ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

ΜISIFU: Το νέο στέκι του Παλαιού Ψυχικού!

Σας εξομολογήθηκα όλη την αλήθεια μου και προχθές, μέσα από το Instagram account μου. Εμείς της “γειτονιάς” Ψυχικού-Φιλοθέης, δεν το είδαμε και με πολύ καλό μάτι το Misifu. Δεν είχαμε τίποτα προηγούμενα μαζί του, αστείο πράγμα, είχαμε όμως πολλά προηγούμενα με τον προκάτοχο του, το χιλιολατρεμένο Geona’s. Είχαμε αναμνήσεις, είχαμε το “δικό” μας τραπέζι και τα “δικά” μας stools όπου μαζευόταν όλη η παρέα, είχαμε Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιές, είχαμε μεσημέρια Κυριακής με burger και bloody marys, είχαμε βράδια Πέμπτης με γλώσσα meunière και Dry Martinis, είχαμε τον Τάρη να ξέρει την κάθε παραξενιά μας, είχαμε ένα πραγματικό στέκι. Και στα διπλανά τραπέζια, φίλοι παντού. Που παίρνουν για μία ακόμη φορά το φρέσκο λαβράκι στη σχάρα με σπανάκι σοτέ ή το ταρτάρ σολομού ή το κοτόπουλο curry ή το θρυλικό burger από black angus. Ναι, εδώ συμβαίνει ό,τι στο L’ Abreuvoir ή στο Blue Pine. Έτσι και κολλήσεις με ένα πιάτο, δεν δοκιμάζεις τίποτα άλλο… Είχαμε όλα αυτά, και ξαφνικά το Geona’s κλείνει. Και χάνουμε όλα τα παραπάνω, και οποιοσδήποτε πήγαινε να ανοίξει οτιδήποτε στον χώρο του Geona’s, θα μας έφταιγε, σωστά;
“Ευτυχία είναι, να έρχεσαι με τεράστια επιφυλακτικότητα -και λίγη καχυποψία- στον χώρο που υπήρχε το πιο αγαπημένο σου στέκι ever, το Geona’s (που ήδη σου λείπει τρελά), και να αντικρίζεις αυτό που “φοβόσουν”, ένα πραγματικά υπέροχο εστιατόριο, με όμορφο κόσμο στη σάλα, με σταρ-chef τον Δημήτρη Νίκολη στην κουζίνα (γνωστό και αγαπημένο από το Barbarossa στην Πάρο), και καλούς φίλους να σε περιμένουν στο μπαρ…” έγραψα λοιπόν προχθές στο instagram μου, από το Misifu…

Στο εντυπωσιακό μπαρ του Misifu, με την Μαρίνα Κουταρέλη, την Ελίνα Σμπώκου και την ιδιοκτήτρια του εστιατορίου, Μίρα Ζάκου

Με όνομα παρμένο από το γνωστό καρτούν-κεραμιδόγατο, το MISIFU Mediterranean Tavern στο Παλαιό Ψυχικό, αποτελεί τη νέα «άφιξη» στο γαστριμαργικό χάρτη της Αθήνας και φιλοδοξεί να γίνει meeting point για γεύμα ή δείπνο, για τους λάτρεις της καλής μοντέρνας μεσογειακής κουζίνας.
Με αρχιτεκτονική διάθεση που χαρακτηρίζεται από την έμφαση στο μέταλλο και το ξύλο, το MISIFU απλώνεται σε μεγάλα και άνετα επίπεδα, προσφέροντας ζεστή φιλοξενία και minimal αισθητική. Επιπλέον , με σήμα κατατεθέν τη μεγάλη τετράγωνη μαρμάρινη μπάρα στο κέντρο του μαγαζιού, τις περιμετρικές τζαμαρίες αλλά και τον τοίχο που έχει επενδυθεί με κεραμικά πλακάκια από τη Λατινική Αμερική, έχει ήδη κλέψει την καρδιά και των πιο απαιτητικών.


Το εντυπωσιακό σκηνικό συμπληρώνει η πολυσυλλεκτική κουζίνα της οποία ηγείται ο πολύπειρος και ταλαντούχος chef Δημήτρης Νίκολης με ένα μενού που εστιάζει στο εξαιρετικό κρέας αλλά και στο φρέσκο ψάρι.

Φιλέτο σφυρίδας φρικασέ

Το ταξίδι στην απόλαυση ξεκινά με την πρωτότυπη Αθηναϊκή σαλάτα με κολοκύθι, σπόρους φασολιού, αβοκάντο, αυγά ψαριού και μαγιονέζα μάραθου συνοδευόμενα από ιδιαίτερης έμπνευσης πιάτα όπως το carpaccio μοσχάρι με κρούστα μυρωδικών, ανθό αλατιού και πέρλες τρούφας και το ριζότο με άρωμα γεμιστά και σάλτσα φέτας. Για τα κυρίως οι επιλογές είναι πολλές , από ελληνική μπριζόλα ωρίμανσης μέχρι Bistecca Fiorentina Chianina και κομπέ φιλέτο Tajima Ιαπωνίας.

lemon tart με φρούτα του δάσους και πέρλες grand marnier

Παράλληλα, όπως έμαθα προχθές το βράδυ, από τα πιο έγκυρα χείλη, ο ερχομός της άνοιξης θα φέρει νέες εκπλήξεις με το νέο brunch μενού που θα ξεσηκώσει και τον πιο “επιφυλακτικό” της γειτονιάς…

Photo credit: Παναγιώτης Μαυρομάτης

error: Content is protected !!