Μπήκαμε στα 21 δωμάτια του The Twenty One Hotel ενώ δοκιμάσαμε την καλύτερη τούρτα του Cipriani!
Ok, μιλάμε για ένα από τα πιο αγαπημένα μας εστιατόρια στην Κηφισιά. Αρκεί να σου πω πως, μαζί με το αυριανό dinner της Ιωάννας, μόνο αυτή την εβδομάδα, θα το έχουμε επισκεφτεί τρεις φορές. Και αυτό που μας αρέσει πιο πολύ στο The Twenty One Restaurant & Bar , είναι πως ο καθένας μας από την παρέα, το προτιμάει για διαφορετικό λόγο και occasion. Ο ένας για την επιβλητική του μπάρα, ο άλλος για τα θρυλικά lunch της Κυριακής, εμείς για τις κοριτσίστικες συναντήσεις μας την άνοιξη στον κήπο, για το sushi, για το black cod με το μαύρο ρύζι, ή -ο Νικόλας ας πούμε- για το burger του, που του αρέσει να το συνοδεύει με ένα πραγματικά σωστό (very) dry Martini.
Χθες το βράδυ, σε μία εκλεκτή παρέα, ανάμεσα στους οποίους και η Χριστίνα Πολίτη και η Μαρία Λεμονιά, ήμασταν καλεσμένοι του Αλέξανδρου και του Φίλιππου Βαρβέρη και του ζεύγους Γρηγόρη και Μαριάννας Ψάλτη, για να μας ξεναγήσουν στη νέα εποχή του The Twenty One Hotel, το οποίο, μέσα στον καταπράσινο κήπο του στην καρδιά της Κηφισιάς, ανάμεσα σε αειθαλή δέντρα και πλούσια βλάστηση, αλλάζει εξ’ολοκλήρου εικόνα και μεταμορφώνεται σε έναν από τους πιο ιδιαίτερους και με στυλ προορισμούς της Αθήνας.
Follow me…
Φυσική εξέλιξη της επιτυχίας του The Wild Hotel στη Μύκονο, το The Twenty One Hotel έχει την σφραγίδα του Αλέξανδρου και του Φίλιππου Βαρβέρη -γνωστοί τα success stories του Interni και του Moda Bagno-, του Γρηγόρη και της Μαριάννα Ψάλτη, δηλαδή της ομάδας φίλων που βρίσκονται πίσω από το αναγνωρισμένο The Twenty One Restaurant & Bar.
Το εκλεκτικό και επί της ουσίας design χαρακτηρίζει τα 21 δωμάτια, η πολυτέλεια απορρέει από τα υλικά, η σύνδεση με την τέχνη και η κοσμοπολίτικη αύρα είναι διάχυτες στην ατμόσφαιρα ενώ η χαλαρή αίσθηση και η κομψότητα σε όλα τα επίπεδα κυριαρχούν τόσο στους εσωτερικούς όσο και στους εξωτερικούς χώρους. Η ευεργετική ηρεμία της φύσης, σε συνδυασμό με τις εμπειρίες που προσφέρουν τα βόρεια προάστια, -σε εγγύτητα με το Άλσος Κηφισιάς, Δάσος Συγγρού, Τατόι-, τα δημιουργικά workshops αλλά και η όλη φιλοσοφία του ξενοδοχείου το καθιστούν έναν προορισμό απόδρασης και σημείο συνάντησης για ένα απαιτητικό κοινό, ομοϊδεάτες με κοινές απόψεις και αισθητική που ταξιδεύουν είτε για business είτε για αναψυχή.
Αυθεντικά σε χαρακτήρα και με μια διαφορετική προσέγγιση στη διακόσμηση, τα 21 δωμάτια διαθέτουν παράθυρα ή μικρές βεράντες που βλέπουν πράσινο, δίνοντας στη φύση το ρόλο που της αξίζει. Στους χώρους δένει αριστοτεχνικά το σύγχρονο design, με τις επιλεγμένες αντίκες και τα vintage αντικείμενα, εκφράζοντας απόλυτα την αισθητική του Αλέξανδρου και του Φίλιππου Βαρβέρη, την οποία πρεσβεύουν τόσο στο Interni όσο και στη Moda Bagno.
Σημείο εκκίνησης για τη διακόσμηση αποτέλεσε το τρισδιάστατο πλακάκι Punto, δημιουργία των Ronan και Erwan Bouroullec για τον οίκο Mutina, που δίνει τον χρωματικό τόνο, πρωταγωνιστώντας στους τοίχους.
Οι λεπτομέρειες από σκούρο ξύλο και μπρούτζο παραπέμπουν στο πολυτελές παρελθόν των αρχοντικών της Κηφισιάς που αναβιώνει με διακριτικό, μοντέρνο πνεύμα. Αυτή η αίσθηση μιας νέας στυλιστικής ισορροπίας επεκτείνεται και στα μπάνια, ντυμένα με μάρμαρο και terrazzo και εξοπλισμένα με έπιπλα σε έντονο χρώμα – κίτρινο, μπλε, πράσινο.
Ουσιαστικά, το ύφος αποπνέει την αστική αισθητική της περιοχής, χωρίς όμως νοσταλγία, αλλά μέσα από έναν δημιουργικό διάλογο που εστιάζει στο παρόν. Όσο για την ατμόσφαιρα; Είναι κοσμοπολίτικη, χωρίς επιτήδευση, γαλήνια και σε άμεση επαφή με το περιβάλλον. Ένα μικρό ξενοδοχείο πολυτελές όσο και οικείο που προσφέρει τις καλύτερες υπηρεσίες στον επισκέπτη του.
Της ξενάγησης μας στα 21 δωμάτια του contemporary chic ξενοδοχείου, ακολουθεί δείπνο στο γνωστό “21”. Με το που μπαίνω στο αγαπημένο μου εστιατόριο, μπαίνω αμέσως και στο κλίμα που θέλει να με βάλει. Η μουσική του, αυτή τη στιγμή παίζει μία άκρως ερωτική jazz, οι χαρακτηριστικοί ήχοι από τα κρύσταλλα που τσουγκρίζουν ευχές, γνωστοί και φίλοι σε κάθε ένα από τραπέζια του. Αριστερά μας τρώνε με την παρέα τους το ζεύγος Δημήτρη και Σοφίας Εφραίμογου, πιο δίπλα η οικογένεια Βαφειά.
Με μια ιστορία δέκα χρόνων και ένα από τα «διαχρονικά» πλέον εστιατόρια όχι μόνο των βορείων προαστίων αλλά της Αθήνας, το The Twenty One Restaurant & Bar αποτελεί πια τον πυρήνα του ξενοδοχείου. Κι αν μέχρι σήμερα ήταν συνυφασμένο με βραδινές εξόδους, τώρα φιλοδοξεί να γίνει το αγαπημένο all day meeting point.
Η Μαριάννα Ψάλτη μας προσκαλεί να έρθουμε με τον Νικόλα να μείνουμε ένα Σαββατοκύριακο σε ένα από τα κοσμοπολίτικα δωμάτια του ξενοδοχείου, η Ιωάννα Αλεξάτου που έχει ζήσει ήδη την εμπειρία μου μιλάει για το συγκλονιστικό πρωινό που σερβίρεται εδώ. Ξεκινώντας από το πολύ προσεγμένο πρωινό – μπουφές και à la carte– με αυγά ελευθέρας βοσκής, τοπικά τυριά και αλλαντικά, πίτες, βιολογικά φρούτα και χυμούς και φυσικά τον καλύτερο καφέ.
Και συνεχίζοντας με ελαφρά και υγιεινά πιάτα για κάθε στιγμή της ημέρας που σερβίρονται και στα δωμάτια. Όσο για το βράδυ το The Twenty One Restaurant & Bar διατηρεί το γνώριμο, υψηλών προδιαγραφών status του με τον chef Νίκο Δήμητρα να βασίζεται στις εξαιρετικές πρώτες ύλες, προσφέροντας ένα menu όπου η Γαλλία, η Μεσόγειος και η Ασία συνδιαλέγονται. Επίσης το The Twenty One διαθέτει μια εντυπωσιακή wine list με 160 επιλεγμένες ετικέτες από όλο τον κόσμο, τα καλύτερα spirits, ενώ για τα cocktails χρησιμοποιούνται συστατικά που ετοιμάζονται εντός από φρέσκες πρώτες ύλες.
Το δείπνο μας, ολοκληρώνεται με το πιο συγκλονιστικό Cipriani cake, που όπως μας πρότεινε ο Φίλιππος πρέπει να πάρουμε “οπωσδήποτε” και δεύτερο κομμάτι, και που οφείλω να ομολογήσω, όσες φορές κι αν έχω δειπνήσει εδώ, δεν το είχα δοκιμάσει ποτέ πριν.
Love at first bite!
Ποια Κυριακή? Και αύριο εδώ θα είμαι πάλι…