ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

To 1o Stray Art Festival στην Σύρο!

Το Stray Art Festival ξεκινάει σε λίγες μέρες και η Σύρος κινείται στους ρυθμούς της 1ης περιπλανώμενης γιορτής της Τέχνης του δρόμου, μέσα από τοιχογραφίες, μουσικά live, θέατρο, φαγητό κι άλλα ωραία. Στις 22-24 Σεπτεμβρίου καταφθάνουν στο νησί καταξιωμένοι καλλιτέχνες από όλη την Ελλάδα για να γεμίσουν αυτό το τριήμερο με χρώμα και να ζωντανέψουν το Καρνάγιο και το Ναυπηγείο του Νεωρίου στην Ερμούπολη της Σύρου. Κόντρα στις αντιξοότητες και τον πεσιμισμό των καιρών, το φεστιβάλ έρχεται να ανοίξει ένα παράθυρο θετικής αύρας, μέσα από την καλλιτεχνική πένα και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των συμμετεχόντων του.
Το εναρκτήριο λάκτισμα του Stray Art έδωσε στις 24 Αυγούστου η oμάδα Urban Act, που αποτελεί ένα συλλογικό φορέα δημιουργίας και προώθησης δημόσιων τοιχογραφιών στην Ελλάδα, με συνεργασίες με οργανισμούς και φορείς, οι οποίοι εφαρμόζουν προγράμματα δημόσιων τοιχογραφιών ανά τον κόσμο. Με τη σειρά τους, φιλοτέχνησαν τον τοίχο του Νεωρίου.

Οι δύο τοιχογράφοι που έθεσαν τις πρώτες πινελιές στον ανανεωμένο καμβά ήταν ο Kez και ο Same84. Στις 22-24/9, θα ολοκληρωθεί η νέα εικόνα του Νεωρίου μέσα από ένα μπουκέτο καλλιτεχνών, που ο καθένας έχει το δικό του στιλ. Γκράφιτι του Kez απεικονίζει ένα γαϊδουράκι, μια κλασική φιγούρα της νησιωτικής Ελλάδας, που τείνει να εξαφανιστεί. Γκράφιτι του Same84 αντλεί έμπνευση από το ρεμπέτικο τραγούδι στον τοίχο του Νεωρίου.
Ο θεματικός άξονας του τριήμερου βασίζεται στη μετάβαση από το ξένο στο ελληνικό στοιχείο, αποδίδοντας έναν αέρα νησιού και κεφιού.

Το 1o Stray Art Festival σας καλεί να ζήσετε μια συναρπαστική εμπειρία εικόνας, ήχου και γεύσεων. Να μοιραστείτε την αγάπη για την δημιουργικότητα, απολαμβάνοντας, παράλληλα, κάθε σκέψη και έμπνευση. Ενεργοποιώντας αισθήσεις και φαντασία μέσα από ένα ευρύ θεματικό φάσμα σε ιστορικούς χώρους της Ερμούπολης. Η συνάντηση καλλιτεχνών και η μουσική θα γίνει η αφορμή για νέες παρέες, συζητήσεις, τρόπους έκφρασης που μπορούν να εκτινάξουν τη στιγμή, τη μέρα, τη ζωή…

error: Content is protected !!