ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Νέα πνοή στη δεκαετία των 60s μέσα από τα workshop πλεκτικής!

Από το 1960 μέχρι και σήμερα, το Πανελλήνιο αποτελεί τον πρώτο σταθμό ολοκληρωμένης εξυπηρέτησης αυτοκινήτων, προσανατολισμένο στην ικανοποίηση των πελατών του. Διαθέτει πλυντήριο και χώρους στάθμευσης, καθώς και ένα καφενείο – κόσμημα με αυθεντική αισθητική της δεκαετίας του 1960.
Με έμπνευση από την χαρακτηριστική δεκαετία των 60’s και με στόχο να υπενθυμίσει όμορφες στιγμές και δραστηριότητες της εποχής, το Πανελλήνιο, διοργανώνει κάθε μήνα στο χώρο του παραδοσιακού καφενείου που φιλοξενεί ο σταθμός στο εσωτερικό του, workshops εμπνευσμένα από αυτή την περίοδο, με ιδιαίτερη θεματολογία.
Σε συνεργασία με το κέντρο Κύκλοι Δημιουργικής Έκφρασης Κοιν.Σ.ΕΠ, το διάστημα Σεπτέμβριος – Οκτώβριος, διοργανώθηκε ένα μοναδικό “Swinging Sixties”-Workshop πλεκτικής που ταξίδεψε τους συμμετέχοντες πίσω στη δεκαετία, δίνοντας την ευκαιρία να διδαχθούν σε πρακτικό επίπεδο την αύξηση πόντων, δημιουργία σχεδίου και κορδονιού με τη χρήση των βελόνων, ώστε να δημιουργήσουν ένα όμορφο κάλυμμα κεφαλιού.


Με πλοηγό τη μόδα της τότε εποχής, δόθηκε η ευκαιρία σε όσους συμμετείχαν να μάθουν σε θεωρητικό επίπεδο πως το κοινωνικό πλαίσιο της δεκαετίας επηρεάζει το ένδυμα και ιδιαίτερα το πλεκτό, καθώς και τα χρωματικά μοτίβα που καθόρισαν τη δεκαετία. Μέσα και από συζητήσεις για τις τάσεις της περιόδου, οι συμμετέχοντες πληροφορήθηκαν πως το κίνημα των hippies σηματοδότησε τη γυναικεία μόδα, ενώ συζητήθηκε και το έργο και η επιρροή γνωστών σχεδιαστών και χαρακτηριστικών μορφών ενδυμάτων, που επηρέασαν τις τάσεις τόσο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό. Το workshop ολοκληρώθηκε τονίζοντας τη διαχρονικότητα της δεκαετίας του 1960s, ενώ προσέφερε σε όλους τις γνώσεις για να δημιουργήσουν τα δικά τους moodboards.
Αναδημιουργημένο, με φιλοσοφία «Η εξυπηρέτηση ως εμπειρία», το Πανελλήνιο διατηρεί στοιχεία από την ατμόσφαιρα του 1960 με το αυθεντικό καφενείο, την έκθεση κλασικών αυτοκινήτων και την προσωποποιημένη εξυπηρέτηση. Κυρίως, στόχος του είναι κάθε μήνα να ταξιδεύει με ξεχωριστούς τρόπους το κοινό του σήμερα, σε μία από τις πιο χαρακτηριστικές και ξεχωριστές δεκαετίες.

error: Content is protected !!