ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

ΜΗΛΑ: Η επίσημη πρόταση της Ελλάδος υποψήφια για Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης ταινίας 2020!

Η Boo Productions υπογράφει ακόμη μια φορά την παραγωγή σε μία ταινία η οποία είναι η επίσημη πρόταση της Ελλάδος υποψήφια για Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης ταινίας 2020 και είναι ανάμεσα στις επικρατέστερες να βρεθεί στην τελική πεντάδα καθώς και ο ξένος τύπος κατατάσσει την ταινία «Μήλα» ανάμεσα στα φαβορί.
Η ταινία «Μήλα» σε σκηνοθεσία του Χρήστου Νίκου με πρωταγωνιστή τον Άρη Σερβετάλη έκανε παγκόσμια πρεμιέρα τον περασμένο Σεπτέμβριο ανοίγοντας το πρόγραμμα Ορίζοντες του Φεστιβάλ της κι από εκεί στο Telluride Film Festival και στο φεστιβάλ του Τορόντο μεταξύ άλλων.

Η Dirty Films της Cate Blanchett μετά την προβολή της Βενετίας μπήκε ως executive producer και η ταινία προτάθηκε επίσημα πλέον από το Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού, ως η εκπροσώπηση της Ελλάδας στα φετινά βραβεία Oscar, αφού απέσπασε βραβεία στο φεστιβάλ κινηματογράφου της Σεβίλλης, στο φεστιβάλ του Denver, σε εκείνο της Ljubljana, αλλά και στο φεστιβάλ της Philadelphia, και της Θεσσαλονίκης. Παράλληλα, έγκυρα έντυπα όπως το Vanity Fair, Guardian, USA Today και web sites όπως The Wrap, Deadline, την τοποθετούν ανάμεσα στις καλύτερες της χρονιάς.
Η ταινία «Μήλα» έχει εξασφαλίσει διανομή σε πάνω από 40 χώρες. Μεταξύ αυτών με τις μεγαλύτερες εταιρίες διανομής σε Ηνωμένο Βασίλειο και Ιρλανδία (Curzon), Ιταλία (Lucky Red), Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία (Madman), Σκανδιναβία (Scanbox), Ολλανδία και Βέλγιο (Filmfreak), ενώ στην Ελλάδα τη διανομή έχει η Feelgood Entertainment.


Η επιτυχία και οι διακρίσεις στο τμήμα των ταινιών της Boo Productions ξεκίνησε το 2009 με τον «Κυνόδοντα» σε σκηνοθεσία Γιώργου Λάνθιμου που βραβεύτηκε στις Κάννες και ήταν υποψήφια για Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας και συνεχίστηκε με το «Attenberg» της Αθηνάς Τσαγγάρη που διακρίθηκε στη Βενετία το 2010. Από τότε η Boo ήταν παραγωγός σε πολλές ελληνικές και διεθνείς ταινίες, μικρού και μεγάλου μήκους με διακρίσεις σε ελληνικά και διεθνή κινηματογραφικά Φεστιβάλ.

error: Content is protected !!