ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Ας μιλήσουμε για πραγματικό Gourmet και ας εξερευνήσουμε την Ελλάδα μέσα από την μοναδική Ελληνική φιλοξενία…

“Δεχθείτε μερικά μόνο από τα εξαιρετικά προϊόντα που παράγει αυτός ο τόπος, προκειμένου να τα γευτείτε τις ημέρες των εορτών και πριν αποφασίσετε να τον ζήσετε μέσα από την διαμονή σας στα 17 υπέροχα δωμάτια του ξενοδοχείου μας. Με τις ευχές μας για υγεία, δύναμη, δημιουργία και ευημερία το νέο έτος, στο επανιδείν…Μαριάννα Ζωίδη-Κώστας Πιστιόλας”

bag

…Αυτή, είναι η κάρτα που συνοδεύει το υπέροχο δώρο που έλαβα γεμάτη με τους θησαυρούς που γεννάει το Αγρίνιο…

Tα υπέροχα προϊόντα της Gaea που έτσι κι αλλιώς τα έχουμε συνέχεια σπίτι μας: Sundried Tomatos bruschetta, και snack pack με εξαιρετικές ελιές! Rissoto with Truffles & Πιλάφι με Μανιτάρια από την Agrino, Μαλαγουζιά από την Θεστία, Αγρινιώτικα Μπακλαβαδάκια...

Tα υπέροχα προϊόντα της Gaea που έτσι κι αλλιώς τα έχουμε συνέχεια σπίτι μας: Sundried Tomatos bruschetta, και snack pack με εξαιρετικές ελιές! Rissoto with Truffles & Πιλάφι με Μανιτάρια από την Agrino, Μαλαγουζιά από την Θεστία, Αγρινιώτικα Μπακλαβαδάκια…

Μόνο στην Ελλάδα. Πουθενά αλλού δεν νοείται η έννοια της “φιλοξενίας”, όπως εδώ, τέλος!

Παραδοσιακό γλυκό βανίλια και Κρύσταλλοι Αλατιού Αφρίνα από τον Τρικαλινό!!!! Αν δεν είναι αυτό gourmet, τότε τι;

Παραδοσιακό γλυκό βανίλια και Κρύσταλλοι Αλατιού Αφρίνα από τον Τρικαλινό!!!! Αν δεν είναι αυτό gourmet, τότε τι;

Ένας προορισμός, ανεξερεύνητους από πολλούς από εμάς –ντρέπομαι που το λέω αλλά δεν έχω πάει-, που αποκαλύπτεται ως προορισμός για hoteling και γραστρονομίας, μέσα από το Marpessa Smart luxury hotel!

98
Κατασκευασμένη στις αρχές της δεκαετίας του 1920, σε μια εποχή που το Αγρίνιο αποτελούσε κέντρο του εμπορίου καπνού στην Ελλάδα με τις κατοικίες των εμπόρων να αποτελούν σύμβολα ευημερίας και κύρους των ιδιοκτητών η συγκεκριμένη κατοικία, η οποία συστεγαζόταν με τις αποθήκες καπνού που συντηρούσε η τότε ιδιοκτήτρια οικογένεια, με έντονα τα αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά της εποχής της αποτελεί κόσμημα της πόλης μέχρι σήμερα.

3
Η διάθεση να διασωθεί το κτήριο οδήγησε τη Μαριάννα και τον Κώστα στην απόφαση να εντοπίσουν τους ιδιοκτήτες του κτηρίου και να το αποκτήσουν. Όταν λοιπόν η προσπάθεια τελεσφόρησε και το κτήριο μετά από αρκετά χρόνια πέρασε στα χέρια τους πάρθηκε η απόφαση να μετατραπεί σε ξενοδοχείο. Το υφιστάμενο κτήριο στο οποίο μετά από μεγάλη προσπάθεια διασώζονται όλα τα αυθεντικά διακοσμητικά και αρχιτεκτονικά στοιχεία που του προσδίδουν το ιδιαίτερο της αξίας του επεκτάθηκε με την προσθήκη ενός νέου κτηρίου και στο σύνολο των εγκαταστάσεων τους έχουν δημιουργηθεί 14 δωμάτια, 3 σουίτες, χώροι εστίασης, γυμναστήριο και κέντρο ευεξίας .

6
Σήμερα ο επισκέπτης περνώντας την είσοδο της πάλαι ποτέ καπναποθήκης βρίσκεται στο φιλόξενο χώρο υποδοχής με το εντυπωσιακό τζάκι, την ενημερωμένη βιβλιοθήκη και τη μοναδική διακόσμηση για την οποία συνεργάστηκαν, διεθνείς οίκοι, ντόπιοι τεχνίτες και κατασκευαστές επίπλων από όλη την Ελλάδα. Στη συνέχεια του ισογείου βρίσκεται το bistro, ένα χώρο που μπορεί κανείς να απολαύσει τον καφέ του συνοδευόμενο από ελαφριά πιάτα κατά τη διάρκεια της ημέρας ή το ποτό του με επιλεγμένες προτάσεις γεύσης το βράδυ. Στους τρεις ορόφους των δύο κτηρίων μπορεί κανείς να ξεκουραστεί, να εργαστεί ή να χαλαρώσει στα δωμάτια που έχουν διαμορφωθεί με πρωταρχικό σκοπό την άνετη διαμονή σε έναν φροντισμένο χώρο, απαλλαγμένο από εξωτερικούς θορύβους, σχεδιασμένο να παρέχει απόλυτη συσκότιση ,με ανατομικά κρεβάτια στρωμένα με βαμβακερά σεντόνια, μαρμάρινα μπάνια, επώνυμα καλλυντικά και δεκάδες άλλες πινελιές που θα μας κάνουν κοινωνούς μιας νέας εξελιγμένης φιλοσοφίας φιλοξενίας σε εγκαταστάσεις φιλικές προς το περιβάλλον τόσο σε επίπεδο κατασκευής όσο και λειτουργίας, τέλος στο -1 επίπεδο το γυμναστήριο, το χαμάμ, το υδρομασάζ και οι καμπίνες θεραπειών θα μας αναζωογονήσουν συμβάλλοντας και αυτά με τη σειρά τους στην ολοκλήρωση της μοναδικής εμπειρίας που προσφέρει το ξενοδοχείο Marpessa.

12457

Love it & I can’t wait!

error: Content is protected !!