ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

“Mykonos to Athens”

Για δεύτερη συνεχή χρονιά, εγκαινιάζεται την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου, στις 20.30 το βράδυ, η ομαδική έκθεση με τίτλο «Mykonos to Athens», στην Γκαλερί Σκουφά Αθήνας, σηματοδοτώντας την έναρξη του εικαστικού της προγράμματος για το Χειμώνα 2017-2018. Μεταξύ των άλλων θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά στην Αθήνα και έργα κινητικής τέχνης του Γάλλου Καλλιτέχνη Patrick Rubinstein.

Patrick Rubinstein

Η έκθεση περιλαμβάνει έργα Ελλήνων και ξένων Καλλιτεχνών που παρουσιάστηκαν στην Γκαλερί Σκουφά Μυκόνου το φετινό καλοκαίρι. Έχοντας ολοκληρώσει ένα πλούσιο εικαστικό πρόγραμμα στο νησί της Μυκόνου, επιλέχθηκαν τα πιο αντιπροσωπευτικά έργα, με σκοπό να παρουσιασθούν στο Αθηναϊκό κοινό, μεταφέροντας την ανάμνηση της θερινής ατμόσφαιρας του νησιού, λίγο πριν καλωσορίσουμε τον Χειμώνα.
Έργα σημαντικών Ελλήνων καλλιτεχνών, κυρίως της γενιάς του’30 και ’60 συνομιλούν με έργα σύγχρονων, από όλο το φάσμα των εικαστικών τεχνών, προσκαλώντας τον επισκέπτη σε έναν ευφάνταστο εικαστικό διάλογο.

Παναγιώτης Μπελντέκος

Συμμετέχουν έργα των παλαιότερων:
Αλέξη Ακριθάκη, Σπύρου Βασιλείου, Γιάννη Γαΐτη, Χρίστου Καρά, Δημήτρη Μυταρά, Παύλου, Αλέκου Φασσιανού, Θεόδωρου Στάμου
και των σύγχρονων:
Στάθη Αλεξόπουλου, Χριστίνας Αντίτ, Ειρήνης Κανά, Αφροδίτης Λίτη, Αλέξανδρου Μαγκανιώτη, Στέλλας Μελετοπούλου, Παναγιώτη Μπελντέκου, Ρούλης Μπούα, Άρτεμις Παπαδήμα, Έλενας Παπαδημητρίου, Θέκλας Παπαδοπούλου, Φώτη Πεχλιβανίδη, Στέργιου Στάμου, Αμαλίας Σωτηροπούλου, Γιώργου Τζινούδη, Σοφιάς Φωτιάδου, Justyna Borucka, Luca Brandi, Brigitte Polemis, Patrick Rubinstein

Εγκαίνια: Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου, στις 20.30 Διάρκεια έκθεσης: 21/09 – 07/10/2017
ΓΚΑΛΕΡΙ ΣΚΟΥΦΑ
Σκουφά 4, 106 73 Κολωνάκι, Αθήνα

Έργο εξωφύλλου: Brigitte Polemis

error: Content is protected !!