALMA το μεγαλύτερο στον κόσμο (2014 & 2015). Το Δεκέμβριο του 2013 κλήθηκε από τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Μύρωνα Μιχαηλίδη, να δημιουργήσει, σκηνοθετήσει και να αφηγηθεί «Το Παραμύθι των Χριστουγέννων» στην 1η επίσημη παρουσίαση της Παιδικής Χορωδίας της ΕΛΣ

Η ΣΟΠΡΑΝΟ LAURA MAMAKOS
Laura_Mamakos_Athens_concert_1 (1)Γεννήθηκε στο San Francisco (Η.Π.Α.). Εχει εμφανιστεί σε όπερες στις Η.Π.Α., στην Ιταλία, και στην Ισπανία ερμηνεύοντας ρόλους όπως την Musetta (La Bohème, Puccini), Barbarina (Le Nozze di Figaro, Mozart), Frasquita (Carmen, Bizet), Annina (La Traviata, Verdi), The Sandman (Hansel und Gretel, Humperdinck). Τον Απρίλιο του 2016 θα ερμηνεύσει την Donna Elvira, στην όπερα Don Giovanni του Mozart, στο Boulder Opera (Colorado, Η.Π.Α.). Στην Ελλάδα έχει λάβει μέρος σε φεστιβάλ και ρεσιτάλ στο Ναύπλιο (Φουγάρο), στην Τρίπολη (Μαλλιαροπούλειο Θέατρο), και στην Ολυμπία (Φεστιβάλ Αρχαίας Ολυμπίας), ενώ στην Αθήνα έχει εμφανιστεί σε διάφορα θέατρα και συναυλιακούς χώρους (Φιλολογικός Σύλλογος Παρνασσός, Half Note Jazz Club, Μουσείο Μπενάκη, κ.α.). Έχει συνεργαστεί με διεθνώς καταξιωμένους και διακεκριμένους πιανίστες, διευθυντές ορχήστρας και σκηνοθέτες όπως ο Δημήτρης Γιάκας, ο Juan Antonio Alvarez Parejo, ο Jorge Rύbio, ο Dante Mazzola, ο Giancarlo del Monaco, κ.α. Είναι Πρόεδρος, και συνιδρυτής, του Μη Κερδοσκοπικού Ιδρύματος Dionysia Trust, που υποστηρίζει νέους μουσικούς.

Ο ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΕΡΙΝΙΩΤΗΣ
Γεννήθηκε στον Πειραιά. Πήρε δίπλωμα πιάνου με Άριστα και πρώτο βραβείο από το Εθνικό Ωδείο. Συνέχισε τις σπουδές του με υποτροφία στην Μόσχα και στην Βιέννη. Πλέον ασχολείται με την συνοδεία κλασικού τραγουδιού. Έχει συνεργαστεί με την Εθνική Λυρική Σκηνή προετοιμάζοντας διάφορες όπερες καθώς και με το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Είχε την χαρά και την τιμή να υπάρξει συνεργάτης των Κώστα Πασχάλη και Φραγκίσκου Βουτσίνου. Έχει δώσει πολυάριθμα ρεσιτάλ σε διάφορες πόλεις της Ελλάδος συνοδεύοντας τους σημαντικότερους Έλληνες τραγουδιστές. Διδάσκει ως πιανίστας στο ωδείο Kodaly και είναι μουσικός εκγυμναστής στην τάξη της Χριστίνας Γιαννακοπούλου στα ωδεία Kodaly και Athenaeum.

error: Content is protected !!