ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Μικροί Παράδεισοι Κεραμικών στη Νάουσα της Πάρου!

Στον δημοτικό χώρο «Άγιος Αθανάσιος», στη Νάουσα της Πάρου, ο Νεκτάριος Αποσπόρης επιστρέφει για τρίτη χρονιά, παρουσιάζοντας μια πρωτότυπη σειρά κεραμικών αντικειμένων που δημιουργήθηκαν κατά την τελευταία διετία. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν σήμερα.

Οι κεραμικοί «Μικροί Παράδεισοι» του Αποσπόρη, εγκαταλείποντας τον γνώριμό τους καμβά, επιστρατεύουν μια νέα, γοητευτική επιφάνεια έκφρασης, σχεδιασμένοι ως τρισδιάστατες χρηστικές ή διακοσμητικές φόρμες και ζωγραφισμένοι από τον ίδιο, αποτελώντας μοναδικά συλλεκτικά αντικείμενα-έργα τέχνης.

Άνθη και καρποί της Μεσογείου, πλοχμοί, κάκτοι και θύσανοι, ευκίνητα πολύχρωμα ψάρια, λαμπεροί αστερίες και άλλοι γοητευτικοί κάτοικοι του βυθού, βραχύβιες πεταλούδες και πτερόεντα γαλάζια πουλιά, ζωγραφίζονται άλλοτε σε λευκό και άλλοτε σε μελανό βάθος, πλάθοντας γοητευτικούς ανεξίτηλους κόσμους και ακολουθώντας την εξερευνητική διάθεση, την επινοητική εικονοποιητική παράδοση και την αγάπη για την κεραμική ύλη των μεγάλων Ευρωπαίων ζωγράφων της Μεσογείου.

Δουλεύοντας με ενδελέχεια και υποστηρίζοντας με δεινή σχεδιαστική δεξιότητα κάθε διαφορετικό θεματικό στοιχείο που αποτελεί μέρος της τελικής σύνθεσης, ο Νεκτάριος Αποσπόρης δημιουργεί μικρές τρισδιάστατες αυτοτέλειες από ζωγραφισμένο στο χέρι πηλό, όπου η οικονομία της αφήγησης συνυπάρχοντας με την πυκνή δεινότητα της έκφρασης οδηγεί σε απολαυστική αισθητική και απτική ισορροπία».
Επιμέλεια Ίρις Κρητικού

 

Δημοτικός Χώρος Τέχνης Άγιος Αθανάσιος Νάουσα, Πάρος
Εγκαίνια: 31 Αυγούστου 2018, ώρα 20.00
Διάρκεια έκθεσης: 31 Αυγούστου- 8 Σεπτεμβρίου 2018
Ώρες λειτουργίας; 10:00-14:00 & 19:00-23:00

 

It’s good to know: Ο Νεκτάριος Αποσπόρης γεννήθηκε στην Αθήνα από πατέρα Έλληνα και μητέρα Γαλλίδα και φοίτησε στην École Nationale Superieure des Beaux-Arts της Γαλλίας.
Από το 2011 έως και σήμερα έχει παρουσιάσει 11 ατομικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Μεταξύ αυτών, στη Galerie Neuf, στη Nancy Lorraine στη Γαλλία υπό την αιγίδα του Γαλλικού Κράτους, στο Βουλευτικό Ναυπλίου καθώς και στις Δημοτικές Πινακοθήκες Μυκόνου, Πειραιά και Κορίνθου, υπό την αιγίδα της Unesco.
Ταυτόχρονα έχει συμμετάσχει σε σημαντικές ομαδικές εκθέσεις σε Μουσεία, Ιδρύματα και ιδιωτικούς χώρους τέχνης στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Έργα του βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές σε Ελλάδα, Γερμανία, Σουηδία, Γαλλία, Λονδίνο, Ηνωμένες Πολιτείες, Γουαδελούπη, Μαρτινίκη, Ντουμπάι, Σαουδική Αραβία καθώς και στη Δημοτική Πινακοθήκη Κορίνθου.

error: Content is protected !!